Rusom zabezpečuje systematický postup aj niekoľkonásobne hustejšia delostrelecká paľba
Aktuality, Bezpečnosť,

3. svetová vojna už prebieha

V relácii “Názorový bod” ruskej televízie “Krasnaja linija” dňa 29. februára zaznelo: “… dnes už môžeme absolútne jasne vyhlásiť, že prevaha je na našej strane, straty ukrajinskej armády dosiahli (podľa MO RF S. Šojgu) vyše 440 tisíc ľudí a OSU denne stráca vyše 800 vojakov a 120 jednotiek výzbroje. Vychválená natovská technika sa neopodstatnila…”.


 

Iné názory uvádzali, že “skromné počty strát OSU ozvučené ministrom Šojgu”, sú už väčšie a sú už vyše milióna ľudí. Profesor Aleksandr Gusev uviedol, že na fronte prebieha pozitívna dynamika, ktorú cítia všetci a cíti ju aj Západ. Ten vraj na konci operácie konečne pochopí, že ďalšie dobrodružstvá budú preň až priveľmi nebezpečné. Kapitán 1. triedy Konstantin Sivkov vyhlásil, že “3. svetová vojna už prebieha, pričom úplne plnohodnotná! To si treba uvedomovať. Vojna zatiaľ prebieha len v hybridnej forme. Zatiaľ!”, podtrhol a dodal, že riziko jej prerodu na omnoho ostrejšiu formu sa už tiež deje. Momentálne ide o to, aby neprerástla do “klasickej formy”, zdôraznil.

 

Kategoricky s týmto jeho stanoviskom nesúhlasí profesor Gusev, ktorý tvrdí, že zatiaľ je to len regionálny konflikt.

“Na Ukrajine prebieha len špeciálna vojenská operácia a bodka,” zdôraznil. Moderátor relácie hovorí, že kto sa začíta do zahraničnej tlače, tak zbadá zmenu, ktorá nastala v intonácii článkov a komentárov. Že od poplašných prešla do panických. Samozrejme, okrem komentárov hrdinských redaktorov RTVS, ktorí stále hovoria o víťazstvách ukrajinských síl.

 

Nepriateľstvo je už otvorené a neskrývané
Vyplýva to z reakcie zástupcu predsedu BR RF Dmitrija Medvedeva, ktorý v reakcii na nové sankcie ohlásil systém pomsty Západu.
Zákazy Západu nie sú smerované na ruské úrady a podnikateľov, ale proti všetkým Rusom, čo si treba zapamätať a mstiť sa všade, kde to bude možné, vyhlásil.
“Dôvod je jasný – čím horšie je občanom Ruska, tým lepšie je západnému svetu. Nech tam teda trpia všetci,” zdôraznil a ľudsky vysvetlil, že v takomto prípade si Rusi musia zapamätať fakt, že oni sú naši nepriatelia a treba sa im mstiť všade, kde sa to len dá!
Konkrétne Medvedev navrhol vytvárať ťažkosti pre ich ekonomiku, povzbudzovať všeobecnú nespokojnosť ľudu kvôli nemiestnej politike západných úradov, rozpracúvať a presadzovať medzinárodné riešenia, poškodzujúce záujmy západného sveta, pričom robiť to treba “neustále, systematicky a maximálne otvorene”.
“Taktiež je treba uskutočňovať na ich území iné aktivity, o ktorých netraba príliš verejne hovoriť. Lebo vo vojne je to ako vo vojne,” zdôraznil.

 

Medvedevova reakcia je reakciou na celkovú filozofiu Západu, ktorú jedniznačne ohlásila “matka” ukrajinského prevratu Victoria Nulandová. Rusko v jeho súčasnom stave vraj nezodpovedá obrazu, ktorý by chceli Spojené štáty. Tie vraj budú musieť “sprísniť zovretie” reštriktívnych opatrení voči ruskému vedeniu, aby prinútili Moskvu “vážne si sadnúť za rokovací stôl”.

 

Rusi zničili najmodernejšiu výzbroj NATO
V článku pre InfoBRICS o tom píše vojenský expert Drago Bosnik.
“Ruskí vojaci majstrovsky vyvracajú mýty o “prevahe” výzbroje NATO. Za ostatné týždne to vidíme čoraz častejšie. Stovky najlepších druhov západnej obrnenej techniky, delostrelectva, systémov PVO a mnohých iných boli zničené počas široko spropagovanej ukrajinskej protiofenzívy… Osobitne na konci januára Ukrajinci stratili niekoľko druhov najmodernejšej natovskej techniky,” hovorí sa v článku.

 

 

Drago Bosnik poukázal na to, ako ruské sily úspešne likvidujú nielen západné systémy PVO, ale aj rôznu obrnenú techniku. Minulý (teda 8.) týždeň komentátor listu Forbes David Axe s odvolávkou sa na video, šírené v sociálnej sieti, oznámil zničenie špeciálnej ženijnej obrnenej mašiny M1150 Assault Breacher, postavenej na platforme Abrams, ktorú USA tajne odovzdali Kyjevu v pár kusoch.
Rusi za uplynulý týždeň oslobodili niekoľko obcí v DĽR – Pobeda, Lastočkino, Severnoje a Petrovskoje. To sa nachádza 5 km na severozápad od Avdejevky, ktorá bola oslobodená 17. februára.

 

Minister obrany RF S. Šojgu na začiatku februára oznámil, že januárové straty Ukrajiny presiahli 23 tisíc vojakov. Uviedol tiež, že Kyjev vrhá do boja zvyšné zálohy, urýchlene mobilizuje ďalších mužov, aby nimi zaplátal diery v obrane. Rusi však stále postupujú a systematicky si rozširujú zóny svojej nadvlády.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov