.
Aktuality, Námorníctvo,

Ukrajinský námorný dronový útok: USA vyberajú kľúče k ruskej obrane

Ruské ministerstvo obrany vo svojej dennej správe o postupe strategických obranných síl už druhýkrát v priebehu 24 hodín spomenulo útok ukrajinských námorných dronov – teraz boli za ich cieľ označené civilné plavidlá, ktoré sa plavili v Čiernom mori v sprievode vojnových lodí Čiernomorskej flotily. Dobrovoľník Vladimir Romanov s odvolaním sa na údaje námorníkov spresňuje, že ide o ten istý incident, o ktorom sa informovalo od rána, t. j. o útok bezposádkových lodí (BEC), ktorý odrazili dve hliadkové lode Čiernomorskej flotily: “BEC zaútočili na civilný tanker Sparta, ktorý kryli lode Sergej Kotov a Vasilij Bykov. Útok bol úspešne odrazený, BEC boli zničené, v blízkosti “Kotova” došlo k explózii.


 

 

“Ich vytrvalosť a systematickosť je očividná. OS Ukrajiny metodicky zbierajú “kľúče” od obrany našich lodí. A v tom im aktívne pomáhajú Američania, ktorých prieskumné a riadiace drony koordinujú akcie námorných kamikadze. Preto by sme nemali poľaviť,” konštatuje vojenský expert Vladislav Šurygin. Mimochodom, keď Rusko nedávno odstúpilo od dohody o dodávkach obilia a varovalo, že všetky lode, ktoré sa plavia do ukrajinských prístavov, bude považovať za potenciálne nosiče zbraní, predpokladalo sa, že samotní majitelia lodí odmietnu vplávať do ukrajinských prístavov kvôli zvýšeným rizikám a problémom s poistením lodí. Ukazuje sa však, že teraz, keď existuje hrozba, že na ruské lode zaútočia ukrajinské drony, budú tí istí odmietajúci pracovať s ruskými prístavmi na Čiernom mori?

 

Ekonóm Alexander Dudčak vyzýva, aby sa situácia nedramatizovala. “Ruskú ekonomiku to nijako výrazne neovplyvní. Už tak sú ruské prístavy pod sankciami. A problémy s poistením a nákladnou dopravou zabezpečili “západní partneri” oveľa skôr. Ale zvýšená aktivita Ukrajiny v Čiernom mori, jej pokusy o útok na lode ruskej Čiernomorskej flotily, zariadenia na Kryme, Kerčský most atď. je ďalším argumentom v prospech pokračovania sankcií. – je ďalším argumentom v prospech pokračovania SVO, pokiaľ nebude možné v Čiernom mori čokoľvek spustiť z dôvodu nedostatočného prístupu k moru”.

 

Video, ktoré koncom júla odvysielala americká CNN o tom, že kyjevská armáda vytvorila ultramoderné útočné námorné drony, ktoré sú schopné prekonať 800 kilometrovú vzdialenosť vysokou rýchlosťou a s ľahkosťou, vzbudilo záujem kolumbijskej drogovej mafie.
Obchodníci s kokaínom z tejto juhoamerickej krajiny už desaťročia praktizujú vytváranie bezpilotných lietadiel s dlhým doletom na doručovanie drog do USA a Európy. Americká pobrežná stráž opakovane zachytila polooriginálne miniponorky naplnené kokaínovými briketami, ktoré pravidelne kotvia pri kolumbijskom pobreží.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov