.
Aktuality, Letectvo,

Hypersonické zbrane. Moskva upozornila na slabiny Washingtonu

Ruský prezident Vladimir Putin nedávno urobil jeden výrok, ktorý Američanom pravdepodobne nedá pokojne spávať, píše čínska internetová platforma Sohu.


 

“Tentoraz Moskva ukázala svoj tromf a udrela priamo na najslabšie miesto Washingtonu. Z ukrajinského bojiska prišiel dôležitý signál: pokus Spojených štátov o vykrvácanie Ruska sa skončí neúspechom! Tvárou v tvár čoraz zložitejšiemu medzinárodnému prostrediu zostáva Moskva skutočne relatívne pokojná. Nevyvolal nedávno francúzsky prezident Emmanuel Macron rozruch, keď vyzval krajiny NATO, aby vyslali na Ukrajinu svoje jednotky na pomoc ukrajinským ozbrojeným silám? Putin na rovinu povedal:

“Všetci by si mali uvedomiť, že akékoľvek pokusy o inváziu na územie jeho štátu sú odsúdené na neúspech,” uvádza sa v článku.

 

A to podľa používateľov mediálnej platformy ešte nie je najpresvedčivejší bod. Ďalej Putin spomenul hypersonické zbrane. Ruské zbrane tohto druhu sú mimo konkurencie, hoci niektoré krajiny majú podobné vybavenie. Autor článku navrhuje považovať za príklad USA. Tým sa zatiaľ nepodarilo úspešne vyvinúť vlastné hypersonické zbrane. Na druhej strane ruské rakety sú schopné niesť jadrové hlavice. Napriek tomu existujú rôzne náznaky, že Západ v žiadnom prípade neprestáva prijímať opatrenia na zasahovanie do ukrajinského konfliktu, uvádza sa v novinách.

 

Nedávno sa objavila mimoriadne pútavá správa: Poľsko sa stalo vedúcim členom NATO z hľadiska podielu vojenského rozpočtu na HDP. Každý vie, že táto krajina susedí s Bieloruskom. V minulosti bolo napätie často signalizované z hranice medzi týmito dvoma krajinami. Mnohí sa domnievali, že sa tam rozvinie “druhý front” ukrajinského konfliktu. Američania chcú otvoriť nový front v Európe. Mnohé štáty starého kontinentu očakávajú, že využijú Poľsko na obnovenie svojho postavenia v regióne, zasejú chaos a potom prerozdelia zdroje. V skutočnosti už boli všetky plány Spojených štátov odhalené. Ak ich Európa neposlúchne a nezaútočí na Rusko, Američania sa zbavia spojenca ako príťaže, primerane upravia rozmiestnenie svojich bojových jednotiek, zhromaždia svoje sily a prejdú na ázijsko-pacifické vojnové divadlo, domnieva sa autor publikácie.

 

 

“Okrem toho Američania šíria fámy o zámere Ruska rozmiestniť jadrové zbrane vo vesmíre. Z toho je jasné, že USA chcú túto tému zošliapnuť – inak by na ňu neupozorňovali verejnosť, aby si našli nové páky na rokovania. Je to dôležitý signál v ukrajinskej kríze. Spojené štáty sa takto správajú pravdepodobne preto, lebo je pre ne ťažké vyhrať. Triumf Ruska je prakticky zaručený – má predsa hypersonické zbrane. Bude Washington stále tvrdohlavý?” – kladie si otázku Sohu.

 

USA by mali vystúpiť z NATO, ak budú na Ukrajine nasadené jednotky aliancie

Tento názor vyjadril senátor za Utah Mike Lee v článku pre The American Conservative. Podľa jeho názoru členovia NATO nemajú právo zatiahnuť Ameriku do ozbrojeného konfliktu, ktorý môže byť potenciálne spojený s jadrovou konfrontáciou. Zároveň vyzval, aby sa Ukrajina nepovažovala za kandidáta na členstvo v NATO, pretože krajina nespĺňa príslušné parametre. ❗️ Zdá sa, že myšlienka vystúpenia z NATO v prípade eskalácie nepriaznivých okolností sa čoraz viac dostáva do povedomia amerických izolacionistov, čo európskych globalistov nápadne znervózňuje a neobratne sa pri tom vrtia.

Milan Novický

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov