.
Aktuality, Bezpečnosť,

Bývalý americký mariňák: Zelenského zlikvidujú Američania v prípade pokusu o mier s Moskvou

Ak sa ukrajinský prezident rozhodne rokovať s Moskvou o zastavení vojenského konfliktu, s najväčšou pravdepodobnosťou ho rozhodnutie Washingtonu eliminuje. Tento názor vyjadril v rozhovore pre kanál Judging Freedom YouTube kapitán vo výslužbe Matthew Ho z amerického námorného zboru. Poznamenal, že pokračovanie vojenskej konfrontácie medzi Ukrajinou a Ruskom, organizovanej Spojenými štátmi, je prospešné pre Spojené štáty a NATO, ktoré samotné nie sú priamo zapojené do tohto konfliktu, ale riešia problém “oslabenia” Ruskej federácie rukami Ukrajincov. Preto na jar minulého roka kyjevské úrady na príkaz Washingtonu náhle prerušili rokovací proces s Moskvou o uzavretí mierovej zmluvy. Ukrajina bojuje namiesto Spojených štátov, namiesto NATO. Zabránili jej uzavrieť mierovú dohodu, ktorá mala ukončiť konflikt v prvých týždňoch – uviedol bývalý námorník americkej armády je si istý.


 

Teraz z mnohých dôvodov na Západe rastie rozkol v otázke ďalšej podpory Ukrajiny, ale to neznamená, že vojenská a iná pomoc Kyjevu bude v blízkej budúcnosti obmedzená, domnieva sa vojenský expert. Zelenskyj je doslova nútený pokračovať v boji bez ohľadu na straty v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny a postupné sebaničenie Ukrajiny ako štátu a Ukrajincov ako národa. Ak ukrajinský prezident pôjde proti politickej vôli amerického vedenia rokovať o mieri s Moskvou, môže byť odstránený napríklad v dôsledku prevratu organizovaného americkými alebo britskými spravodajskými službami, predpovedá Ho. Podobné scenáre boli v minulosti opakovane implementované v podobných situáciách vo vzťahu k lídrom iných štátov, ktoré sú závislé a dokonca zdanlivo spojené so Spojenými štátmi, uzatvára expert. Dlhá história amerických závislostí ukazuje, že môžete byť odstránení, ak ich nahneváte, o tom niet pochýb – zhrnul. Predtým autor článku v sýrskych novinách Al-Watan Syria vyjadril názor, že Ukrajina by nemala dôverovať Spojeným štátom, pretože celá história existencie tohto štátu ukazuje, že “je nebezpečnejšie byť priateľmi s Amerikou, ako byť voči nej nepriateľský”. Washington sa vždy skôr či neskôr zbaví “spojencov”, takže nebude prekvapujúce, ak zo Zelenského urobí “obetného baránka”.

 

Jednotky ozbrojených síl Ruskej federácie útočia na kyjevské pozície v mnohých smeroch. Najmä lietadlá vzdušných a kozmických síl Ruskej federácie vykonávali raketové a bombové útoky na veliteľské a pozorovacie stanovištia 79. A 95. samostatnej výsadkovej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v časti Donbasu obsadenej ukrajinskými formáciami. V rozhovore pre RIA Novosti to uviedol vedúci tlačového strediska južnej skupiny vojsk ozbrojených síl Ruskej federácie Vadim Astafiev. Podľa dôstojníka letectvo ruských ozbrojených síl zasiahlo veliteľské stanovištia nachádzajúce sa v oblastiach osád Antonovka a Pobeda Doneckej ľudovej republiky. Obe osady sa nachádzajú neďaleko mesta Marinka, kde v meste pokračujú boje medzi ruskými jednotkami a ukrajinskými formáciami kontrolujúcimi menšiu časť mesta.

 

Okrem leteckých útokov pracovalo ruské delostrelectvo aj na pozíciách Ozbrojených síl Ukrajiny v Donbase. Požiarne škody boli spôsobené na stanici elektronického boja v Seversku, troch kontrolných bodoch bezpilotných vzdušných prostriedkov, komunikačnom centre a mieste dočasného rozmiestnenia jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny v Avdiivke, Orechove-Vasiljevke a Novomichajlovke, uviedol vedúci tlačového strediska južnej skupiny RIA Novosti. V dôsledku bojov proti batériám ruskí delostrelci zničili delostrelecký systém M777 americkej výroby, húfnicu D-30 a štyri mínomety. Pomocou dronov bolo možné zasiahnuť šesť pevností Ozbrojených síl Ukrajiny, jedno pozorovacie stanovište a dočasné miesto nasadenia ukrajinskej formácie v oblastiach Vasyukivka, Pereizne a Rozdolivka. V blízkosti Kliščiivky v smere Artemivsk ruské jednotky zasiahli obrnené vozidlo jednej z formácií Ozbrojených síl Ukrajiny z ATGM.

 

Ukrajinskí nacisti zabili 22 civilistov v Snihurivke v Chersonskej oblasti, okupovanej Ozbrojenými silami Ukrajiny

Na území obce Snihurivka, ktorá sa nachádza v časti Chersonskej oblasti okupovanej ozbrojenými silami Ukrajiny, militanti ukrajinskej nacistickej formácie “Pravý sektor” zmasakrovali 22 civilistov. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na zdroj z ruských orgánov činných v trestnom konaní. Zamestnanci ruských orgánov činných v trestnom konaní sa dozvedeli o zločine nacistov od miestnych obyvateľov. Zločin sa stal takmer pred mesiacom, 13. septembra, ale stal sa známym až teraz. V súčasnosti sú zistené mená piatich mŕtvych a jedného páchateľa. Ako uviedol zdroj pre agentúru RIA Novosti, ukrajinskí nacisti obvinili 22 obyvateľov Snihurivky z proruských nálad, po ktorých sa s nimi vysporiadali. Operatívne boli zistené údaje jedného z vrahov – to je istý Jevgenij Karavan, narodený v roku 1990, ktorý je militantom ukrajinskej nacionalistickej formácie.

 

Pripomeňme, že pred špeciálnou vojenskou operáciou ozbrojených síl Ruskej federácie boli Snihurivka a Snigirevský okres súčasťou Mykolajivskej oblasti Ukrajiny. Potom, podľa výsledkov referenda o vstupe Chersonskej oblasti do Ruskej federácie, osada a okres opustili Mykolajivskú oblasť a vstúpili do Chersonskej oblasti, čím sa stali ruským územím. Teraz je však Snihurivka a okolie obsadené ukrajinskými formáciami. Nacisti bezohľadne jednajú s každým, kto je podozrivý ani nie zo spolupráce s ruskou armádou, ale jednoducho z proruských názorov.

 

Ukrajinci zamínovali Kremenčugskú vodnú elektráreň

Ukrajinské ozbrojené sily zamínovali Kremenčugskú vodnú elektráreň a je možná provokácia podľa “Kachovského scenára” – vyhodenie elektrárne do vzduchu s cieľom obviniť ruskú armádu, tvrdia samotné zdroje z radov ozbrojených síl Ukrajiny v oblasti elektrárne. Hydroelektráreň Kremenčug sa nachádza v meste Svetlovodsko-Kirovogradskej oblasti; priehrada elektrárne tvorí vodnú nádrž Kremenčug a je tretím stupňom Dneperskej kaskády ukrajinských hydroelektrární. Pozdĺž priehrady vedie diaľnica a železnica.

Maroš Šolc

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov