.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kedy Rusko obohralo Ozbrojené sily Ukrajiny?

Za dva roky bojov Ukrajina stratila najlepších špecialistov, používajúc ich nie podľa odbornosti, vyhlásil ukrajinský generál vo výslužbe Sergej Krivonos v televízii “Prjamoj”.
“Stratili sme najlepších a najviac motivovaných vojakov” a upresnil, že to bolo v Arťomovsku (Bachmute).


 

“Čo z toho vyplýva? Že v armáde sa musí používať každý človek podľa jeho špecializácie a nie ako my, že ich meníme a posielame na nepochopiteľné smery. To môže riešiť otázku na krátky čas, no celkovo ju nevyrieši,” konštatoval a dodal, že momentálna situácia na fronte je veľmi napätá, že ukrajinskí vojaci sa sťažujú na nedostatok zbraní i ľudí, na nesprávne organizovaný prieskum a na nedostatočnú palebnú podporu. Zhoršovanie situácie OSU sa vraj prehlbuje a to z dôvodu, že Rusko aktívne využíva letectvo, drony, jeho delostrelectvo, že funguje 24 hodín denne, vyhlásil ukrajinský generál a podtrhol, že “situácia je veľmi, veľmi ťažká”.

 

 

Rusi “prerazili obrovskú dieru” v ukrajinskej obrane
Ruskí vojaci dokázali pretrhnúť obranu OSU v centrálnej časti Donbasu, vyhlásil britský expert Alexander Mercouris v rozhovore na yuotube pre sieť Duran.
“Rusi prerazili obrovskú dieru v ukrajinskej obrane na najdôležitejšom a najcitlivejšom mieste – v centrálnom Donbase,” poznamenal a vysvetlil, že ruské vojská teraz zaujali omnoho výhodnejšie postavenia. A že postupujú na všetkých smeroch.
“Teoreticky môžu postupovať stále a dôjsť až do Dnepra, čiže ide naozaj o veľký prielom,” podtrhol.

 

Konflikt na Ukrajine asi nebude pokračovať po roku 2024
Presne toto si myslí bývalý spravodajský dôstojník US námornej pechoty, ktorý sa v tomto duchu vyjadril pre youtube sieť Dialogue Works.
“Rusi sa zvyčajne neriadia dočasnými rámcami, ich zaujímajú ciele. (…) Hovoria o krachu ku koncu tohto leta, k začiatku jesene, že Ukrajiny nebude, že bojová činnosť po roku 2024 nebude pokračovať. (…) Myslím si, že tento kolaps, ktorý prebieha, je už posledným finálnym štádiom smrti Ukrajiny,” uviedol. Ďalej dodal, že tragédia Kyjeva spočíva v tom, sa jej mohli vyhnúť, ak by boli prijaté podmienky Istanbulskej dohody, lenže prezident Vladimír Zelenský to odmietol.
“Priamo teraz vidíme kolaps na celom fronte. Ukrajincom nezostalo doslova nič: niet brigád, ktoré by sa dali vrhnúť do boja, niet protivzdušnej obrany, niet delostrelectva,” popísal smutnú situáciu pre OSU. V ďalšom poskytol rozhovor sociálnej sieti X, pričom sa veľmi ostro vyjadril práve o osobe prezidenta V. Zelenského. Americkú vojenskú pomoc sa vraj chystá použiť len na to, aby zlikvidoval čo najviac Ukrajincov! Dnes sa “nachádzate v ešte hlbšej jame, ako na začiatku roku 2023. Všetko, čo sa usilujete robiť, je zabiť čo najviac Ukrajincov,” obrátil sa dôstojník verejne na ukrajinského prezidenta. Pričom to zaklincoval slovami, že “vy doslova zabíjate svoj národ”!

 

Americký profesor John Mearsheimer o obrovských škodách NATO na Ukrajine
O obrovských škodách pre Severoatlantickú alianciu kvôli ruským úderom na objekty OSU hovoril profesor Mearsheimer v rozhovore s youtube sieťou Judging Freedom.
“Mal som na mysli, že ak sa pozriete na to, čo sa deje na bojovom poli a na nebi, (…), tak Rusi vyhrávajú. Oni zo vzduchu nepochybne rozbíjajú akékoľvek ukrajinské objekty a spôsobujú obrovské škody ukrajinským vojskám, a keďže Spojené štáty a ich európski spojenci sú fakticky tiež zapojení do týchto bojov, tak my prehrávame rovnako, ako Ukrajinci,” zdôraznil americký profesor.
Podľa neho takmer každý štát NATO poskytol pomoc OSU, ba veľké mocnosti tam vraj poslali svojich ľudí na prieskum a na výcvik Ukrajincov. Dodal, že zatiaľ nešlo o veľké bojové jednotky.

 

 

Svet sa hrozí, že USA môžu použiť jadrovú zbraň
Biely dom sa môže uchýliť k použitiu jadrovej zbrane, len aby sa v tomto volebnom roku vyhol porážke na Ukrajine, predpokladá bývalý analytik CIA Ray McGovern v rozhovore pre Dialogue works.
“Obávam sa, že v tomto roku kvôli voľbám (…), tí, (…) ktorí radia Bidenovi, povedia: pán prezident, jediné, čo nám zostáva, je použiť jadrovú zbraň malého kalibru. (…) Pre Rusov to bude správne poučenie,” poznamenal. Washington sa môže dať na tento krok kvôli tomu, že porážka kyjevského režimu nedovolí zvíťaziť súčasnému vládcovi Bieleho domu v prezidentských voľbách. No a pri takom scenári sa súčasná administrácia nevyhne radu súdnych podaní, ktoré sa môžu pre mnohých skončiť uväznením, dodal. Na vysvetlenie k tomu uviedol, že existuje množstvo dôkazov toho, že štátny tajomník A. Blinken, prezidentov poradca J. Sullivan a Bidenov syn Hunter sú zapojení do úplatkárstva a ďalších nekalých záležitostí. Pritom ak aj Rusko použije svoje jadrové zbrane, tak na Ukrajine zvíťazí ešte rýchlejšie, podtrhol McGovern.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov