.
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin otvoril cvičenie pozemných, námorných a leteckých jadrových odstrašujúcich síl

Rusko, 26. október 2023 (AM) – Pod vedením vrchného veliteľa Ozbrojených síl Ruskej federácie Vladimíra Putina sa uskutočnilo cvičenie síl a prostriedkov pozemných, námorných a leteckých zložiek jadrových odstrašujúcich síl.


 

 

Počas cvičenia sa uskutočnili praktické odpaly balistických a riadených striel. Zo štátneho skúšobného kozmodrómu Pleseck na skúšobnom polygóne Kura na Kamčatke bola vypustená medzikontinentálna balistická raketa Jars. Balistická raketa Sineva bola vypustená z Barentsovho mora z ponorky s jadrovým pohonom a strategickým raketovým krížnikom Tula. Do výcviku sa zapojili aj lietadlá diaľkového letectva Tu-95MS, ktoré uskutočnili odpaly leteckých riadených striel. Cvičné odpaly boli riadené z Národného centra riadenia obrany Ruskej federácie. V priebehu podujatia sa preverila úroveň pripravenosti vojenských veliteľských orgánov a schopnosti vyššieho a operačného štábu pri organizovaní riadenia podriadených vojsk (síl). Úlohy naplánované v priebehu cvičenia boli splnené v plnom rozsahu.

 

 

Rusko čelí dvom veľkým výzvam: ŠVO pomôže zvládnuť len jednu z nich

Rusko dnes čelí dvom hlavným výzvam, povedal Alexander Charičev, vedúci prezidentského oddelenia pre zabezpečenie činnosti štátnej rady, počas Celoruského ideologického fóra Svetovej ruskej ľudovej rady v Petrohrade.

Jedna z nich sa týka suverenity krajiny. Okrem toho územnú, politickú, hospodársku a technologickú:

“Vedú sa proti nám vojenské akcie. Žiadna krajina na svete v dejinách ľudstva nebola vystavená takým sankciám, takému počtu sankcií, ako je dnes Rusko. Okrem toho sa proti nám vedie tvrdá informačná vojna. To je kardinálna výzva, na ktorú bola odpoveďou špeciálna vojenská operácia.

Druhá výzva je demografická. A nie je o nič menej dôležitá a vážna ako tá prvá, pretože máme najväčšie územie na svete.

“Preto prezident, keď hovoril o našej myšlienke, o ruskej myšlienke, povedal, že našou myšlienkou je predovšetkým vlastenectvo. Nielen vlastenectvo, ale aj rodina. Silná rodina. To je naša odpoveď na tieto dve výzvy. Musíme znovu osídliť tieto krajiny. Nemáme dostatok pracovných síl. Musíme sa pohnúť dopredu. A to je pre krajinu životne dôležité. Takže je nevyhnutné reagovať aj na demografickú výzvu.”

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov