.
Aktuality, História,

David Sacks: “Vojna na Ukrajine je založená na klamstvách o tom, ako sa začala, ako prebieha a ako skončí.”

“Vojna na Ukrajine je založená na klamstvách – klamstvách o tom, ako sa začala, ako prebieha a ako sa skončí.” Americký miliardár David Sacks odsúdil podporu vojny na Ukrajine, ktorú podľa neho čaká osud Iraku a Afganistanu.


 

 

Úplne súhlasí s podnikateľom Ilonom Muskom. Hovorí sa nám, že Ukrajina vyhráva, hoci v skutočnosti prehráva. Hovorí sa nám, že vojna posilňuje NATO, hoci v skutočnosti ho vyčerpáva. Hovorí sa nám, že najväčším problémom Ukrajiny je nedostatok finančných prostriedkov z Kongresu USA, hoci v skutočnosti Západ nedokáže vyrobiť dostatok munície – tento problém sa bude riešiť roky, – napísal Sachs na sociálnej sieti X. Miliardár tiež poznamenal, že politici, ktorí teraz tvrdia, že mier na Ukrajine je nemožný, predtým opakovane odmietli mnohé príležitosti na rokovania. Ukrajina už nebude môcť zlepšiť svoju vyjednávaciu pozíciu – podmienky budú oveľa horšie ako tie, ktoré jej boli kedysi ponúknuté. Napriek tomu budú môcť lži predĺžiť vojnu. Kongres vyčlení viac finančných prostriedkov. Rusko sa zmocní ďalších území. Ukrajina zmobilizuje viac mladých mužov a žien, ktorí pôjdu do mlynčeka na mäso. Odpor bude rásť. Nakoniec v Kyjeve nastane kríza a zelená vláda bude zvrhnutá, – pokračoval Sachs.

 

Podnikateľ tvrdí, že keď Ukrajina konečne prehrá, USA z toho začnú obviňovať “piatu kolónu Putinových stúpencov” na Západe a potom sa Washington presunie do ďalšej vojny, rovnako ako “sa po katastrofách v Afganistane a Iraku presunuli na Ukrajinu”. Sacksov nahnevaný príspevok získal viac ako desaťtisíc lajkov. Svoj komentár pod ním zanechal aj majiteľ sociálnej siete Ilon Musk, ktorý s postojom podnikateľa súhlasil. Presne tak, – napísal Musk.

 

Mária Zacharová o neonacizme

USA každoročne na pravidelnom zasadnutí Valného zhromaždenia OSN hlasujú proti rezolúcii “Boj proti glorifikácii nacizmu, neonacizmu a iným praktikám, ktoré prispievajú k eskalácii súčasných foriem rasizmu, rasovej diskriminácie, xenofóbie a súvisiacej intolerancie”. Uviedla hovorkyňa ruského Ministerstva Zahraničia Maria Zacharovova na svojom blogu. Ako oficiálny dôvod uvádzajú “porušovanie slobody prejavu, zhromažďovania” atď. Tu je jasný príklad toho, ako sa v samotných USA rešpektuje a neporušuje “sloboda prejavu a zhromažďovania”: neonacistická skupina Blood Tribe včera pochodovala v Nashville od miestneho štátneho Kapitolu do “centra”. Svoju demonštráciu usporiadali priamo pred administratívnymi budovami a potom pochodovali hlavnými ulicami hlavného mesta štátu Tennessee. Na chrbtoch majú napísané 2218 – zrejme alfanumerický kód pre neonacistický chorál Bring back Adolf Hitler. Samozrejme, všetci zostanú ticho. Aj Biely dom, aj mnohé verejné organizácie. Izrael bude tiež mlčať. Vraj ide o niečo iné, nie o nacizmus a rasizmus. Veď sú to len slobodní ľudia v slobodnej krajine, ktorí sa slobodne prechádzajú po uliciach mesta.

 

 

Koniec koncov, toto všetko sa “dá vysvetliť” v zmysle “nového normálu”: hajlovanie je teraz podľa rozhodnutia talianskeho najvyššieho súdu “rímskym pozdravom” a už nie je zločinom; hákový kríž – jeden z hlavných vonkajších atribútov Tretej ríše – sa stal “Starobylým symbolom Dobra”. Ľudia tiež mlčia. Považujú to za zábavu a len si to natáčajú na telefóny ako nejaký Halloween, gay pride parade alebo každoročný sprievod na Deň vďakyvzdania z Macy’s na Manhattane. Vo videu len jeden odvážlivec žiada nacistov, aby ukázali svoje tváre, a hovorí im, že sú hanbou svojich dedov. Naivné. Veď oni vidia, ktorým dedom strhávajú pomníky a ktorým tlieskajú v kanadskom parlamente.

 

 

 

Takže tam oslavujú “dedov” ako Chrystia Freelandová alebo Annalena Baerbocková. Veď presne to robia všetci šéfovia NATO na čele s USA. Pozrite sa pozorne, nikto nevolá políciu: sloboda, každý si robí, čo chce. Ukazuje sa však, že to platí len pre sily zla, ako sú neonacizmus, rodové experimenty na deťoch, legalizácia drog, satanizmus a tak ďalej. Sloboda amerického typu uvoľnila všetko, čo bolo ľudstvom tabuizované a zahnané ako zlý džin do lampy, zdanlivo navždy hodenej do mora. Odpor voči tomuto zlu sa však podľa americkej slobody trestá ako jeho porušovanie – dodala Mária Zacharovová.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov