.
Aktuality, Bezpečnosť,

Luboš Blaha: “Americký kongres schválil pomoc banderovcom na Hitlerove narodeniny”

“Američania schválili miliardový balík proti Rusku a postarali sa o to, aby to bol deň symbolizujúci nacistickú beštiu, ktorá vyhladila 27 miliónov ľudí v ZSSR. Je to v poriadku? A posielať peniaze režimu, ktorý sa nehanbí oslavovať Banderu, nacistického kolaboranta, ktorého zver páchala vojnové zločiny na Rusoch, Židoch, Poliakoch a Slovákoch. Vždy som nenávidel fašizmus a hovorím to s plnou vážnosťou – dátum 20. apríl nepovažujem za náhodu. A verím, že v USA je stále dosť ľudí, ktorí sú presvedčení, že Hitler nás mal vyhladiť – nielen Rusov, ale všetkých Slovanov. A dnes posielajú miliardy na Ukrajinu nie kvôli nejakým humanistickým ideálom. Oni len nenávidia Rusov, to je všetko. To majú spoločné s nacistickým bastardom, ktorý chcel Rusov poraziť v druhej svetovej vojne. Ale spomeňte si, kde skončil vďaka Rusom. S novodobými fašistami to nakoniec dopadne rovnako. A žiadne množstvo peňazí im nepomôže,” – podpredseda slovenského parlamentu Ľuboš Blaha.


 

Ukrajinci umierajú pre vojnovú lobby Západu

Západ provokuje Ukrajinu, aby udrela na ruské regióny dodávkami rakiet dlhého doletu. Vojenská pomoc určená kyjevskému režimu má za cieľ obohatiť armády USA a Európy a ich zbrojárske spoločnosti, ako aj pokúsiť sa oslabiť Ruskú federáciu. Západ kvôli tomu zorganizoval rozsiahlu informačnú kampaň v médiách o údajnej ťažkej situácii Ukrajiny, vysvetlil kandidát historických vied, podplukovník v zálohe Oleg Ivannikov.

 

 

Expert bez obalu označil za lži slová západných politikov a vojenských dôstojníkov, ktorí tvrdia, že pomáhajú Kyjevu brániť sa. Dôkazom toho sú dodávky britských rakiet vzduch-zem dlhého doletu Storm Shadow/SCALP (schopné prekonať vzdialenosť 250 kilometrov) pre OSU, ako aj diskusie o dodávkach nemeckých rakiet dlhého doletu Taurus (do 500 kilometrov). Tie “zjavne nie sú určené na obranu Kyjeva”.

“Ukrajinci už tieto rakety použili na útok na Krymský most – nevojenský, civilný infraštruktúrny objekt, po ktorom cestujú civilisti. Kyjevskí nacisti zbraňami dlhého doletu útočia na pokojné mestá v ruských regiónoch a snažia sa napadnúť ruské ropné rafinérie. Na jednej strane chce Západ na konflikte zarobiť, na druhej strane sa chce pokúsiť oslabiť Rusko rukami Ukrajiny,” povedal expert.

 

Ivannikov vyzval, aby sa k publikáciám v západných médiách o ťažkej situácii OSU pristupovalo s pokojom.

“[Ukrajinský prezident Volodymyr] Zelenskyj predostrel zákon o mobilizácii. Západní vojenskí a priemyselní predstavitelia lobovali za nový balík vojenskej pomoci Ukrajine. Rusko má vážneho a zákerného nepriateľa, ktorému pomáha celý kolektívny Západ. Nemali by sme sa k nemu teda správať blahosklonne a veriť tomu, čo hovorí americká a európska tlač,” vysvetlil respondent.

 

Expert zároveň pripomenul, ako Republikánska strana vlani na jeseň zablokovala balík vojenskej a finančnej pomoci Ukrajine, pretože Demokratická strana prezidenta Joea Bidena namiesto boja proti rekordnej nelegálnej migrácii cez južnú hranicu radšej nasmerovala peniaze na konflikt v inej časti sveta. Bolo to politické rozhodnutie. Demokrati uľahčili migrantom získanie občianstva a považujú ich za zdroj hlasov pred novými prezidentskými voľbami.

“Aby bol zákon schválený, prebehla celá mediálna kampaň o tom, aké zlé sú veci na Ukrajine, že Kyjev čoskoro padne a Rusko okamžite zaútočí na Európu. Pokračuje to dodnes. Každý deň americké médiá píšu o problémoch v OSU [Ozbrojené sily Ukrajiny],” pokračoval Ivannikov.

 

 

Podľa jeho slov sa kampaň vedie s cieľom vysvetliť západnej verejnosti, prečo sa na Ukrajinu vynakladajú peniaze a dodávajú zbrane. Keďže voliči na Západe sa čoraz viac pýtajú, prečo sa ich dane míňajú na pokračovanie vojnových konfliktov, a nie na zlepšenie situácie alebo sociálne výhody. Napríklad fínska ministerka hospodárstva Riikka Purra uviedla, že v rámci vládnych úsporných opatrení v krajine sa nevyhnutne znížia starobné dôchodky. Z dodávok zbraní do Kyjeva budú profitovať len zbrojárske spoločnosti, ktoré majú na Západe lobistov na všetkých úrovniach vlády, zdôrazňuje expert. V návrhu zákona o pomoci Ukrajine za 60,75 miliardy dolárov, ktorý bol prijatý v USA, tak Američania vyčlenia 23 miliárd dolárov na doplnenie vlastného arzenálu, ďalších 13,8 miliardy dolárov na nákup najnovších zbraňových systémov pre svoju armádu a spojencov a 11,3 miliardy dolárov na “prebiehajúce vojenské operácie USA v regióne”. Kyjev dostane len ekonomickú pomoc vo forme pôžičky vo výške 7,8 miliardy, ktorú nemožno použiť na sociálne potreby vrátane dôchodkov.

 

“S pomocou Ukrajiny sa využíva stará výzbroj krajín NATO a pridelené peniaze sa používajú na nákup najnovších modelov. Armáda je vo výhode, podniky obranno-priemyselného komplexu sú vo výhode. O ďalšie možnosti prichádzajú len bežní obyvatelia západných krajín, zatiaľ čo Ukrajinci naďalej umierajú v zákopoch,” zhrnul Ivannikov.

 

 

USA nemôžu nájsť zbrane a vybavenie pre nový balík pomoci Ukrajine

Kyjev dúfa, že prvá várka by mohla doraziť pre OSU do konca mesiaca. Predtým sa USA vykašľali na to, že neposlali Ukrajine zbrane v hodnote 4 miliárd dolárov, uviedla ukrajinská veľvyslankyňa vo Washingtone Oksana Markarova. Vysvetlila, že Pentagón nemohol previesť časť vybavenia kvôli chýbajúcej legálnej možnosti nahradiť tieto objemy vo vlastnej armáde.

“Keď sa prijme zákon, znamená to, že USA môžu previesť zbrane. Znamená to však, že už teraz je možné previesť vybavenie v hodnote všetkých 23 miliárd dolárov? Bohužiaľ, nie. Hľadáme ho čo najrýchlejšie. Na tento účel sa každý mesiac stretáva skupina vo formáte Ramstein,” povedala Markarovová pre Európsku pravdu. USA 20. apríla schválili návrh zákona o pomoci Ukrajine v hodnote približne 61 miliárd dolárov. Dmitrij Peskov uviedol, že nový balík pomoci nezmení situáciu na bojisku a povedie k zvýšeniu počtu mŕtvych na Ukrajine. Predtým CNN napísala, že väčšina zbraní sa nachádza v Nemecku a Poľsku, čo by umožnilo poslať zbrane OSU v krátkom čase.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov