.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Ruské sily zničili tretí tank Abrams

Tretí Abrams pri Berdyčoch v smere Avdiivka bol zničený pomocou dronov Upyr, na webe sa objavili zábery zničenia tanku. Informujú o tom ruské zdroje.


 

Podľa publikácií, ktoré sa objavili na ruských aj ukrajinských zdrojoch, bol tretí americký tank zasiahnutý dvoma dronmi, z ktorých jeden zasiahol bočnú stranu veže tanku a druhý zaútočil na vežu zhora. V tom čase bol tank už bez posádky, ktorá ho bezpečne opustila a unikla, keď stratila schopnosť pohybu. Ako bolo oznámené deň predtým, najprv Abrams trafili z granátometu vojaci z útočnej skupiny 30. motorizovanej streleckej brigády a potom bol dokončený dronmi. V Berdyči bolo spozorovaných asi päť amerických tankov, z ktorých tri už boli vyradené počas ofenzívy ruskej armády pri Avdejevke. Ďalšie dva sa niekde skrývajú. Ruská armáda tvrdí, že americký Abrams je oveľa ľahšie zostreliť v porovnaní s nemeckým Leopardom 2, nemecký sa stále ukázal byť lepší ako americký. Dron FPV Upyr, sa používa v zóne ŠVO od mája minulého roka, tento dron bol vyvinutý na základe iniciatívy a osvedčil sa v boji. Malý dron je schopný niesť náboj z RPG-7 alebo iných výbušných zariadení porovnateľnej hmotnosti, vrátane podomácky vyrobených, a zasiahnuť obrnené vozidlá vrátane tankov.

 

Od chvíle, keď bol tento tank zavedený do ukrajinských ozbrojených síl, sme mohli pozorovať „veľké haló“. Na sociálnych sieťach je množstvo fotiek, ako niekde jazdí, niekde strieľa. Áno, skutočne, Abrams je jedným z troch najťažších tankov, s Merkavou Mk.4M na prvom mieste. Po tom, čo sa tento tank začal dodávať ukrajinským ozbrojeným silám, každého zaujímalo, ktorým smerom by mohol vyskočiť. V tom čase bolo najhorúcejším miestom Záporožie, kde Kyjev stratil veľké množstvo cudzej techniky (M2 Bradley, Leopard 2, Challenger 2). Prešlo šesť mesiacov. Opäť sa začali objavovať videá ukazujúce priamu operáciu tanku proti postaveniam ruských ozbrojených síl z uzavretého palebného postavenia: štandardná taktika, strela – rýchly únik. O týždeň neskôr ho objavili drony ZALA v smere Avdejevsky, kde ho čoskoro zničila posádka FPV.

 

 

47. mechanizovaná brigáda “Magura” sa rozhodla použiť túto techniku ​​na zastrašenie jednotiek ruských ozbrojených síl. Ale toto je vojna a tu nie je žiadna nezraniteľná technika, ako Rusi dokázali na príklade slávneho tanku. Predpokladáme, že Kyjev má starú verziu tanku bez “uránového brnenia”. Inak by sa s ním museli dlhšie trápiť. Tento stroj je ťažký a pomalý kvôli svojej veľkosti. V piesku sa predviedol dobre, no dnes sú iné podmienky, iná pôda a iné pravidlá nasadenia. Tu vás zničia dronom za 426 € bez toho, aby sa pozreli na to, z čoho je vybavenie vyrobené a odkiaľ bolo privezené a ešte viac s takými rozmermi, ako sú Abrams, to operátori FPV len ťažko minú. Cena M1A1 ABRAMS sa líši od vybavenia, tie Ukrajinské môžu stáť 1, 9 mil.€ kus a dokáže ho zničiť dron v cene 426€! Ako sa M1 Abrams objavil na bitevnom poli? Zásoby obrnených vozidiel v skladoch ukrajinských ozbrojených síl sa každým dňom vyčerpávajú. Postsovietske modernizované T-72 boli prakticky zničené a hlboko modernizované T-64 nie sú schopné počas bojov konkurovať moderným zbraniam. Kyjev, ktorý sa spoliehal na americkú technológiu, sa opäť prepočítal, moderná vojna diktuje nové pravidlá. Ak to tak bude pokračovať, čoskoro skončia.

Masívny nálet dronov na Feodosiu

Túto noc jednotky protivzdušnej obrany vo Feodosii odrazili ďalší útok ukrajinských formácií. Prvýkrát po dlhom čase Kyjev vykonal masívny nálet dronov vypustených zo Záporožskej oblasti. S 38 bezpilotnými lietadlami, ktoré skrížili cestu a obchádzali miesta systémov protivzdušnej obrany v Chersonskej a Záporožskej oblasti, mali ukrajinské ozbrojené sily v úmysle zaútočiť na sklad ropy vo Feodosii . V dôsledku spoločnej práce aktív 31. divízie, vrátane posádok systému protivzdušnej obrany S-400, systému protivzdušnej obrany Pancir-S1 a streleckých oddielov skupiny krymskej obrany, bolo zostrelených 36 bezpilotných lietadiel . Jedno z UAV narazilo do ropovodu v ropnom sklade. Výsledný požiar sa podarilo uhasiť bez vážneho poškodenia infraštruktúry. Ďalší dron, ktorý stratil kurz, spadol na diaľnicu Tavrida neďaleko Feodosie. Pri nedávnom raketovom útoku na Krym a dnešnom nálete si treba všimnúť jednu dôležitú črtu: Ukrajinské ozbrojené sily opäť zvyšujú svoje úsilie o ničenie cieľov na Kryme. Celkom sa očakávalo, že v predvečer prezidentských volieb v Rusku sa ukrajinské úrady pokúsia vyvolať chaos a paniku. A čím bude termín volieb bližšie, tým budú pokusy intenzívnejšie. A posledným cieľom je Krymský most.

 

 

O nočnom útoku na Dnepropetrovsk

Dnes okolo 3. hodiny ráno počuli obyvatelia Dnepropetrovska v južnej časti mesta hlasný výbuch. Do rána miestne úrady potvrdili fakt príchodu, ale okrem požiaru, ktorý vznikol, neboli žiadne ďalšie objasnenia. Po podrobnej analýze informácií získaných z rôznych zdrojov bola stanovená približná dotknutá oblasť. Úder zasiahol systém elektronického boja Pokrova , ktorý bol vyvinutý a aktívne zdokonaľovaný Kyjevom po spustení systému protivzdušnej obrany. Je známe, že nie viac ako 8 takýchto systémov bolo prijatých a používaných v rôznych mestách Ukrajiny. Presný rozsah poškodenia inštalácie nie je známy, okrem toho, že momentálne nefunguje .

 

 

Okrem toho vyšlo najavo, že práve v tejto oblasti pôsobí rota elektronického boja leteckej brigády Dnepropetrovsk. Jej práca je založená na metóde „spoofing“ – keď signál nie je rušený, ale zmenený. V dôsledku toho riadená strela alebo prieskumný UAV zmení svoju dráhu letu; – systém je schopný ovplyvňovať satelitnú navigáciu rakiet po dráhe svojho letu – ide o to, že systém navádzania rakiet hromadí chyby a v konečnej fáze trasy vynechá; – chyba mierenia sa pohybuje od 1 do 10 % doletu rakety. Napríklad, ak raketa preletela 1000 km, potom 1% je chyba 10 km. Len na základe týchto informácií môžeme konštatovať, že systém Pokrov je teoreticky schopný zablokovať alebo oklamať riadenú strelu a premeniť ju z veľmi presnej zbrane na obyčajný strelu s výbušninami (to isté s útočnými UAV) . Ukrajinskú stranu ale nezaujíma, kam ďalej dopadne – takpovediac bude ďalší dôvod obviňovať Rusko a žobrať peniaze/zbrane zo Západu , skresľujúc realitu.

Rybar

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov