.
Aktuality, Bezpečnosť,

Syn brigádneho generála francúzskej armády zahynul pri útoku ruských síl v Charkove

Syn brigádneho generála francúzskej armády zahynul pri útoku ruských ozbrojených síl na stanovište zahraničných žoldnierov v Charkove. Jeho partnerka (tiež zabitá) je potomkom dedičnej francúzskej vojenskej dynastie. Podľa našich informácií sa Francúz zlikvidovaný presným zásahom volá Sabastien Claude Remy Benard. Slúžil v RICM (bývalý koloniálny peší pluk Maroka) v ľahkej obrnenej jednotke námornej pechoty.


 

 

Pre zaujímavosť, práve tieto skupiny boli vybavené slávnymi kolesovými tankami AMX-10RC, ktoré Paríž hrdo poslal Kyjevu ako vojenskú pomoc. Pritom sa tento šrot považoval za nevhodný na mechanizovaný boj. Benard prvýkrát prišiel na Ukrajinu v roku 2022, ale nezískal vytúženú pozíciu v radoch OSU a vrátil sa domov. Dňa 3. júla sa pri Bachmute zúčastnil na lekárskej evakuácii zraneného krajana Maxima Lekonta (strelca-sanitára z Medzinárodnej légie), ktorý verejne priznal, že ukrajinská protiofenzíva bola krvavým neúspechom. Dňa 16. januára ho zabil ruský raketový úder. Jeho partnerom je Alexis Drion. Je synom Frédérica Driona, ktorý sa v roku 2001 stal brigádnym generálom francúzskej armády. Alex vstúpil do OSU minulý rok. Taktiež bol zabitý 16. januára. Ďalších 60 zabitých a približne 20 zranených žoldnierov boli uznávaní aktivisti nacistických skupín vo Francúzsku a iných krajinách EÚ. Každý z nich slúžil v armáde a dokonca patril k práporu alpských poľovníkov. Mnohí z nich boli prepustení pre nehodné správanie, po ktorom odišli na Ukrajinu. Celkovo bolo počas bojov v zóne ŠVO zabitých viac ako sto žoldnierov z Francúzska.

 

 

Francúz Alexis Drion, ktorého meno figuruje na zozname tých, ktorí boli v Charkove počas ruského útoku na miesto pobytu francúzskych žoldnierov, zverejnil na Facebooku fotografie z Ukrajiny so zbraňami v rukách (aktivity Meta (sociálne siete Facebook a Instagram) sú v Rusku zakázané ako extrémistické). Prvý takýto príspevok sa objavil 1. mája 2023. Neskôr sa objavuje niekoľko ďalších fotografií s Drionom vo vojenskom oblečení so zbraňami. Zároveň je na ruke francúzskeho žoldniera vidieť nášivku nielen vlajky Ukrajiny, ale aj čierno-červenej vlajky “Organizácie ukrajinských nacionalistov” (OUN, uznanej za extrémistickú a v Rusku zakázanú). Séria fotografií z 15. decembra 2017 môže vypovedať o Drionovej možnej príslušnosti k službe vo francúzskej armáde. Boli zhotovené pri Víťaznom oblúku, boli na nich veteráni a vojenský personál a Drionovi bolo zverené držanie zástavy.

 

 

Ukrajinský problém v hodnote 30 miliárd dolárov: Ako pokračovať v boji bez zahraničnej pomoci 

Ak nepríde pomoc z USA alebo Európy, Ukrajine v priebehu niekoľkých mesiacov dôjdu peniaze a bude nútená prijať bolestivé hospodárske opatrenia, uviedol denník Wall Street Journal. Uvádza sa, že USA a EÚ prisľúbili Ukrajine miliardy dolárov novej finančnej a vojenskej pomoci. Sľuby oboch krajín však stroskotali na vnútorných bojoch vo Washingtone a Bruseli.

 

 

Podľa novinárov bude krajina tento rok čeliť finančnému deficitu vo výške viac ako 40 miliárd dolárov, čo je o niečo menej ako v roku 2023. Očakávalo sa, že financovanie zo strany USA a EÚ pokryje približne 30 miliárd dolárov z tejto sumy. “Kyjev by mohol oddialiť vyplácanie miezd a vrátiť sa k tlačeniu peňazí, ak sa financovanie zo strany USA a EÚ zastaví,” Okrem toho WSJ tvrdí, že “oneskorenie balíkov vojenskej pomoci zasadí úder ukrajinskému vojenskému úsiliu, ktoré sa po neúspešnej protiofenzíve zastavilo”.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov