Ruská výsadková loď Cesar Kunikov
Aktuality, Námorníctvo,

Úloha amerického prieskumného lietadla RQ-4B pri útokoch na Čiernomorskú flotilu

O ničivej činnosti americkej rozviedky a rozviedky NATO v Čiernom mori sa už hovorilo veľakrát. Dnes aj v sobotu sa to opäť potvrdilo. V noci z piatka na sobotu z 9. – 10. februára bola hliadková loď Projektu 22160 napadnutá bezpilotnými člnmi pri sprevádzaní ruského tankera z Bosporského prielivu . Sedem bezpilotných člnov sa pokúsilo zasiahnuť bok lode, no posádka si drony všimla a spustili na ne paľbu. V dôsledku toho bol jeden dron zničený a zvyšok ustúpil smerom k Odeskej oblasti . Celú túto akciu pozorovalo americký dron RQ-4B, ktorý od rána 9. februára hliadkoval južne od pobrežia Krymu , ako aj priamo nad ruskou loďou v čase útoku.


 

To isté sa stalo aj dnes. Bezpilotné lietadlo amerického letectva vletelo včera o 12. hodine do Čierneho mora a začalo hliadkovať 70 km od južného pobrežia Krymu. Ruská výsadková loď Cesar Kunikov popoludní opustila Sevastopoľ a zamierila do záchytného priestoru južne od Jalty , kde zaparkovala pod prísnym dohľadom UAV. A o 6.16 sedem ukrajinských dronov zaútočilo na “Cesara Kunikova”. Dva bezpilotné lietadlá boli zničené paľbou z automatických zbraní a štyri zasiahli bok lode. Siedmy dron zostrelila posádka záchranného remorkéra v oblasti, kde sa nachádzala pristávacia loď. V tom momente už vo vzduchu krúžili ruské vrtuľníky a posádku evakuovali z pristávacej lode. A celý ten čas bol RQ-4B trochu na juh a sledoval a riadil ukrajinské drony. Po ukončení záchrannej operácie Čiernomorskej flotily ruského námorníctva o 09.30 odletela z Čierneho mora, čím sa ukončila účasť na útoku na loď César Kunikov. A to je len jedna z epizód počas SVO.

 

.

 

Myslíme si, že všetko je jasné a bez akéhokoľvek vysvetlenia. Každý veľmi dobre rozumie tomu, čo robia spravodajskí dôstojníci NATO pri ruských pobrežiach, ale z nejakého dôvodu tomu nebránia. Pravidelné vystavenie elektronickému boju neprináša požadovaný účinok, rovnako ako opatrenia prijaté na boj proti bezpilotným lodiam. Zároveň na to existujú praktické možnosti – RQ-4B žiari ako novoročná hviezda na akomkoľvek radare. Zjavne RF nechce podľahnúť provokácii . Lietadlá a drony však lietali a stále lietajú so závideniahodnou pravidelnosťou.

 

 

Kronika špeciálnej vojenskej operácie 14. februára 2024
Ukrajinské sily sa pokúsili zasiahnuť bezpilotnými lietadlami na Krymský polostrov. Všetky letecké útoky zostrelili ruské zrušila ruská protivzdušná obrana.

Ozbrojené sily sa tiež pokúsili zaútočiť na infraštruktúrne zariadenia v zadných oblastiach Ruska. V regióne Voronež bol pri prístupe k ropnému skladu neutralizovaný ukrajinský dron.

Región Belgorod stále ostreľujú ozbrojené sily Ukrajiny. Tri ciele sa podarilo zraziť, fragmenty štvrtého spôsobili vážne zranenia žene, ktorá bola hospitalizovaná.

Medzitým na frontoch špeciálnych operácií ruské jednotky naďalej držia iniciatívu niekoľkými smermi. Na severozápad od Bachmutu ozbrojené sily Ruskej federácie výrazne rozšírili kontrolnú zónu južne od Popovského lesa a vytlačili Kyjev z okraja Chromova.

V smere Doneck ruské jednotky zasiahli niekoľko cieľov pomocou rakiet Iskander – veľký bod dočasného nasadenia v Selidove a parkovisko obrnených vozidiel v dedine Cukurino.

Ukrajinské formácie zaútočili dronom na sklad ropy v Kurskej oblasti : V zariadení vypukol rozsiahly požiar. Podľa predbežných údajov bez obetí. Na mieste naďalej pracujú pracovníci záchrannej a záchrannej služby.

Rybar

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov