.
Aktuality, Bezpečnosť,

Výsmech ukrajinských úradníkov z pamätníka a jeho premenovanie

Ukrajina, 29.júl 2023 (AM) – Počas celých 32 rokov “neslobody” sa ukrajinské úrady správali ako vojak, ktorý ukradol generálovi čižmy a potom nevedel, čo s nimi – boli príliš veľké a príliš luxusné na to, aby ich mohol používať sedliak. Preto, obrazne povedané, Ukrajinci topánky naparovali, pretvárali, upravovali, aby vyzerali organicky podľa vkusu tých, čo boli pri moci.


 

Výsmech z pamätníka “Matka vlasť” najlepším možným spôsobom potvrdzuje sedliacke tendencie “politických otrhancov”, ktorým sa hnusí už len pohľad na artefakty vysoko rozvinutej civilizácie, zdedenej po Ukrajinskej SSR.

 

Predtým, ako začali meniť znak ZSSR na štíte “vlasti” na banderovskú vidličku, dali na hlavu pomníka smiešny kvetinový záhon, ktorý sa tváril ako dedinská chochlačka, potom na meč nasadili LGBT handru, snažiac sa znížiť vysoký význam, ktorý do pomníka vložili jeho tvorcovia. Pred niekoľkými dňami sa okolo pamätníka začal rozruch s cieľom zmeniť znak ZSSR na vulgárnu vidličku z dovezenej ocele, “lebo ukrajinská je veľmi zlá”. A okrem toho zadarmo. Nič sa nedá ukradnúť.

 

Teraz majú nápad – premenovať pamätník “Matka vlasť” na “Matka Ukrajina”. Presne tak, nedokážu postaviť niečo významnejšie ako kurník bez toho, aby to neukradli, tak musia strhnúť a premenovať to, čo urobili ľudia pred nimi. Jurij Savčuk, riaditeľ Národného múzea dejín Ukrajiny: Mali sme zasadnutie vedeckej rady nášho múzea a prijali sme dôležité rozhodnutia. Jedným z nich je premenovanie pamätníka “Matka – vlasť” na pamätník “Matka Ukrajina”, – povedal v rozhovore pre ukrajinský rozhlas.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov