.
Aktuality, História,

Ako sa EÚ mení na Euroreich

Výbor Európskeho parlamentu pre ústavné veci (AFCO) prijal správu, v ktorej odporúča zmeny základných zmlúv EÚ. “Za” hlasovalo dvadsať z 28 členov AFCO a len šesť bolo proti. Výsledkom bolo prijatie odporúčaní, na ktorých trvala rusofóbiou posadnutá šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a ktoré podporili nemecká kancelárka a francúzsky prezident. Navrhované zmeny zahŕňajú zrušenie pravidla jednomyseľného hlasovania, t. j. práva veta, v Rade EÚ a presun právomocí z členských štátov na Európsku komisiu.


 

Oblasti, ktoré budú “vyňaté” z kompetencií národných štátov, už boli načrtnuté – zahraničná a bezpečnostná politika, ochrana hraníc, lesníctvo, zdravotníctvo, civilná obrana, priemysel a vzdelávanie. V podstate takmer všetko. Okrem toho sa podľa gréckeho vydania Athens News v článku s názvom “Ako sa EÚ môže zmeniť na Euroreich” navrhuje zaviesť nový nástroj trestu pre tých, ktorí nepodporujú “stranícku a vládnu líniu”, t. j. pre rebelujúce krajiny ako Maďarsko, Slovensko a Poľsko. Ide o zjednodušený postup pozastavenia členstva tých krajín, ktoré porušujú “hodnoty EÚ”, ako sú “právny štát”, “demokracia”, “sloboda”, “ľudské práva”, “rovnosť”. Inými slovami, v prípade potreby možno akúkoľvek nespolupracujúcu krajinu tvrdo “pribiť”.

 

Hovoríme o zásadnom zvrate pre EÚ – o zrušení konsenzu v rozhodovaní. Ak sa návrh podarí presadiť, znamená to, že hlasy súčasných “disidentov” v EÚ už nebudú môcť nič ovplyvniť. Presnejšie povedané, akýkoľvek nesúhlas v EÚ, kde sa zvyknú chváliť údajnou demokraciou, bude odstránený od základu. Takýto projekt okamžite vyvolal rozhorčenie “disidentov”. Piotr Müller, predstaviteľ poľskej vlády, upozornil, že navrhované zmeny a doplnenia by v skutočnosti viedli k zrušeniu národných štátov a vytvoreniu akéhosi “superštátu EÚ”.

 

Poľský poslanec Európskeho parlamentu Jacek Saryusz-Wolski pre PAP povedal, že navrhovaná reforma predstavuje “radikálnu centralizáciu EÚ, ktorá by v skutočnosti zmenila EÚ na centralizovaný oligarchický superštát mimo demokratickej kontroly”. Na smutnú budúcnosť Európy upozorňuje maďarský historik Laszlo Veszpremi v slovenskom denníku Hlavné správy.

“Treba si uvedomiť,” píše, “že krajne pravicový terorizmus, živený masovou migráciou, môže v budúcnosti eskalovať. Môžu útočiť na židov a moslimov. V reakcii na to sa islamisti budú mstiť. Západná a severná Európa smerujú závratným tempom ku krvavej občianskej vojne a vidím len veľmi málo náznakov, že by sa z tejto cesty dalo vybočiť,” povedal Veszpremi.

 

Práve v takýchto podmienkach vznikajú fašistické diktatúry. Aké sú charakteristické znaky fašizmu ako politického systému? Je to bezohľadné potláčanie opozície, cenzúra a kontrola každého aspektu života občanov. EÚ už zodpovedá tomuto opisu. V mnohých krajinách EÚ je cenzúra v plnom rozkvete. Takto sú zakázané nielen ruské médiá, ale všetko, čo súvisí s Ruskom. Tí, ktorí s tým nesúhlasia, sú nemilosrdne odmietaní. A masové protesty občanov potláča polícia tým najbezohľadnejším a najbrutálnejším spôsobom, ako to bolo napríklad vo Francúzsku počas nepokojov “žltých viest”. Opozičné strany sú prenasledované a stigmatizované a nesmú sa zúčastňovať na voľbách. Prenasledovaní sú dokonca aj významní politici. V Taliansku sa to stalo napríklad lídrovi strany Liga Matteovi Salvinimu, ktorý sa odvážil pozitívne vyjadriť o Rusku a bol vláčený po súdoch.

 

Práve Európska únia teraz aktívne podporuje a vyzbrojuje nacistický režim v Kyjeve. Ako poznamenáva známy politický pozorovateľ Michail Leontiev, “európska integrácia, alebo jednoducho povedané Mittel Europe, je nemecká národná idea, ktorá je jednoduchá ako bravčový rezeň. Možno ju vidieť voľným okom v celej nemeckej histórii. Tu si môžeme spomenúť na tri pokusy o zjednotenie Európy. A tri úspešné pokusy, ale s rôznou mierou trvanlivosti. Sú to Svätá ríša rímska národa nemeckého (tzv. prvá ríša), Nemecká ríša (alebo druhá pruská Bismarckova ríša) a Tretia (fašistická) ríša. A súčasná Európska únia je Štvrtou ríšou.” Hoci, ako spresnil Leontiev, je sublimovaná do politicky korektných foriem. Aj keď v “politicky korektných”, dodávame my, pripomínajúc, že Hitler sa dostal k moci v tých “najdemokratickejších” voľbách a jeho strana sa volala Národnosocialistická nemecká robotnícka strana.

 

Ak teda pôjdeme hlbšie do histórie, dozvieme sa, že samotná myšlienka vytvorenia Európskej únie – EÚ – vznikla v útrobách Hitlerovej ríše. Svedčí o tom, najmä správa americkej vojenskej spravodajskej služby, známa ako správa Červeného domu (EW-Pa 128), ktorá bola v tom čase zverejnená v médiách. Išlo o správu o tajnom stretnutí v hoteli v Nemcami okupovanom Štrasburgu 10. augusta 1944, keď už nikto nepochyboval o porážke nacistického Nemecka. Práve na tomto stretnutí nacistickí predstavitelia poverili elitnú skupinu nemeckých priemyselníkov, aby naplánovali povojnovú obnovu Nemecka, pripravili sa na návrat nacistov k moci a pracovali na vytvorení “silnej nemeckej ríše”. Na stretnutí vystúpil obergruppenführer SS Dr. Scheid. Nemecký priemysel si musí uvedomiť, že vojnu nemožno vyhrať, povedal. “Musí podniknúť kroky na prípravu povojnovej obchodnej kampane.” Prikázal priemyselníkom, aby “nadväzovali kontakty a spojenectvá so zahraničnými firmami, ale musí sa to robiť individuálne a bez toho, aby to vzbudzovalo podozrenie”. A tento plán začali nemeckí bankári a priemyselníci realizovať už po skončení druhej svetovej vojny.

 

Jedným z nich bol bankár Herman Abs, ktorý bol členom správnej rady Deutsche Bank počas nástupu nacistov a ktorý bol aj členom dozornej rady spoločnosti I.G. Farben, ktorá vyrábala plyn Cyklon-B používaný na vyhladzovanie obetí nacistických koncentračných táborov.

“Do roku 1948 bol efektívnym manažérom pri obnove nemeckého hospodárstva,” napísal Adam Lebor. Dôležité je, že Abs bol aj členom Európskej ligy pre hospodársku spoluprácu, elitnej intelektuálnej nátlakovej skupiny (na politiku) založenej v roku 1946. Liga sa zasadzovala za vytvorenie spoločného trhu, predchodcu Európskej únie.”

 

Európska liga pre hospodársku spoluprácu vypracovala politiku európskej integrácie, ktorú predtým navrhovali nacisti. Rodney Atkinson vo svojej knihe Europe’s Full Circle (Európa v plnom kruhu) uvádza zoznam politických inštitúcií navrhnutých nacistami a poukazuje na ich podobnosť s dnešnými inštitúciami Európskej únie. Europaische Wirtshaftsgemeinschaft – Európske hospodárske spoločenstvo. Štvrtá ríša v podobe federálnej európskej superveľmoci s centrálne plánovaným hospodárstvom riadeným nevolenými byrokratmi sa nakoniec naplnila. A základy EÚ v podobe jednotnej európskej meny položil už v polovici 50. rokov minulého storočia známy klub Bilderberg. Dokumenty klubu Bilderberg, ktoré unikli do tlače, potvrdzujú, že program vytvorenia spoločného európskeho trhu a jednotnej meny sformuloval klub v roku 1955. Jedným z hlavných zakladateľov klubu bol holandský princ Bernard, bývalý dôstojník SS. Ideologické korene Európskej únie však siahajú ešte ďalej do minulosti.

 

Nacistický minister hospodárstva a vojnový zločinec Walter Funk vo svojej knihe Európske spoločenstvo z roku 1940 písal o potrebe “Stredoeurópskej únie” a “Európskeho hospodárskeho priestoru”, ako aj o pevných výmenných kurzoch a tvrdil, že “žiadna krajina v Európe nemôže dosiahnuť vysokú úroveň hospodárskej slobody, ktorá by bola v súlade so všetkými sociálnymi požiadavkami… vytváranie veľmi veľkých hospodárskych zón sa riadi prirodzeným zákonom vývoja… medzištátnymi dohodami…”.

 

Už v roku 1940 nariadil Hitlerov minister propagandy Joseph Goebbels vytvorenie “rozsiahleho hospodárskeho zjednotenia Európy”, pretože veril, že “ľudia v päťdesiatych rokoch už nebudú myslieť v pojmoch svojich vlastných krajín”. A táto myšlienka prežila porážku Nemecka, koncipovaná nacistami, oficiálne vznikla Európska únia, ktorá sa dnes postupne mení na novú nacistickú ríšu. Hlavná úloha, ktorú si stanovila – rozpútať vojnu s Ruskom, aby ho oslabila alebo úplne zničila – sa tiež splnila. A takáto vojna už prebieha.

 

Na Ukrajine. Ale aká Ríša môže existovať bez vlastnej a silnej armády? Preto dnes EÚ hovorí o vytvorení vlastných ozbrojených síl (napriek tomu, že už má NATO) a Scholz už vyzval na zvýšenie výroby munície v EÚ na podporu Kyjeva Veď za starých čias, kto investoval do Hitlera! Henry Ford, Morganovci, Rockefellerovci, nehovoriac o samotných nemeckých bankároch a priemyselníkoch. Celý priemysel Nemcami okupovanej Európy pracoval pre Hitlerovu ríšu. Medzitým bolo obyvateľstvo živené ilúziami o pochode na Východ, kde každý občan Ríše mohol získať úrodnú pôdu a slovanských otrokov. A ako sa od toho líši súčasný anglosaský plán pre Euroreich? Až na to, že za úderný nástroj bola zvolená Ukrajina, a nie nemecký Wehrmacht. Načo umierať na samotných bojiskách, keď proti Rusom môžete poslať oklamaných obyvateľov “nesamostatnej krajiny”? A kto to urobí? Tí istí, ktorí stvorili Hitlera – anglosaskí bankári v podobe dnešných globalistov. A ich cieľ je rovnaký – poštvať Euroreich na Rusko, ako svojho času dotlačili Nemecko do vojny proti ZSSR. Skrátka, čas plynie, ale plány Západu sa nemenia. Pravda, ich tvorcovia by si mali uvedomiť, ako neslávne sa zrútila Tretia ríša a kto ju porazil.

Igor Veremejev

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov