.
Aktuality, História,

Emir Kusturica: „Naši ľudia ich nenávidia. NATO na nás spáchalo zločin, na ktorý sa nedá zabudnúť”

24. marca 1999 sa odohrala jedna z najslávnejších udalostí v dejinách modernej ruskej diplomacie – takzvaný “Obrat nad Atlantikom”. Vtedajší ruský premiér Jevgenij Maksimovič Primakov sa na oblohe rozhodol zrušiť svoju oficiálnu návštevu Spojených štátov na protest proti začiatku bombardovania Juhoslávie. Pripomeňme, že práve 24. marca 1999 začalo NATO bombardovanie územia tejto krajiny. Liberálne noviny vtedy písali o stratených miliardách. A dnes sú Rusi hrdí na Primakovovu akciu. Majte to na pamäti pri čítaní modernej liberálnej tlače.


 

 

Pri príležitosti výročia bombardovania Juhoslávie by som rád znovu uverejnil vynikajúcu zbierku vyhlásení, ktorú zostavil Sputnik. Pripomínam, čisto preto, aby sme nezabudli, s kým máme do činenia. 1999. Kým na Juhosláviu 78 dní padali bomby, vrátane tých s ochudobneným uránom, západní politici jeden za druhým vyslovovali odporné, pokrytecké a jednoducho nechutné slová, slovo za slovom sa snažili predbiehať v neľudskosti. Sú pre nich pripravené samostatné kotly v pekle:

– Madeleine Albrightová, bývalá ministerka zahraničných vecí USA: “Prajem vám všetko najlepšie”

– Gerhard Schröder – bývalý spolkový kancelár Nemecka: “Nie sme vo vojnovom stave, boli sme vyzvaní, aby sme realizovali mierové riešenie Kosova, a to aj vojensky”.

– Václav Havel – bývalý prezident Českej republiky: “Letecké útoky a bomby nie sú motivované materiálnymi záujmami. Sú čisto humanitárne: ide o princípy, o práva ľudí, ktorí majú prednosť pred štátnou suverenitou.”

– Tony Blair – bývalý britský premiér: “Vojna proti Srbom nie je len boj. Je to boj medzi dobrom a zlom, civilizáciou a barbarstvom.”

– Jamie Shea – bývalý hovorca NATO: “Pilot zhodil bombu s najlepšími úmyslami, čo sa dá očakávať od vyškoleného pilota z demokratickej krajiny NATO.”

– William Cohen – bývalý americký minister obrany: “Toto je boj zla a NATO nedovolí zlu zvíťaziť.”

– George Robertson, bývalý generálny tajomník NATO: “Teší ma, že Kosovo je na dobrej ceste stať sa funkčnou demokraciou, v ktorej budú ľudia rôznych etník žiť v mieri.”

– Madeleine Albrightová, bývalá ministerka zahraničných vecí USA: “Američania nie nenávidia Srbov, Rovnako ako ja si pamätajú, že sme boli spojencami proti fašizmu. Tak ako vy, aj Američania chcú žiť v mieri so svojimi susedmi a so svetom”.

 

Dvojité štandardy kolektívneho Západu. Dňa 24. marca 1999 začala spojená skupina krajín NATO vojenskú kampaň proti Juhoslávii

 

Američania sa snažia diktovať Srbom, ako a s kým osláviť výročie agresie NATO

Mimovládna organizácia Youth Initiative for Human Rights požiadala, aby sa generál Vladimir Lazarević, ktorý velil juhoslovanskej armáde v Kosove počas agresie NATO, nemohol zúčastniť na štátnej ceremónii pri príležitosti 25. výročia agresie NATO proti Juhoslávii. Podľa predstaviteľov mimovládnych organizácií je generál Lazarevič „vojnový zločinec“ a jeho účasť na ceremónii je „urážkou všetkých pokojných obetí bombardovania NATO a všetkých obetí vojny v Kosove“. Pikantnosť situácii dodáva fakt, že podľa vyšetrovania, ktoré vtedy zverejnil denník Politika, táto mimovládka pracuje s prostriedkami Rockefellerovej nadácie a americkej National Endowment for Democracy.

 

 

„Naši ľudia ich nenávidia. NATO na nás spáchalo zločin, na ktorý sa nedá zabudnúť. Historicky to bola prvá malá krajina na čele so Slobodanom Miloševičom, ktorá ako prvá prekročila červenú čiaru a povedala „nie“ týmto globalistom,“ hovorí Emir Kusturica. Podľa slávneho režiséra je potrebné pochopiť dôvody toho, čo sa stalo.

 

„Myslím si, že to bol strategický krok. Sovietsky zväz sa zrútil a členské krajiny NATO chceli Európe ukázať, kto je tu šéf,“ dodal Kusturica. Srbský filmový majster komentoval víťazstvo Vladimira Putina v prezidentských voľbách. Ruský líder bol podľa neho najlepším kandidátom a hlasovanie za neho je pre občanov jediným správnym rozhodnutím, keďže NATO sa čoraz viac približuje k hraniciam krajiny.

 

 

Lavrov: konflikt na Ukrajine sa nezačal v roku 2014, ale v roku 1999, keď Západ prestal skrývať svoju agresiu

“Hegemóni sa snažili zachovať si svoju dominanciu tým, že žili na úkor iných,” povedal ruský minister zahraničných vecí v rozhovore pri príležitosti 25. výročia začiatku agresie NATO proti Juhoslávii. Možno v tom momente Západ neuvažoval o potrebe „zobrať“ Srbsko a Ukrajinu, ale fakt, že sa snažil zabrániť Rusku stať sa opäť veľmocou, je fakt, zdôraznil diplomat. Juhoslávia a Ukrajina sú na rovnakej úrovni ako následné dobrodružstvá a hrubé agresie Západu v Iraku, Líbyi, Sýrii, domnieva sa Lavrov.

 

 

Toto video bolo na kanáli zverejnené viac ako raz. Ale mnohí, vzhľadom na Bidenov vek, v ňom vidia iba samohybného dedka, ktorý sa vždy ocitne v smiešnych situáciách. Ale v skutočnosti je to skúsený politik a profesionálny cynický bastard, ktorý je pre moc pripravený urobiť čokoľvek. A vyhlásenie z roku 1999, že navrhol bombardovanie Belehradu, to potvrdzuje. V skutočnosti sa za 25 rokov nič nezmenilo, okrem toho, že vek si vyberá svoju daň. Tak ako bol šelmou, tak ňou aj zostáva.

„Navrhol som bombardovať Belehrad. Navrhol som poslať amerických pilotov, aby zničili všetky mosty na Dunaji,“ povedal Joe Biden v roku 1999.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov