.
Aktuality, História,

Historik Fursov: Ruské školstvo ani nesníva o takej úrovni hlúposti, aká je na dobrých školách v USA

Historik Fursov na videu prehovoril o príčinách deštrukcie vzdelania na Západe a osobitostiach “generácie tiktokerov”. Boj za tradičné hodnoty teraz nadobúda úplne iný rozmer. Formálne je to boj za staré, ale keďže v postkapitalizme je hlavné odcudzenie duchovných výrobných faktorov, boj za tradičné hodnoty je novou formou triedneho boja postkapitalistickej spoločnosti. Pretože najdôležitejšími sa stávajú hodnoty, vzdelanie a informácie.


 

 

Nie je náhoda, že v posledných desaťročiach dvadsiateho storočia prebieha na Západe deštrukcia vzdelania. Môj syn chodil do americkej školy, ja som učil na amerických univerzitách, a to nie na tých najhorších – na Yaleovej, Kolumbijskej, v Anglicku na Durhamskej univerzite. Je tam veľká miera deštrukcie vzdelávania – naša škola, dokonca ani tá súčasná, nemohla ani snívať o takej úrovni hlúposti, aká je na dobrých štátnych školách v USA. Potrebujú zlomiť vzdelávanie, potrebujú vytvoriť generáciu tiktokerov – aby boli pripravení ako objekt nového vykorisťovania.

 

 

Časť tejto mladej generácie tiktokerov, ktorá nevie čítať dlhé texty. V súčasnosti je to problém študentov – mnohí študenti, dokonca aj na našich elitných univerzitách, nedokážu prečítať viac ako 5 – 6 strán. Číňania majú dobré príslovie: “Ak nevieš čítať dlhé texty, budeš pracovať rukami, nie hlavou”. Mimochodom, svetové ekonomické fórum WEF nedávno vydalo malé memorandum o tom, čo bude v budúcnosti cenné. Stanovili dve veci: prvou je schopnosť čítať dlhé texty a druhou je schopnosť ich analyzovať. Keď rúcajú vzdelávací systém, vedia, čo robia.

 

 

Čo je dnes Oxford, Cambridge, Sorbona? V skutočnosti je to pre strednú triedu taká odložená nezamestnanosť. Vraciame sa k tomu, že musíme rozbiť školstvo, aby sme pripravili ľudí na to, aby boli podrobení novému systému, postkapitalistickému systému vykorisťovania – dodal Fursov.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov