SVLK-14S – “Súmrak”
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Ruská spoločnosť začala sériovú výrobu špeciálneho ostreľovacieho náboja

Ruské spoločnosti naďalej vykonávajú substitúciu dovozu vo vojenskej sfére a nahrádzajú západné komponenty potrebné na výrobu domácimi komponentmi. Takáto práca sa vykonáva aj s nábojmi západných kalibrov pre ostreľovacie zbrane, ktoré sa predtým vyrábali výlučne v zahraničných podnikoch. Ruská zbrojárska spoločnosť Lobaev Arms oznámila dokončenie prác na ruskej verzii ostreľovacieho náboja kalibru 408 Cheytac používaného pre vysoko presné ostreľovacie pušky. Ako bolo zdôraznené, náboj sa vyrába iba s použitím domácich komponentov a už bol uvedený do sériovej výroby.


 

Stojí za zmienku, že toto nie je prvý náboj, ktorý sa spoločnosti podarilo “importovať, nahradiť” a zaviesť sériovú výrobu. V máji tohto roku bolo oznámené, že boli dokončené práce na domácej verzii ostreľovacieho kazety kalibru 375 Cheytac.

 

Testovaná v bojových podmienkach. Nová ruská ostreľovacia puška “Sčotnik” ide do sériovej výroby – Armádny magazín (armadnymagazin.sk)

 

408 Cheyenne Tactical (.408 CheyTac, 10,3×77 mm) je špecializované ostreľovacie strelivo pre vysoko presnú streľbu na vzdialenosť až 3500 metrov. V Lobaev Arms boli pre ňu vyvinuté dve ostreľovacie pušky s ultradlhým dosahom – to sú SVLK-14S “Súmrak” a DXL-4M “Sevastopol”. Obe pušky sú schopné zasiahnuť ciele vo vzdialenosti viac ako 2500 metrov. Ostreľovacie pušky Lobaev Arms aktívne používajú ruskí ostreľovači v zóne operácie, jedná sa o jednotlivé zbrane, ktoré nie sú masívne dodávané ruskej armáde.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov