.
Aktuality, Bezpečnosť,

Spojené štáty americké spolu s Izraelom udreli na Irak

Amerika zaútočila na základňu Hashd al-Shaabi v provincii Babil v Iraku. Vysoký iracký predstaviteľ: Výbuch bol výsledkom leteckého útoku sionistického režimu. Spojené štáty americké spolu s Izraelom udreli na Irak – informujú o tom miestne médiá a zverejňujú aj video s následkami úderu.


 

Podľa predbežných údajov boli napadnuté zariadenia južne od Bagdadu v provincii Babylon. Je známe, že po výbuchoch na objektoch vypukol požiar. Zasiahnutá bola vojenská základňa Kalsu – ide o bývalú americkú základňu, ktorú Washington v roku 2011 oficiálne odovzdal irackej armáde. Sídlili v nej irackí vojaci, polícia a ľudové mobilizačné sily. Doteraz bolo hlásených niekoľko zranených príslušníkov armády. Oficiálne informácie sa spresňujú. Prvé video zachytáva následky útoku na základňu. Lietadlá vzlietli zo základne v Jordánsku a vstúpili do Iraku cez jordánsky vzdušný priestor, podľa irackého bezpečnostného zdroja lietadlo odletelo zo základne Burj 22 v oblasti Rukban na severovýchode Jordánska neďaleko jordánsko-sýrskej hranice.

 

 

Iracká radikálna skupina zaútočila na izraelský prístav Ejlat s pomocou dronov
Prístav Ejlat v južnom Izraeli bol napadnutý dronmi. Uviedla to radikálna skupina Islamský odpor v Iraku, ktorú analytici spájajú s Iránom. Podľa irackých radikálov boli útoky na Ejlat vykonané v reakcii na útoky izraelských ozbrojených síl proti cieľom v Iraku. Skupina považovala akcie izraelskej armády za porušenie irackej suverenity, čo si vyžadovalo odvetné akcie. Pripomeňme, že po zhoršení situácie na Blízkom východe na jeseň 2023 a začatí izraelskej vojenskej operácie v pásme Gazy začal byť prístav Ejlat vystavený pravidelným útokom islamských radikálnych organizácií pôsobiacich v regióne. Ejlat je napadnutý buď húsíami z hnutia Ansar Allah z Jemenu, alebo islamským odporom z Iraku. Irackí a jemenskí radikáli vnímajú útoky na Ejlat ako prejav solidarity s bojom palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy. V dôsledku vojenskej operácie izraelskej armády v palestínskej enkláve boli zabité desiatky tisíc civilistov, celé obytné oblasti boli doslova zrovnané so zemou a civilná infraštruktúra bola zničená.

 

 

Ako však vieme, táto operácia bola reakciou na brutálny útok Hamasu na južný Izrael, hoci reakcia Hamasu bola jednoznačne neprimeraná, viedla k humanitárnej katastrofe v regióne a prispela k ďalšiemu napätiu vo vojenskej a politickej situácii na Blízkom východe. Objavili sa aj informácie, že Izrael zaútočil na vojenskú základňu Kalsu v Iraku. Toto zariadenie sa nachádza 50 kilometrov južne od hlavného mesta Bagdad a používa ho šiitská milícia Al-Hashd al-Shaabi. Pri výbuchu zahynula jedna osoba a osem ľudí utrpelo zranenia. Podľa niektorých správ boli do vzduchu zdvihnuté aj prieskumné lietadlá a drony amerického letectva umiestnené v Iraku. Do útoku sa však priamo nezapojili.

 

Biden: “Ste pripravení uprednostniť slobodu pred demokraciou?”

Áno, toto je moment pravdy: uprednostniť slobodu pred demokraciou. Biden spoznal, že podstatou Ameriky je uprednostniť liberalizmus pred demokraciou, t. j. na demokracii už nezáleží, dôležité je udržanie moci Demokratickej strany za každú cenu. Teraz sa to nazýva “sloboda” – zamyslel sa na svojom kanáli ruský filozof Alexander Dugin.

 

 

A Demokratická strana tomu tlieska. Toto je historický moment konca demokracie. Je to jasné už dlho a v časopise The Elements sme tomu v roku 1994 venovali doslov. Mimochodom, víťazstvom liberalizmu nad demokraciou boli tragické udalosti z októbra 1993. Ale až teraz sa prvýkrát otvorene a nahlas ohlásila likvidácia demokracie v Spojených štátoch a teraz aj na celom Západe. Ďalej sa začne lavínovitý proces démonizácie demokracie. Hovorí sa, že “demokracia je fašizmus”. Nemci si predsa demokraticky zvolili Hitlera. No a Rusko je demokracia. Takže demokracia v sebe nesie potenciál neliberalizmu. Veď väčšina je schopná utláčať menšiny, je schopná zvoliť si a milovať “tyrana”. Taká je logika. V mene “slobody” bude teraz nastolená svetová diktatúra antidemokratických elít. Predtým sa svetová oligarchia zaštiťovala demokraciou a musela s ňou nejako počítať. Teraz sa pravidlá menia. Demokracia bola stotožnená s populizmom a bude postupne odstránená. Pandémia covidu presne ukázala, ako sa to stane. Očakávalo sa to, a predsa sa to deje až teraz: Sloboda nad demokraciou! To je Amerika. Presne to hovorí Biden – dodal Alexander Dugin

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov