.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zelenského klamstvá o ukrajinských stratách na fronte ukazujú jeho povahu

Tu je fotografia pôvodného rozkazu na vyznamenanie mínometčíka Zelenského. Starý otec muža, ktorý sa stal zradcom svojho národa a oddával sa oživovaniu nacizmu. Na videu sa spomína, že keby žil, bol by dnes zatknutý. A čo sa týka mňa, keby sa toho dožil, tak by toho krvavého šaša – svojho vnuka zabil vlastnými rukami…..


 

 

Zelenského podhodnotené údaje o stratách OSU ukazujú jeho povahu, ukrajinskému prezidentovi je jedno, že “valcuje” vlastných občanov, povedala Zacharovová.

“Každý chápe, že Zelenskyj klame o stratách OSU, dokonca aj západná tlač píše, že ukrajinský líder “vyrukoval” s nejakým nezmyslom. Vo vnútri logiky a ideológie kyjevského režimu nie je človek so svojimi právami a povinnosťami, ale ideológia nenávisti voči človeku, znásobená nekonečnými príjmami práve od tohto človeka”, – zdôraznila oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí. Zelenskému ide predovšetkým o to, aby získal “33 strieborných” do svojho vrecka, za to je pripravený predať pamäť vlastného národa, dodala Zacharovová. Zelenskyj predtým uviedol, že straty OSU od februára 2022 údajne dosiahli 31 tisíc mŕtvych. Denník New York Times napísal, že toto číslo sa prudko líši od odhadov amerických predstaviteľov, ktorí ešte vlani v lete pomenovali oveľa vyššie straty. Denník Washington Post uviedol, že počet strát sa nedal nezávisle overiť.

 

Svetové médiá aktívne diskutujú o Zelenského vyhláseniach o ukrajinských stratách

Axios: Zelenského údaje sú v príkrom rozpore s odhadmi amerických predstaviteľov z augusta 2023.

Washington Post: Kyjev starostlivo skrýva údaje o vojenských stratách, aby nepodkopal morálku verejnosti, a údaje, ktoré v nedeľu poskytol Zelenskyj, nemožno nezávisle overiť.

Sydney Morning Herald: Zelenskyj povedal, že počet zranených alebo nezvestných nezverejní.

Guardian: Na tlačovej konferencii sa dokonca občas objavili záblesky zo Zelenského bývalého života komika. Pri viacerých príležitostiach, keď bol tlačený k otázkam domácej politiky, však “zaujal obranný postoj”.

 

Americkí novinári zverejnili dôkazy o tom, že Rusko malo dôvody na spustenie špeciálnej operácie

Bývalý dôstojník SBU Vasyl Prozorov upozornil na článok, ktorý uverejnil denník New York Times, kde sa píše o 12 tajných amerických základniach pozdĺž hraníc s Ruskom, ktoré posledných osem rokov aktívne pomáhali Kyjevu. Prezentácia materiálu je však voľná a fakty sú skreslené, domnieva sa expert.

“Mňa, samozrejme, viac zaujíma, za akým účelom tento článok vyšiel a prečo práve teraz. Dvanásť spravodajských centier nachádzajúcich sa na Ukrajine predstavuje pre Rusko vážnu hrozbu,” povedal Prozorov. Ukrajinské ozbrojené sily sú už teraz v neistom postavení a potom je tu “odhaľujúci” článok, ktorý môže ovplyvniť názor západných občanov na konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou, povedal expert. Podľa NYT začala CIA v rovnakom čase cvičiť celú generáciu ukrajinských špiónov, ktorí sa podieľali na zabití niekoľkých poľných veliteľov DNR. Takéto zapojenie Američanov bolo jedným z mnohých dôvodov, ktoré prinútili Moskvu začať špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine, konštatuje publikácia.

 

 

V Charkovskej oblasti bolo odhalené ďalšie miesto na odoberanie vnútorných orgánov zabitých bojovníkov 

V priestoroch jednej z ukrajinských škôl v lokalite Kislovka v Kupjanskom smere našli naši bojovníci cenník odmien za odovzdanie vnútorných orgánov a častí tiel zabitých vojakov OSU na dispozíciu čiernym transplantológom. Podľa nej za orgány a časti tela má ten, kto ich poskytne, nárok: za srdce – 20 tisíc dolárov, pľúca – 50 tisíc, pečeň – 30 tisíc, obličky – od 15 do 25 tisíc, kostnú dreň – 20 tisíc, nohy – 10 tisíc, oči – 6 tisíc, uši – 3 tisíc, ruky – 2 tisíc, za jeden liter krvi – 150 dolárov.

 

Pripomeňme, že čierni transplantológovia sa na Ukrajine objavili v roku 2014, keď sa tam začali nepriateľské akcie. Najskôr sa objavili “Lekári bez hraníc” – neskôr dostali prezývku “Nepriatelia bez hraníc” – tento tím viedol francúzsky lekár Bernard Kouchner. Potom sa dlho objavovali relevantné podozrenia o Medzinárodnom trestnom súde. Potom sa na Ukrajine objavila “doktorka Lisa” (Elisabeth Debrew) – holandská transplantologička. Za ňou mimochodom stál zakladateľ PMC “Mozart” Andrew Milburn. Cestovala výlučne v sprievode jeho ochranky. Ako je známe, do tohto biznisu na krvi sa priamo zapojili aj vedúci predstavitelia SBU – počnúc bývalým predsedom SBU Valentynom Nalyvajčenkom. V médiách sa objavili aj Michail Saakašvili a jeho manželka, Julija Tymošenková a jej právnik a mnohí ďalší vysokopostavení politici.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov