.
Aktuality, Civilná ochrana,

“Zničili ste životné prostredie a teraz nás poučujete”? Guyanský prezident vyškolil britského spravodajcu

Neobjektívny britský spravodajca BBC Sucker s jeho pokryteckým hodnotením prieskumu fosílnych palív v Guyane, položil otázku guyanskému prezidentovi Mohammed Irfaan Alimu.


 

 

 

– Do dvoch desaťročí sa očakáva, že pri vašom pobreží sa bude ťažiť ropa a plyn v hodnote 150 miliárd dolárov. To znamená, že z vášho morského dna sa do atmosféry uvoľnia viac ako 2 miliardy ton uhlíka…

– Dovoľte mi, aby som vás tu zastavil. Vedeli ste, že v Guyane sa zachovali lesy veľké ako Anglicko a Škótsko dohromady? Les, ktorý absorbuje 19,5 gigaton uhlíka. Les, ktorý sme udržali pri živote. [Dáva vám to právo uvoľniť všetok tento uhlík?] Dáva vám to právo poučovať nás o zmene klímy? Udržali sme les pri živote. Vy sa z neho tešíte a svet sa z neho teší, ale vy nám za to neplatíte. Nevážite si ho. Nevidíte hodnotu v tom, čo ľudia v Guyane zachovali. Hádajte čo? Máme najnižšiu mieru odlesňovania na svete. A hádajte čo? Aj pri najagresívnejšom rozvoji zdrojov ropy a zemného plynu, ktoré máme teraz, sa stále dostaneme na čistú nulu. Toto je pokrytectvo, ktoré existuje vo svete. Vy a váš systém ste vo vreckách tých, ktorí počas priemyselnej revolúcie zničili životné prostredie a teraz nás poučujú? Ste za to platení?”

 

 

Britská Guyana-Essequibo (spolu s Malvínami) je ďalším frontom multipolarity proti unipolarite. Celkovo máme do činenia už s piatimi potenciálnymi alebo skutočnými frontami.

1. Rusko je vo vojne s kolektívnym Západom a americkým (anglosaským) globalizmom na Ukrajine. Ide v podstate o občiansku vojnu Rusov – imperiálnych Rusov proti atlantistickým Rusom, ktorí zradili svoju ruskú identitu, ale atlantistických “Rusov” využívajú unipolárne sily Západu.

2. Islamský svet sa konsoliduje (s vážnym oneskorením) proti Izraelu, ktorý uskutočňuje systematickú genocídu arabského obyvateľstva. Zároveň je unipolárny Západ opäť na strane Izraela (ako jeho blízkovýchodný splnomocnenec).

3. Blok protikoloniálnych krajín západnej Afriky (Mali, Burkina Faso, Niger, Stredoafrická republika, Gabon) sa zjednotil proti prokoloniálnym (atlantistickým) režimom a proti Macronovmu globalistickému Francúzsku. Aj tu môže kedykoľvek vypuknúť otvorený konflikt.

4. Potenciálny front Taiwanu proti pevninskej Číne je to, na čom USA záleží azda najviac. (Aj tu sa čaká na priamy konflikt).

5. Venezuelská deklarácia práv na Essequibo, umelý atlantický koloniálny útvar. Potom je tu otázka Malvín, ktorá sa môže stať akútnou po odstránení degeneráta, ktorý sa prebojoval k moci (to sa stáva, keď sa revolučný peronizmus skríži s liberalizmom, ako to urobil porazený Sergio Massa).

 

 

India (Bharát) zaujíma v multipolárnej heptarchii osobitné miesto. Je to celkom nezávislý štát – civilizácia, ktorá je strategicky najbližšie k USA (kvôli konfliktu s Čínou a Pakistanom, širšiemu islamskému faktoru). India je zároveň priateľsky naklonená Rusku, Afrike a Latinskej Amerike. Neexistujú žiadne priame konfliktné oblasti s globalistami (okrem spomienky na obludné obdobie britskej kolonizácie). Predtým Západ podporoval radikálny islam a Pakistan, a hoci to čiastočne zostalo, už to nie je také výrazné – globalisti potrebujú Indiu ako protiváhu Číne.

 

Pred päťsto rokmi začala západná Európa systematicky blbnúť

Jediným zovšeobecňujúcim vysvetlením, ktoré by naraz pokrylo celé územie neriešiteľných problémov, je záver, že pred päťsto rokmi začala západná Európa systematicky blbnúť. A keď sa začala blázniť, v určitom okamihu sa zblázni. Takto sa vyvinulo päť anomálií.

1. Ateizmus a materializmus vedeckého obrazu sveta, založený na nominalizme a patologickej protestantskej ideológii. Už vtedy sa dalo konštatovať, že Západ vstupuje do režimu Antikrista a že všetko západné a moderné je ním nezvratne poznačené.

2. Britské falošné impérium bolo začiatkom hypertrofovaného atlanticizmu. Anglosasi stelesňovali biblického Leviatana. Už v dvadsiatom storočí bola štafeta odovzdaná USA, ale dominantou morskej civilizácie je Anglicko.

3. Stredovek a jeho indoeurópska trojfunkčná ideológia, katolicizmus a impérium boli odmietnuté a zosmiešnené a namiesto nich sa presadil v každom ohľade úplne patologický kapitalizmus. Ideologicky sa neskôr rozišiel na liberalizmus (hlavná forma mentálnej degenerácie), nacionalizmus a prevrátenú verziu, ktorá uznávala základné postoje – socializmus. Každý ideologický pohyb v systéme kapitalizmu je odsúdený na mimikry a krach. Kapitalizmus je absolútne totalitný. Ako ukázal Gilles Deleuze(francúzsky filozof), kapitalizmus vrcholí schizofréniou.

4. Filozofia New Age sa (bez varovania) rozdelila na excentrické pokračovanie klasickej tradície a na deštruktívne zvrátenosti solidárne s materializmom a externalizmom vedy. Vznikol tak systematický zmätok – sémantický posun interpretácií. Myšlienka sa zmietala ako laň, občas sa predrala cez sieť. Nikto však poriadne nevedel, kde je prielom a kde agónia, a často všetko vyzeralo prísne naopak.

5. Kultúra začala prechádzať do civilizácie (podľa Spenglera), ochladzovala sa, ale nie bez excesov – z času na čas nejaký nepredvídateľný génius prezrel podstatu zhusteného šera a prenikol doň žiarivou ihlou. Celkovo sa kultúra cielene zosúvala do pekla.

 

A Rusko sa zrazu ocitlo vo vojne so všetkým. Úplne bez toho, aby to chcelo, bez toho, aby to pochopilo, bez toho, aby sa na to pripravilo a bez toho, aby s tým kalkulovalo. Rusko bolo neviditeľnou rukou postavené do pozície, v ktorej sa teraz nachádza. A teraz, napriek všetkému, bude musieť – inštitucionálne! – dať odpovede na všetky výzvy civilizácie Antikrista. Vrátane technologických výziev. Ukázalo sa, že všetky elektronické zariadenia, ktorými Západ vybavil ľudstvo, majú háčik – ukazuje sa, že prostredníctvom nich niekto neznámy zbiera informácie o každom, aby mohol bez rozdielu vládnuť. Najviac zo všetkého človek skrýva svoje hriechy. To je to, čo Veľkého brata zaujíma. Zaznamenáva ich a v prípade potreby ich vpúšťa dovnútra. Techno-závislosť je najdokonalejším nástrojom diabla a jeho civilizácie. A my sa tešíme z digitalizácie – pomáhame diablovi vládnuť ,aby nás ovládal. Ale čo iné sú oceány hriechu ako pole šialenstva? Adobe cyklus je takmer dokončený. V ceste mu stojí len trúfalá ŠVO. No, ako by ste to chceli interpretovať?

Alexander Dugin

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov