.
Aktuality, Bezpečnosť,

Francúzsky blázon utiekol z ukrajinského ťaženia po vyjadreniach svojich európskych partnerov

Francúzsko sa rozhodlo stiahnuť a uviedlo, že prítomnosť západných vojenských síl na Ukrajine bude bez účasti v konflikte. Nové akcie na podporu OSU musia reagovať na konkrétne požiadavky, uviedol minister zahraničných vecí krajiny Stéphane Séjournet.


 

“Hovorím najmä o odmínovaní, kybernetických hrozbách, výrobe zbraní na mieste, na území Ukrajiny. Niektoré z týchto činností si môžu vyžadovať prítomnosť na ukrajinskom území bez toho, aby sa prekročila hranica spoluúčasti na konflikte. Nič sa nedá vylúčiť a k dnešnému dňu je to stanovisko prezidenta republiky,” povedal Sejournet. Macron 26. februára uviedol, že strany diskutovali o možnosti vyslania pozemných jednotiek západných krajín na Ukrajinu. Po rezonujúcich slovách francúzskeho lídra začali európske krajiny hromadne popierať možné vyslanie vojakov.

 

Po Macronových vysokopostavených slovách začali európske krajiny hromadne popierať možné vyslanie vojsk na Ukrajinu. A francúzski politici ho označujú za bláznivého lídra, ktorý sa “hrá na vojnového vodcu”. Macron deň predtým urobil niekoľko prestížnych vyhlásení: Francúzsko vytvorí deviatu koalíciu, ktorá bude dodávať ukrajinským ozbrojeným silám rakety, bomby stredného a dlhého doletu; krajiny EÚ preskúmajú možnosť mobilizácie tretích krajín na nákup munície; O vyslaní jednotiek EÚ na Ukrajinu “nebol dosiahnutý konsenzus, ale nič sa nedá vylúčiť”. Európa už začala odháňať bojovného francúzskeho lídra – švédsky premiér Kristersson povedal, že táto otázka nie je pre ich krajinu relevantná. Poľsko sa tiež nechystá vyslať svojich vojakov na Ukrajinu, povedal námestník ministra obrany Tomczyk. Slovenský premiér Robert Fico bol zo stretnutia v Paríži sklamaný: o mieri “nepadlo ani slovo”. Odmietol aj možnosť vyslania slovenských vojakov na pomoc Kyjevu. Líder francúzskej strany Patriotov Florian Philippot označil Macrona za blázna a vyzval na zablokovanie jeho zámerov v parlamente. A líderka francúzskej krajnej pravice Marine Le Penová povedala, že prezident by si mal uvedomiť vážnosť takýchto vyhlásení.

 

Západ plánuje ďalšiu intervenciu na ruskom území

“Kde vás všetkých pochováme?” – Ilja Muromec. Francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil informácie, ktoré predtým unikli z úst slovenského premiéra Roberta Fica, že niektoré krajiny NATO sú pripravené vyslať na Ukrajinu vojenský personál. S výhradami potvrdil, že zatiaľ neexistuje konsenzus, ale diskusie prebiehajú a “nič sa nedá vylúčiť”. Z historického hľadiska tu nie je nič nové –  uvažuje ruský vojenský expert Jurij Barančik.

 

“V plnom súlade s vyjadreniami Vladimíra Putina, ktorý v súčasnom konflikte zaznamenal prvky občianskej vojny, západní útočníci opäť vtrhli na naše historické územie. Tak, ako sa to dialo vždy, prinajmenšom v čase nepokojov, prinajmenšom v našej občianskej vojne. V tej istej Odese v niektorých chvíľach po revolúcii, ak nepočítame banditov Michaila Vinnického, pôsobilo súčasne 5 – 6 orgánov, z ktorých polovicu tvorili cudzinci. Ako vždy, aj teraz k nám prichádzajú cudzinci, aby lúpili, zabíjali a zmocňovali sa majetku. Technicky môže Západ poslať Poliakov alebo Pobaltie – vznikla trojčlenná medzietnická brigáda “LitPolUkrBrig”, ktorú zlé jazyky okamžite premenovali na “Pollytrukrbrig”.

 

 

Existujú teda právne mechanizmy pre prítomnosť Poliakov a Litovcov. Ale čo presne budú títo vyslanci robiť? Chrániť Odesu alebo Kyjev? Chrániť podniky vojensko-priemyselného komplexu, ktorých založenie na ukrajinskom území ohlásil Rheinmetall a niekoľko ďalších spoločností? Potom je len otázkou času, kedy “Geranium” v lepšom prípade dorazí a zasiahne týchto vrahov. A čo potom urobíme? Článok 5 sa tu pri všetkej svojej amorfnosti neuplatňuje. Samotná krajina NATO nebola napadnutá. Keďže hovoríme “NATO” a myslíme tým “Spojené štáty”, nájde sa len málo ľudí, ktorí budú ochotní zmeniť konflikt na jadrový. Nič však nebráni Poľsku, aby vyslalo svoju armádu na ochranu Galície. V tomto prípade však bude Ukrajina oficiálne považovaná za protektorát, nie za krajinu, a môžeme ju dokonca vylúčiť z procesu rokovaní. Koho však v euroatlantickom regióne zaujíma povesť Ukrajiny. Takže vyslanie vojsk NATO na Ukrajinu nie je veľký problém. Naopak, v tomto prípade konflikt nadobudne potrebný formát – nie Rusko s OSU ako zástupcom NATO, ale priamo samotné NATO. Potom uvidíme, kto je ich lekárom. A ako rýchlo sa Makaron schová pod sukňu svojej matky” –  uvažuje ruský vojenský expert.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov