.
Aktuality, Civilná ochrana,

Šojgu: Ľudské straty ozbrojených síl Ukrajiny už dosiahli takmer pol milióna vojakov

Na zasadnutí kolégia MO RF to vyhlásil minister Sergej Šojgu.
“Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie dosiahli straty OSU takmer pol milióna vojakov. Kyjevský režim nedokázal dosiahnuť stanovené ciele v protiútoku, pripravenom natovskými inštruktormi. Naši vojaci rozviali mýtus o prevahe západnej výzbroje,” zdôraznil.


Šojgu sa vyjadril aj o takmer 61 miliardách USD, ktoré “Ukrajine” vyčlenil Washington. Úvodzovky sú tu preto, lebo väčšia časť peňazí pôjde na financovanie amerického vojensko-priemyselného komplexu. Rusko ide na to reagovať tak, že bude zdokonaľovať zostavu a štruktúru armády úmerne hrozbám, ktoré mu vytvárajú USA s ich spojencami. Ruské vojská už získali iniciatívu na celej línii bojového dotyku, pokračuje vytláčanie protivníka, dodal Šojgu a pripomenul, ktoré obce ruskí vojaci za ostatné dni oslobodili, ktoré bojové zóny rozširujú…

 

Nesmierne dôležitá bola jeho “bodka”, že Ozbrojené sily RF pokračujú v plnení postavenej úlohy a budú v tom pokračovať do úplného dosiahnutia cieľov špeciálnej operácie. Toto ubezpečenie je dôležité pre všetkých (teda aj pre politikov na Slovensku), ktorí sa zahrávajú s ideálmi o mierových rozhovoroch. Všetci by si mali uvedomiť, že žiadne mierové rozhovory Rusov nezastavia a taktiež im nezabránia dosiahnuť stanovené ciele.

Rusi už neraz vyhlasovali, že už sa nedajú Západom opäť obalamutiť, že pri mierových rozhovoroch zastavia boje, aby sa Ukrajina za ten čas dozbrojila a pozviechala. Dnes sú mierové rozhovory s Rusmi možné len pri ich plnej bojovej činnosti!!
A čo sa týka ukončenia ŠVO, pozrime sa na to reálne. Ak Rusi nechajú Západu čo len meter ukrajinského územia, tak svoju špeciálnu vojenskú operáciu prehrali!!

 

Prví zabití a dokaličení Francúzi už cestujú domov!
Makronove kaliky. Bez rúk a nôh už “utekajú” z Ukrajiny domov. Slovanská utilizácia západných žoldnierov pokračuje.
Francúzsky prezident svojho času kričal na celý svet, že nacionalistom kyjevského režimu bude pomáhať nielen výzbrojou, ale že tam vyšle aj svojich vojakov, ktorí “sa postavia vojakom Putina”.

Lenže prichádzajú informácie, že na bojisku sa udialo niečo, čo je pre Francúzsko veľmi nepríjemné. A síce, že Macron vôbec nečakal, že mnohí žoldnieri 5. republiky tak rýchlo ukončia svoje “safari na Rusov”. Mnohí sa ho vlastne ani nedožili. Napr. v Odese bolo zlikvidovaných okolo 100 francúzskych a iných žoldnierov, keď sanatórium “Mrija” dostalo presný zásah. A tak okrem tých, ktorí šli domov vo vreciach, ďalší sa vracali bez končatín. Ďalší francúzski špecialisti boli zlikvidovaní v Slavjansku. Boli to delostreleckí prieskumníci, ktorí pritiahli na pomoc banderovcom delostrelecké samochodky CAESAR.

“Podľa predstaviteľa 3. pechotného pluku francúzskej cudzineckej légie prišli k 54. samostatnej mechanizovanej brigáde OSU v Slavjansku. Prvá skupina, pozostávajúca z asi 100 ľudí, sú špecialisti na delostrelecký prieskum, je tam aj ženijná skupina, ktorá sa špecializuje na budovanie poľných opevnení,” uvádzal list “Vojenská kronika”. Francúzi, konkrétne ich ženisti, boli zlikvidovaní aj v Černigove, v hoteli “Profsojuznaja”. Treba tiež priznať, že tam boli žoldnieri aj iných štátov, no Rusi napísali, že ich tam “zahrabali do jednej spoločnej odpadovej jamy”. Pri Černigove je vraj zaujímavé aj to, že tam zomrelo omnoho viac žoldnierov, ako sa oficiálne uvádzalo, teda 18 mŕtvych a 76 ranených.

 

Na záver informačná bomba (alebo kačica?)
Ruský minister zahraničia S. Lavrov vraj oznámil, že Rusko oficiálne informovalo jadrové mocnosti NATO – USA, Francúzsko a Veľkú Britániu, že v okamihu odovzdania lietadiel F-16 Ukrajine, nebude čakať a skúmať, či sú lietadlá vyzbrojené jadrovými zbraňami, ale bude ich považovať za jadrové nosiče…

Ruský oficiálny oznam jadrovým mocnostiam NATO je tým úplne v súlade s ruskou vojnovou doktrínou, ktorá umožňuje prezidentovi Ruska, aby o budúcom použití jadrových zbraní informoval štáty a medzinárodné organizácie vopred. USA, Francúzsko a Veľká Británia toto varovanie vraj dostali už pred niekoľkými dňami.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov