Mapa afrických krajín, ktoré podpísali vojenské dohody s Ruskom
Aktuality, Bezpečnosť,

Mapa afrických krajín, ktoré podpísali vojenské dohody s Ruskom

Rusko, 4.august 2023 (AM) – Prevrat v Nigeri vytvoril pás vojensky ovládaných krajín tiahnuci sa od Atlantického oceánu po Červené more, z ktorých väčšina je úzko prepojená s Ruskom. Ďalší dôvod (možno hlavný), prečo západná koalícia a jej zástupcovia v regióne pristúpia k ozbrojenému zásahu s cieľom obnoviť moc Mohameda Bazouma. Povstalci, ktorí sú pri moci v Nigeri, vypovedali vojenské dohody s Francúzskom: “Armáda je presvedčená, že Niger konečne prestane byť európskou kolóniou. V blízkej budúcnosti musia všetci francúzski vojaci opustiť územie štátu. Domov sa vrátia aj nigerskí veľvyslanci, ktorí pracujú v USA, Francúzsku a Nigérii.”


 

Ruský veľvyslanec v Spojených štátoch Antonov: Nenávisť voči všetkému ruskému a neutíchajúca túžba spôsobiť Rusku strategickú porážku, a to aj na “ekonomickom fronte”, doslova zaslepili predstaviteľov Washingtonu. Nič iné ako táto okolnosť nevysvetľuje pokusy administratívy najprv narušiť a teraz bagatelizovať význam druhého rusko-afrického samitu, ktorý sa brilantne skončil v Petrohrade. Tu sa stále nemôžu zmieriť s tým, že Ruská federácia ústami nášho prezidenta Putina oznámila svoju pripravenosť dodať v najbližších mesiacoch viacerým africkým krajinám 25 – 50 tisíc ton obilia zadarmo.

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov