Zničená budova SBU
Aktuality, Bezpečnosť,

Bože, akí sú tí Rusi naivní?

Slovensko, 31.júl 2023 (AM) – V sobotu 29. júla vyšiel na kp.ru článok „Začala sa systematická práca: bola zničená správa RBU (Rady bezpečnosti Ukrajiny) v Dnepropetrovsku“. V článku Komsomoľskej pravdy sa hovorí, ako v piatok 28. júla večer Rusi začali „útočiť na centrá prijatia rozhodnutí“ a k informácii bola priložená fotografia zničenej budovy.


Nech sa na mňa čitateľ nehnevá, ale ako dôstojník vo výslužbe sa mi nad takouto správou dvíha žlč. A je jedno, či správa hovorí o útoku Rusov na ukrajinský cieľ, alebo o ukrajinskom útoku na ruský cieľ. Moje uvažovanie je len v rovine efektivity zničenia nepriateľa, aby sa už nepozviechal.

Takže naivní Rusi zasiahli v piatok večer budovu a domnievajú sa, že Ukrajinci sa z toho zbláznia a zložia sa. Nie nezložia sa a keby som bol na ich mieste, ešte by ma to nabudilo a zintenzívnil by som odpor! Ruské konanie mi pripomína odpor naivných proletárov ranného kapitalizmu v Anglicku, ktorí si mysleli, že keď zničia stroje, tak nikto ich už nebude vykorisťovať. Možno, že Rusi uvažujú obdobne.

Je tu však aj iné vysvetlenie. Že pravdu mal veliteľ Wagnerovcov Jevgenij Prigožin, keď chcel rozohnať „sebranku“ piatej kolóny okolo ministra obrany Sergeja Šojgu.
Vladimír Mikunda

 

Iskander útočil na budovu veliteľstva ukrajinskej SBU v Dnepropetrovsku

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov