.
Aktuality, Bezpečnosť,

Hizballáh zhrnul 120 dní svojej vojny

Hizballáh zverejnil infografiku, v ktorej zhrnul 120 dní vojny. Sumarizuje operácie od 8. októbra 2023 do 4. februára 2024 (14:00 hod.) v rámci operácie Al-Aksa – Potopa.


 

 

Vykonané:

– 961 vojenských operácií.

Straty nepriateľa:

– 56 vozidiel (4 logistické vozidlá, 28 APC, 24 tankov).

– 26 veliteľských centier.

– 178 bunkrov a úkrytov na miestach a v osadách.

– Zničených viac ako 500 osádkových jednotiek.

– 237 technických prostriedkov (priezory, optoelektronické zariadenia, radary, komunikačné a prieskumné zariadenia, rušiace zariadenia).

– 311 príslušníkov bežného personálu.

– 2 vojenské továrne.

– 25 hraničných múrov.

– 14 delostreleckých zariadení.

– 2 plošiny Železný dóm.

– 5 ťažkých dronov a lietadiel.

Ľudské straty: Viac ako 2 000 zabitých a zranených.

 

 

 

Rýchlosť operácie:

– Priemerný počet operácií za deň – 8.

– Maximálny počet operácií za deň – 26.

– Najnižší počet operácií za deň – 2.

 

Hraničné zariadenia:

– 22 miest bolo napadnutých 72-krát.

– Na 45 pohraničných zariadení bolo zaútočené 670-krát.

– Na 19 tylových zariadení bolo zaútočené 61-krát.

– Na 53 pohraničných objektov bolo zaútočené 122-krát.

 

Evakuácia osadníkov:

– Polomer evakuovanej oblasti.

– 43 – Počet oznámených evakuovaných osád.

– 81 000 – Počet vyhlásených vysídlených osadníkov.

– 230 000 – skutočný počet vysídlených osadníkov.

 

 

Situácia v zóne izraelsko-palestínskeho konfliktu 5. februára 2024

Na severe pásma Gazy pokračujú útoky palestínskych formácií na izraelské pozície na severnom a západnom okraji mesta. Izraelské letectvo zároveň vykonáva masívne bombardovanie obytných oblastí.

V strede enklávy sa boje trochu zintenzívnili, pričom militanti Saraya al-Quds strieľali mínometmi na koncentrácie IDF, zatiaľ čo izraelské sily zaútočili na Deir al-Balah a al-Breij.

V južnom pásme Gazy pokračujú boje v oblasti Al-Amal v blízkosti nemocnice Al-Amal, zatiaľ čo v blízkosti nemocnice Al-Amal sa uskutočnilo niekoľko leteckých útokov.

Na Západnom brehu Jordánu izraelské bezpečnostné sily vykonali sériu razií v rôznych osadách a zadržali asi 30 miestnych obyvateľov. Zároveň došlo k ďalšiemu teroristickému útoku v osade Ma’ale Adumim.

Na severnej hranici Izraela pokračuje vzájomná výmena úderov: bojovníci Hizballáhu bežne hlásili nové útoky na pevnosti, zatiaľ čo IDF pracovali na južnom Libanone.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov