Ruský jadrový vesmírny ťahač Zevs
Aktuality, Letectvo,

Putinovo razantné vyhlásenie o vesmíre

Rusko robí vo vesmíre len to, čo tam robia aj iné štáty, vrátane USA, vyhlásil prezident RF Vladimír Putin.


 

“Čo sa týka vesmíru, vo vesmíre robíme len to, čo robia iné štáty, vrátane USA. A, samozrejme, máte pravdu, oni o tom vedia,” uviedol počas rozhovoru s ministrom obrany RF Sergejom Šojgu. Ten, v súvislosti s oslobodením Avdejevky tvrdí, že čím dlhšie trvá špeciálna operácia na Ukrajine, tým je ruská armáda silnejšia a bojovo vybavenejšia. Za dva dni tam padlo asi 2400 ukrajinských vojakov. A to sa obrana Avdejevky budovala 9 rokov. Príprava na jej dobytie prebiehala od jesene minulého roka. V roku 2023 sa podľa neho na kontrakt do ruskej armády prihlásilo takmer 540 tisíc ľudí. Toto Rusku umožnilo sformovať dve záložné armády a šesť divízií.
V tomto roku sa už do armády na kontrakt prihlásilo 50 tisíc ľudí.

 

 

Medvedev nazval ciele ruského útoku
Pokusy vrátiť Rusko k hraniciam roku 1991 dovedú do globálnej vojny so západnými štátmi s nasadením všetkého strategického arzenálu na Kyjev, Berlín, Londýn, Washington, oznámil námestník predsedu BR RF D. Medvedev. Na svojom účte v Telegram-kanále varoval, že rozpadnutie Ruska bude mať strašnejšie dôsledky, ako najdlhšie trvajúca vojna. Varoval, že pokusy vrátiť Rusko do hraníc roku 1991 privedú k nasadeniu všetkého strategického arzenálu na veľké západné mestá a “na iné pekné historické miesta, dávno predurčené za letecké ciele našej jadrovej triády”.
“Takže radšej nech vracajú všetko, kým nie je neskoro. Alebo si to vrátime sami s maximálnymi stratami pre nepriateľa. Ako Avdejevku naši vojaci hrdinovia!” vyhlásil Medvedev.

 

Veliteľ “Achmatu” tvrdí, že ŠVO na Ukrajine sa skončí na jeseň
Špeciálna vojenská operácia na Ukrajine sa môže skončiť už v septembri tohto roku, ukrajinské vojská pociťujú nedostatok munície, vyhlásil veliteľ čečenského specnazu “Achmat” generál Apty Alaudinov, ktorý je tiež zástupcom veliteľa 2. armádneho zboru OS RF. Intenzita ostreľovania ruských pozícií zo strany ukrajinských vojsk sa vraj znížila “o vyše 50 percent”. “Preto vzniká pocit, že im chýba munícia,” povedal novinárom.
“ŠVO sa, podľa mňa, skončí minimálne v septembri tohto roka… K voľbám v Amerike vyschne pomoc Ukrajine, tá sa aj tak musela znížiť za každých okolností,” zdôraznil a v súvislosti s obrovskými stratami ukrajinských vojsk poznamenal, že “nakoniec to vyzerá tak, že ukrajinské formácie už nedokážu odporovať ruským vojskám.

 

Obrovské straty kvôli neskorému rozkazu “ustúpiť!”
Ukrajinskí vojaci mali veľké straty a ešte viac sa ich dostalo do zajatia neďaleko Avdejevky kvôli neskorému rozkazu na ústup, vyhlásil šéfredaktor stránky “Цензор.нет”, bývalý poradca ministra obrany Ukrajiny Jurij Butusov.
“Žiaľ, všetko nebolo naplánované tak, aby bol prerazený koridor. Posádka “Zenitu” nedostala rozkaz včas. To je hlavná príčina tragédie. Lenže nielen tejto, žiaľ,” tvrdí Butusov. Velenie podľa neho kalkulovalo so zavedením záloh, ktoré prerazia koridor, no vypálilo to inak a ukrajinskí vojaci na juhu od Avdejevky padli do zajatia.

 

 

O čo sa naozaj “hrá” na Ukrajine?
Pre Západ je situácia na Ukrajine otázkou taktickej situácie, no pre Rusko je to otázka života a smrti, vyhlásil ruský prezident V. Putin novinárovi Pavlovi Zarubinovi, komentujúc “historickú časť” svojho rozhovoru s Tuckerom Carlsonom.

 

Šojgu: Niet miesta, kde by Západ uskutočnil úspešnú operáciu
Celý svet vie, že Západ nedokázal uskutočniť ani jednu aspoň čiastočne úspešnú operáciu, vyhlásil pred novinármi minister obrany RF Sergej Šojgu.
“Ani vy, ani ja nedokážem nazvať miesto, kde by oni úspešne uskutočnili aspoň nejakú drobnú operáciu. Nech by to bolo v Afganistane, Iraku, Líbyi, Sýrii,” povedal po stretnutí s prezidentom V. Putinom a pripomenul, že keď ruské OS začali pomáhať sýrskej vláde, zostalo jej pod kontrolou len niečo vyše 17 % územia. Dnes si už Sýria kontroluje do 90 % svojho územia.

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov