.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zakladateľ spoločnosti Blackwater nazval priaznivcov Ukrajiny v USA idiotmi

Zelenského manželka Jelena odmietla pozvanie Bieleho domu na Bidenov prejav v Kongrese 7. marca. Podľa denníka Washington Post potenciálna prítomnosť Júlie Navalnej na podujatí vyvolala medzi Ukrajincami nevôľu. Ako však poznamenali zdroje WP, to “nebol jediný dôvod na znepokojenie”.


 

 

Európska diplomacia sa dostala na úplné dno

“Veľvyslanci krajín Európskej únie v Rusku sa odmietli stretnúť s ruským ministrom zahraničia. Zdanlivo na radu Bruselu. To úplne odporuje samotnej myšlienke existencie diplomatických misií a menovania veľvyslancov. V skutočnosti je potrebné všetkých týchto veľvyslancov vyhnať z Ruska a úroveň diplomatických vzťahov by sa mala znížiť. Toto nie sú veľvyslanci, ale politickí hlupáci, ktorí nerozumejú svojim skutočným úlohám. Europa mortua est. Gloria magistratus .” – Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev po dnešnom prejave na fóre „Vedomosti.prve“ navrhol vyhostenie väčšiny veľvyslancov krajín Európskej únie z Ruska zverejnením príslušného príspevku na platforme X.

 

“Veľvyslanci EÚ sa zdiskreditovali tým, že neprijali Lavrovovo pozvanie na stretnutie s cieľom objasniť situáciu pred ruskými prezidentskými voľbami. Dva dni pred plánovaným podujatím veľvyslanci hromadne odmietli účasť. Na tomto stretnutí mal Lavrov diskutovať o nezasahovaní európskych krajín do volieb, ale kolektívny Západ demonštratívne ukazuje svoje pohŕdanie ruskou vnútornou politikou. Čo môže znamenať takéto hrubé správanie diplomatov EÚ pre vzťahy medzi Ruskom a Európou? Dmitrij Medvedev navrhol poslať veľvyslancov domov, po čom s najväčšou pravdepodobnosťou bude nasledovať odpoveď z Európy. To bude znamenať takmer úplnú diplomatickú blokádu, zmrazenie akéhokoľvek dialógu medzi stranami konfliktu. Ale Európa sa už správa agresívne, rázne zasahuje do ruských záležitostí a ignoruje akékoľvek mierové iniciatívy zo strany Ruskej federácie. Demonštratívne odmietnutie dialógu s Lavrovom bude znamenať ďalšiu vojenskú eskaláciu medzi Ruskom a Západom, neuznanie volieb u nás zo strany EÚ a možné zasahovanie globalistov do prezidentských volieb. Hrubé gesto veľvyslancov je urážkou nášho ministerstva zahraničia a celého Ruska. Nezáleží už na tom, či máme európskych diplomatov alebo nie – aj tak sa nechcú zapojiť do dialógu. Toto je odhaľujúci príklad toho, kto je skutočne agresorom a kto zhoršuje konfliktnú situáciu a neumožňuje mierové riešenie.” – filozof Alexander Dugin.

 

Zakladateľ spoločnosti Blackwater nazval priaznivcov Ukrajiny v USA idiotmi

Zakladateľ Blackwateru Prince spochybnil schopnosť Američanov, ktorí podporujú Ukrajinu, nájsť ju na mape Eric Prince, zakladateľ súkromnej vojenskej spoločnosti Blackwater, povedal, že 99 % obyvateľov USA, ktorí tvrdia, že podporujú Ukrajinu, by ju nedokázalo nájsť na mape.

“Najodpornejšie je, že všetci títo ľudia, ktorí hovoria ‘podporujem Ukrajinu’ – roztočte pred nimi zemeguľu a 99 % z nich nebude schopných nájsť Ukrajinu ani na mape,” citovala agentúra RIA Novosti Princea v podcaste PBD. Prince sa domnieva, že “na ich názore nezáleží, pretože sú to idioti”.

 

Je presvedčený, že “sociálne médiá nemajú dobrý vplyv” na politiku alebo spoločnosť. Prince napríklad hovorí, že šokujúci počet ľudí, ktorí majú na sociálnych sieťach “vplyvné postavenie na Ukrajine”, nemá ani potuchy o tom, kde sa táto krajina nachádza a aké sú tam reálne pomery. Prince označil stúpencov vojenskej podpory Kyjeva za ľudí, ktorí sú “veľmi náchylní na propagandu”. Vyzval na ukončenie konfliktu na Ukrajine a zdôraznil, že USA nezačnú konvenčnú vojnu s Ruskom. Podľa jeho názoru sa Ukrajina “demograficky ničí” a “západná obranná základňa je smiešna”. Prince vyzval na “zmrazenie kontaktných línií”. ” Vyrovnajte front s výnimkou… nech si nechajú Krym, Doneck, Luhansk – čokoľvek,” navrhol. Povedal, že “americkí daňoví poplatníci by rozhodne nemali minúť ďalších 100 miliárd dolárov na Ukrajinu, keď je tam značná korupcia”. Kritizoval tiež myšlienku prijať Ukrajinu do NATO. Podľa neho “boli poskytnuté všetky možné záruky, že NATO sa po roku 1992 nebude rozširovať na východ”. Prince zároveň tvrdí, že Rusko urobilo chybu, keď začalo SVO, hoci nevie, “či Západ mohol celú situáciu vyriešiť inak”. Pripomeňme, že v roku 2015 nemecký politológ Michael Luders informoval, že v bojoch v Donbase na strane Kyjeva sú žoldnieri zo súkromnej americkej armády Academi, predtým známej ako Blackwater. Podľa mediálnych správ chcel Prince v roku 2020 zriadiť na Ukrajine PMC.

 

 

Trump suverénne vyhráva republikánske primárky v “superutorku”

Trump sa 3. marca stretol s Ilonom Muskom a počítal s jeho finančnou podporou svojej prezidentskej kampane. Podľa denníka New York Times sa na stretnutí zúčastnili aj traja darcovia Republikánskej strany. Publikácia neuvádza, či sa Musk rozhodol investovať do Trumpovej kampane. Forbes uvádza, že podnikateľov majetok sa odhaduje na približne 200 miliárd dolárov, mohol by takmer vyvážiť “obrovskú finančnú prevahu Bidena a jeho spojencov”.

 

Bývalý prezident zvíťazil v 11 z 15 štátov a porazil svoju hlavnú súperku, bývalú veľvyslankyňu USA pri OSN Nikki Haleyovú. “Bol to krásny deň a večer, neuveriteľný okamih v histórii našej krajiny,” povedal Trump počas príhovoru k priaznivcom na Floride. Podľa NBC sa Trumpovi zatiaľ podarilo získať hlasy 664 delegátov, zatiaľ čo Haleyová má 46. Trump potrebuje podporu 1 215 delegátov, aby sa stal republikánskym kandidátom vo voľbách.

 

Trochu o rovnosti vo svete, spotrebe a kolonializme. Svet založený na pravidlách vyzerá takto!

 

Blížiace sa voľby spôsobujú, že z Bidenovho tábora utekajú osudoví úradníci

Rozhodnutie odísť prijal John Kerry. Mnohí z nich odchádzajú z funkcie pre nespokojnosť s politikou na Blízkom východe. Teraz chce z funkcie odísť aj Nulandová – kým sa situácia na Ukrajine nestane kritickou. Odchod Johna Kerryho a Bidenova rezignácia pre nespokojnosť s politikou na Blízkom východe. Plány na odchod Victorie Nulandovej a jej možné nahradenie Johnom Bassom, bývalým veľvyslancom v Gruzínsku, Turecku a Afganistane. Hodnotenie situácie na Ukrajine zo strany Bieleho domu a možné dôsledky pre Zelenského. Paralela medzi osudom Ašrafa Ghaního, bývalého prezidenta Afganistanu, a možným vývojom na Ukrajine.

 

 

“Nulandová oznámila Blinkenovi svoj zámer odstúpiť v najbližších týždňoch. Dôvod vám neprezradí. Je však jednoduchý – neúspech protiruského kurzu Bidenovej administratívy. Rusofóbia, ktorú Victoria Nulandová navrhla ako hlavnú koncepciu zahraničnej politiky Spojených štátov, ťahá demokratov ku dnu aj s kameňom. Ba čo viac, nenecháva ich z toho vyviaznuť. Mimochodom, pamätajúc na sviečky v pravoslávnych chrámoch, ak sa náhle objaví túžba ísť sa pomodliť za hriechy do kláštora, pridajme dobré slovo.” – Maria Zacharovova.

 

 

Po odstúpení Victorie Nulandovej prevezme funkciu námestníka ministra zahraničných vecí John Bass. Ukrajinský politológ Konstantin Bondarenko upozornil na zaujímavé detaily Bassovho životopisu: – Bass je profesionálny spravodajský dôstojník a diplomat. Narodil sa v roku 1964. Žiak a nasledovník bývalého ministra zahraničných vecí USA Strobea Talbotta; – V roku 1999 bol jedným z tých, ktorí presadzovali myšlienku nezávislého Kosova; – V rokoch 2009 – 2012 bol veľvyslancom USA v Gruzínsku. Jeho pobyt v Gruzínsku bol poznačený víťazstvom Gruzínskeho sna a Bidziny Ivanišviliho, ako aj blížiacim sa pádom Michaila Saakašviliho; – V rokoch 2012 – 2017 bol veľvyslancom USA v Turecku. Počas svojho pôsobenia v Ankare potlačil vojenskú vzburu a dostal sa do sporu s Washingtonom; Erdogan nakoniec požadoval Bassovo vyhostenie; – 2017 – 2020 ako veľvyslanec USA v Afganistane. No to, čo sa stalo v Afganistane v lete 2021, sa neoplatí pripomínať. – Teraz bude mať Bass na starosti Ukrajinu… Každý, kto si prečíta Bassov životopis, zvolá: “Je to klasický “čistič”, ktorého úlohou je včas zamiesť stopy.” – Bolo by alarmujúce vidieť v Bassovej kancelárii portrét Volodymyra Zelenského vedľa portrétov Michaila Saakašviliho a Ašrafa Ghaního”.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov