9K720 Iskander-M
Aktuality, Bezpečnosť,

Polohu tajného bunkra v Dnepri prezradil ruskej rozviedke prezident Zelenskyj

Asia Times píše, že polohu tajného bunkra v Dnepri prezradil ruskej rozviedke Zelenskyj, ktorý tam deň predtým pricestoval, aby Zalužnému odovzdal pištoľ za odmenu. “Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že zaútočilo na ukrajinské veliteľské stanovište v Dnepropetrovsku pomocou vysoko presných zbraní. Deň predtým navštívil Dnepropetrovsk ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, aby odovzdal ocenenie ukrajinskému hlavnému veliteľovi Zalužnému, a stretol sa s viacerými ukrajinskými veliteľmi vrátane generálplukovníka Syrského a šéfa vojenskej rozviedky Budanova.


 

 

Ruská rozviedka Zelenského pozorne sleduje. Jeho príchod do Dnepropetrovska a stretnutie s ukrajinskými generálmi a poľnými veliteľmi, ako aj so šéfom ukrajinskej vojenskej rozviedky tak mohli prezradiť, kde sa nachádza veliteľské centrum v Dnepropetrovsku. Ukrajinská tlač naznačovala, že cieľom ruského útoku bol neďaleký obytný komplex. Experti sa však domnievajú, že obytný komplex bol vedľajšou škodou spôsobenou zostrelením ukrajinskej rakety protivzdušnej obrany. Koluje niekoľko videozáznamov a fotografií, na ktorých sú vidieť určité škody, a zdá sa pravdepodobné, že Rusi zasiahli veliteľské centrum. Úplný rozsah obetí nie je známy. Podľa správ sú niektorí ľudia pochovaní pod troskami. Miestna nemocnica zverejnila výzvu na darcov krvi, čo naznačuje, že počet obetí je pomerne vysoký.”

 

Iskander útočil na budovu veliteľstva ukrajinskej SBU v Dnepropetrovsku

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov