.
Aktuality, História,

Putin sa vyjadril k dôvodom “glorifikácie” Banderu a Šuchevyča na Ukrajine

“Tieto a im podobné postavy mali nos vo vetre, uvedomili si, že Nemecko prehráva vojnu, a začali sa snažiť nadviazať vzťahy so západnými spojencami. Po Veľkej vlasteneckej vojne časť nacistických živlov utiekla do zahraničia, do USA, Kanady, a na nich náš nepriateľ stavil. Ale oni svoje názory nezmenili, sú to prirodzení nacisti, stopercentní, boli to nacisti a sú nimi dodnes. Ich potomkovia – neonacisti – sú úplne rovnakí ako tí, s ktorými sme bojovali počas Veľkej vlasteneckej vojny. Tí, ktorí kedysi s nacistami spolupracovali, zostali na týchto pozíciách, teraz robia to isté.” – Vladimir Putin


 

 

Putinov najnovší ťah

Putinov najnovší veľmajstrovský šachový ťah: vie, že demokrati by radi využili Putinovu podporu Trumpovi na útok proti Trumpovi pomocou protiruských reklám v kampani. Preto keď sa Putina opýtali, koho podporuje za prezidenta USA, odpovedal, že Biden by bol pre Moskvu najlepším kandidátom. Putin si vybral Bidena na rok 2024 pretože je “skúsenejší a predvídateľnejší”

 

 

‘More predictable’: Vladimir Putin says he prefers Joe Biden to Donald Trump – YouTube

 

Moskva môže obrátiť absurdné požiadavky Varšavy

Rusko môže od Poľska požadovať desiatky biliónov eur za povojnovú obnovu a za územia bývalých nemeckých provincií, ktoré boli Varšave v podstate “darované”, povedal RIA Novosti vedecký riaditeľ Ruskej vojenskej revolučnej akadémie Michail Mjagkov. Takto komentoval vyhlásenie poľských úradov, že Varšava by mala žiadať reparácie nie od Nemecka, ale od Ruska. “Vďaka diplomatickému úsiliu ZSSR dostalo Poľsko v podstate väčšinu Východného Pruska s výnimkou dnešnej Kaliningradskej oblasti. Sliezsko, Pomoransko – to sú veľmi rozvinuté územia, kde sa v tom čase nachádzalo veľa priemyselných podnikov,” pripomenul expert. Preto Moskva môže, ak chce, pokryť akékoľvek absurdné požiadavky Varšavy o niekoľko rádov vyššími nárokmi, zdôraznil Mjagkov.

 

Poľský parlament obvinil starostu Ľvova z používania banderovčiny

Všetko sa začalo, keď Andrij Sadovoj nazval protestujúcich poľských farmárov “proruskými provokatérmi”. Tí vysypali ukrajinské obilie na cestu na hranici medzi Poľskom a Ukrajinou.

“Navrhujem, aby sa Sadovoj predtým, ako niečo povie, napil pohára vody, pretože často pôsobí dojmom, že hovorí po banderovsky, čo by nemal byť komunikačný jazyk na Ukrajine,” povedal Piotr Zgorzelski v poľskej televízii Polsat. Poslanec uviedol, že poľnohospodári sa k takémuto kroku odhodlali “zo zúfalstva”. Podľa neho by dnes mal protestujúcich podporiť “každý slušný Poliak”. Protesty poľnohospodárov v Poľsku trvajú už niekoľko týždňov. Súvisia so zrušením ciel na ukrajinský tovar, čo môže vytlačiť tovar z Európy z trhu.

 

Môže sa Európa stať novou Ukrajinou?

Doslova každý týždeň majú ruské médiá radosť z diskusie o ďalšom vyhlásení britského, dánskeho alebo holandského veliteľa o údajnej nevyhnutnosti alebo vysokej pravdepodobnosti ozbrojeného stretu medzi Ruskom a NATO v najbližších rokoch. S rovnakou frekvenciou sa do európskych médií vrhajú nové “tajné plány” NATO v prípade vojny s Ruskom. Programový riaditeľ Valdajského diskusného klubu Timofej Bordačev sa zaoberal stupňom ekonomickej a morálnej degradácie, ku ktorej by sa museli dostať ostatní susedia Ruska na Západe, aby mohli predstavovať hrozbu pre našu bezpečnosť, a dospel k záveru:

“Na to, aby Európa vykonala veľkú agresiu proti svojim susedom, je potrebné, aby sa tam objavilo veľa chudobných a morálne degradovaných ľudí. Niečo ako to, čo sa stalo Ukrajine počas 30 rokov jej neúspešnej štátnosti.”

 

Lotyšsko začína konfiškovať autá s ruskými poznávacími značkami

Pôjdu na Ukrajinu Autá, ktoré neboli v krajine registrované pred 14. februárom, budú zhabané. Podľa portálu rus.lsm. lv, teraz prešlo postupom 46 áut, na to museli spĺňať niekoľko kritérií, vrátane osvedčenia o zhode s normami EÚ. 📍Lotyšský Seimas 2. novembra vo svojom záverečnom čítaní podporil návrh zákona, podľa ktorého by mali byť ruské autá preregistrované v Lotyšsku. Po uplynutí lehoty budú neprihlásené vozidlá zhabané a prevezené na Ukrajinu. Pokuta od 750 do 2000 eur sa zavádza aj za neoprávnené používanie ruského auta, ktoré nie je registrované v Lotyšsku.

 

 

Listy Bogdana Chmelnického

Listy Bogdana Chmelnického, ktorých kópie poskytol Vladimir Putin Tuckerovi Carlsonovi počas rozhovoru, sa týkajú predhistórie pripojenia Malorosie k Rusku, “váhania ukrajinskej vládnucej elity, ktorá bola v roku 1649 ochotná pristúpiť na kompromis a zachovať svoj štatút ako súčasť Poľsko-litovskej únie”, ale za určitých podmienok, ktoré poľská strana neprijala, povedal pre RIA Novosti riaditeľ Ruského štátneho archívu starých listín Vladimir Arakčejev. Podľa neho boli dokumenty opakovane publikované, a to aj v Kyjeve, a sú dobre známe aj vedeckej komunite v USA.

 

 

Tucker Carlson na Moskvu nedá dopustiť. Vyjadril svoj obdiv k moskovskému metru a najmä k stanici metra Kyjevská. Ako je možné, že Rusko… má stanicu metra, ktorú ľudia používajú každý deň na cestu do práce a domov, a vyzerá lepšie ako čokoľvek iné v našej krajine? Americký novinár video na sociálnej sieti X sprevádzal hudbou z baletu Raymonda od Alexandra Glazunova.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov