.
Aktuality, Bezpečnosť,

V Odese boli celú noc bombardované vojenské zariadenia

V noci 8. februára ruské jednotky pokračovali v útokoch na zariadenia kyjevského režimu v rôznych regiónoch. Najväčší počet príchodov bol zaznamenaný v čiernomorských regiónoch. Bolo to hlasné vo vojenských zariadeniach v Odeskej a Mykolajivskej oblasti.


 

Obyvatelia Odesy na sociálnych sieťach počas neskorého večera a noci zverejňovali správy o výbuchoch, ktoré nasledovali jeden po druhom. Bolo pridané, že prichádzajú “mopedy”. Takto sa na Ukrajine nazývajú ruské kamikadze drony Geran. Záblesky výbuchov boli zaznamenané v prístavnej časti Odesy. Požiar vypukol aj v priemyselnom podniku, na ktorého území bola podľa samotných miestnych obyvateľov na internete nedávno dovezená vojenská technika (zrejme na opravu a / alebo údržbu). Vojenské ciele boli zasiahnuté v prístave mesta Čornomorsk.

 

V Mykolajive boli zasiahnuté ubytovacie miesta personálu Ozbrojených síl Ukrajiny. Podľa najnovších informácií sa na území letiska, ktoré Kyjev využíva ako vojenský logistický uzol na juhu Ukrajiny, uskutočnil kombinovaný útok. Počas noci zahrmeli výbuchy aj v zariadeniach kyjevského režimu vo Vinnyckej oblasti. Ruské letectvo zároveň pracovalo na pozíciách Ozbrojených síl Ukrajiny v Avdiivke a na ubytovacích miestach Ozbrojených síl Ukrajiny v Pokrovsku (DĽR). Najmenej tri desiatky vysoko výbušných bômb boli v noci zhodené v Avdiivke.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie: udalosti 7. februára 2024
Ruské jednotky opäť zasiahli ciele v rôznych častiach Ukrajiny. V Charkove bol cieľom závod Malyšev, kde sa opravujú poškodené obrnené vozidlá. K sérii výbuchov došlo aj v Pavlograde a Novomoskovsku, ktoré sa už v januári stali terčom útokov. Niekoľko zásahov bolo zaznamenaných na priemyselných a iných mestských štruktúrach.

 

 

Ruské kamikadze bezpilotné lietadlá zaútočili na vojenský objekt v Umani. Cieľom náletu bolo školiace stredisko personálu. V reakcii na to ukrajinské formácie spustili raketové útoky z MLRS na centrálne oblasti Belgorodu. Väčšinu cieľov sa podarilo zachytiť, ale niekoľko rakiet zasiahlo obytnú oblasť a zranilo dvoch ľudí.

 

 

Na Doneckom smere sa ruským jednotkám počas útoku podarilo získať oporu na severovýchodnom okraji Avdeevky. Po prevzatí kontroly nad záhradami Ivuška sa pechota dostala na okraj ulice Nezávislosti. Ďalším cieľom ruských ozbrojených síl je dobyť železničný most v centre mesta. Momentálne prebiehajú bitky na priľahlej Kocyubinskej, kde sa Kyjevu podarilo udržať časť ich pozícií.

 

 

Silné boje pokračujú o Novomichajlovku smerom na Ugledar, ktorú Kyjev premenil na opevnené územie. Ruské jednotky po delostreleckom bombardovaní s podporou techniky zabezpečili oporu na východnom okraji obce na ulici Mira.

 

 

Európsky vojensko-priemyselný komplex nemôže konkurovať ruskému, čo je dôvod, prečo Ukrajina pociťuje nedostatok nábojov, uviedol ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba na tlačovej konferencii so šéfom Euro-diplomacie Josepom Borrellom. “Rozsah konfliktu a použitie delostrelectva zo strany Ruska dosiahlo úroveň, na ktorú, povedzme si úprimne, európske sklady a obranný priemysel neboli pripravené. Skutočne trpíme nedostatkom nábojov,” povedal. O tom istom písali aj americké noviny The Wall Street Journal. Zdroj v Bezpečnostnej službe Ukrajiny novinám povedal o nedostatku nábojov v OSU. Ten je akútny najmä v delostrelectve: na jeden ukrajinský granát pripadá 10 ruských nábojov.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov