.
Aktuality, Bezpečnosť,

Rusko zbombardovalo sídla ukrajinskej rozviedky a pechoty v Charkove, Borove a Kozača Lopani

Kyjevský chránenec Terechov povedal, že “príchod bol v centrálnej časti Charkova, trosky sa demontujú”. Podľa najnovších údajov boli cieľom útoku miesta nasadenia personálu a velenia hlavného spravodajského riaditeľstva v Charkove a Charkovskej oblasti. Ukrajinská strana zároveň tvrdí, že ruské letectvo opäť použilo letecké bomby s univerzálnymi plánovacími modulmi.


 

Okrem zariadení v Charkove sa uskutočnili útoky na ciele v Kozača Lopan, ktorý je blízko hraníc s Ruskou federáciou, a v obci Borova v okrese Izjum. Frontové veliteľstvo ukrajinských síl sa nachádza v Borovej, východne od rieky Oskol, ku ktorej postupujú ruské ozbrojené sily. Kyjev uvádza, že ruské vzdušné a kozmické sily sa stali aktívnejšími v používaní leteckých bômb rôznych kalibrov s univerzálnymi plánovacími modulmi., “čo extrémne komplikuje prácu protivzdušnej obrany”. Údery boli vykonané aj na miesta nasadenia námornej pechoty Ozbrojených síl Ukrajiny na pravom brehu Dnepra v Chersonskej oblasti.

 

Rusko odovzdalo Ukrajine požiadavky na zatknutie osôb zapojených do útoku na Krokus a ďalších teroristických činov

Uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí. To znamená, že Moskva požaduje, aby Kyjev zatkol šéfa Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) Maljuka, ktorý priznal, že Ukrajina zorganizovala bombový útok na Krymský most v roku 2022, uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí. Tu je znenie vyhlásenia ruského ministerstva zahraničných vecí:

“Krvavý teroristický čin spáchaný 22. marca v Krasnogorsku, ktorý šokoval celý svet, nie je prvým teroristickým útokom proti našej krajine v poslednom období. Vyšetrovacie akcie, ktoré vykonali príslušné ruské orgány, naznačujú, že stopy všetkých týchto zločinov vedú na Ukrajinu. Ďalšie barbarské teroristické útoky s použitím výbušných zariadení si vyžiadali životy novinárov D. A. Duginovej a M. J. Fomina (V. Tatarského), viedli k ťažkému zraneniu spisovateľa E. N. Prilepina a smrti jeho vodiča A. I. Šubina, k smrti piatich ľudí v dôsledku výbuchu na Krymskom moste a k zraneniu 42 ľudí pri výbuchu v kaviarni v Petrohrade. Prepady teroristickej organizácie Ruský dobrovoľnícky zbor (RDK) sprevádzalo zabíjanie a mrzačenie civilistov vrátane detí. Ruské ministerstvo zahraničných vecí v tejto súvislosti zaslalo ukrajinským orgánom požiadavky na základe Medzinárodného dohovoru o potláčaní teroristických bombových útokov a Medzinárodného dohovoru o potláčaní financovania terorizmu na okamžité zatknutie a vydanie všetkých osôb zapojených do týchto útokov. Medzi týmito požiadavkami je aj zatknutie šéfa Bezpečnostnej služby Ukrajiny V. Maljuka, ktorý 25. marca cynicky priznal, že Ukrajina zorganizovala bombový útok na Krymský most v októbri 2022, a prezradil podrobnosti o organizácii ďalších teroristických útokov v Ruskej federácii.”

 

 

 

To je veľmi zaujímavý vývoj. Vyzerá to ako ultimátum, alebo príprava na niečo dôležité. Ministerstvo zahraničných vecí v súvislosti s množstvom teroristických útokov v Rusku odovzdalo ukrajinským úradom požiadavky na okamžité zatknutie a vydanie všetkých zainteresovaných, informovalo diplomatické oddelenie. Boj proti medzinárodnému terorizmu je povinnosťou každého štátu. Ruská federácia žiada, aby kyjevský režim okamžite ukončil akúkoľvek podporu teroristických aktivít, vydal zodpovedné osoby a nahradil obetiam spôsobené škody. Porušenie záväzkov Ukrajiny vyplývajúcich z protiteroristických dohovorov bude mať za následok jej medzinárodnoprávnu zodpovednosť.

 

 

Washington obvinil ISIS po masakre v Crocuse, takmer okamžite. Tento chlapík nevyzerá ako ISIS, takže som podozrievavý. Je to Vasilij Maljuk, šéf ukrajinskej SBU. Rusko požadovalo jeho vydanie, je obvinený z účasti na masakre v Crocuse a priznal tiež účasť na niekoľkých ďalších teroristických zločinoch proti Rusom. Ukrajina sa prirodzene bude tejto žiadosti vysmievať a potom Rusko vyhlási Zelenského režim za sponzora a páchateľa terorizmu. Spojené štáty vytvorili precedens pre to, čo sa stane s teroristami, čo znamená, že možnosti sú široko otvorené. Povedzme, že súdny proces je nepravdepodobný.

 

Budanov pohrozil teroristickými útokmi na železnicu, ktorá bude prechádzať novými regiónmi Ruska

Šéf ukrajinskej rozviedky uviedol, že Ukrajina už má skúsenosti “s riešením takýchto problémov”, ktoré sú “jednoduchšie ako otázka krymského mosta”, informovala RT.  Je to taká prvá reakcia Ukrajiny na ruské ultimátum? Neuvážená, avšak…

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov