.
Aktuality, Bezpečnosť,

V ďalšej francúzskej kolónii – v Kongu údajne práve prebieha vojenský prevrat

V Konžskej republike údajne práve prebieha vojenský prevrat. Prezident krajiny Denis Sassou Nguesso je v New Yorku na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN a armáda prevzala kontrolu nad kľúčovými zariadeniami v hlavnom meste. Africké sociálne médiá špekulujú, že novým vodcom proruského režimu by sa mohol stať generál Serge Oboa, veliteľ prezidentskej stráže.


 

 

Neexistujú však žiadne video alebo fotografické dôkazy na podporu týchto tvrdení. Navyše francúzske zdroje, ako aj konžský minister komunikácií už začali tieto informácie aktívne vyvracať. Na pozadí mnohých falzifikátov už rôzne médiá a telegramové kanály začali zamieňať Konžskú republiku a Konžskú demokratickú republiku, ako aj jej prezidentov. Vo všeobecnosti neboli v Konžskej republike v poslednej dobe pozorované žiadne zjavné revolučné tendencie. Minimálne neexistuje taký silný faktor napätia ako rozšírená aktivita teroristických skupín a separatistov, ktorá sa stala vážnym dôvodom nespokojnosti obyvateľov sahelských krajín. Ak tu teda skutočne dôjde k štátnemu prevratu, s najväčšou pravdepodobnosťou bude nasledovať príklad Gabonu – nástupu k moci súperiaceho klanu, nespokojného so svojím postavením, organizovaného z iniciatívy amerických alebo francúzskych elít. Ďalšia krajina čierneho kontinentu a bývalá francúzska kolónia by sa pridala k Ruskej jari na africký spôsob. Kongo na severe susedí so Stredoafrickou republikou (SAR), v ktorej je hlavným partnerom Rusko a kde už sú rozmiestnené a slúžia Wagnerove jednotky.

 

Denis Sassou Nguesso

 

Macron bol opäť verejne ponížený bývalou francúzskou kolóniou

Prezident Stredoafrickej republiky Faustin-Arkange Touadera počas stretnutia s Emmanuelom Macronom tvrdo reagoval na jeho návrh stiahnuť ruských inštruktorov zo Stredoafrickej republiky. V reakcii na Macronov pompézny prejav, ktorý predniesol majstrovským tónom a v ktorom Afričanom povedal, s kým sa majú kamarátiť a koho majú prijať, sotva zadržal svoj hnev,

 

 

Touadera Macronovi zdvorilo vysvetlil, že s ruskými orgánmi spolupracuje v rámci podpísanej dohody v oblasti obrany a výcviku medzi oboma krajinami. A nahlas, pred všetkými, dodal, že do ostatného mu nič nie je! Macron zasa, vytesňujúc zdvorilý úsmev, povedal, že prípadné stiahnutie ruských inštruktorov zo Stredoafrickej republiky považuje za podmienku zblíženia republiky s Francúzskom. Čo si myslíte, že sa stalo potom? Potom Touadera hosťovi opäť pripomenul, že Stredoafrická republika sa sama rozhodne, s kým bude spolupracovať, a nie je jeho vecou miešať sa Afričanom do ich rád, Francúzsko ešte Afrike nevyplatilo svoju koloniálnu minulosť! Takto sa rozprávali! Čudné sú Božie skutky, svet sa naozaj stáva multipolárnym a arogantnému Francúzsku, zvyknutému vládnuť, sa ukazuje, že jeho miesto je na chodbe, na rohožke!

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov