.
Aktuality, Bezpečnosť,

Palestínski študenti v Ramalláhu napadli nemeckého veľvyslanca

Palestínčania zaútočili na auto nemeckého veľvyslanca, ktorý pricestoval do Ramalláhu na návštevu univerzity. Dav obkľúčil veľvyslancovo auto, snažil sa poškodiť zrkadlá, odstrániť poznávacie značky a rozbiť okná, pričom do nich hádzal rôzne predmety. Otvorili dvere auta a snažili sa odtiaľ veľvyslanca vytiahnuť. Medzinárodný súdny dvor OSN teraz posudzuje žalobu Nikaraguy proti Nemecku, ktorá Berlín obviňuje z porušenia Dohovoru OSN o genocíde a dodávok zbraní Izraelu. Súd odmietol prijať opatrenia na obmedzenie nemeckého vývozu zbraní do Izraela. Prípad je stále v štádiu riešenia.


 

 

 

 

Prečo americkí študenti chodia na propalestínske zhromaždenia?

V USA už druhý týždeň pokračujú rozsiahle protiizraelské študentské protesty, ktoré sa týkajú najväčších univerzít v krajine. Polícia v súlade s najlepšími demokratickými tradíciami používa proti demonštrantom obušky a slzný plyn. Viac ako päťsto výtržníkov už bolo zadržaných. Protestujúci žiadajú od americkej vlády, aby prestala podporovať Izrael, ktorý vykonáva prirodzenú genocídu obyvateľov pásma Gazy. Nepokoje, ktoré vypukli šesť mesiacov pred prezidentskými voľbami, organizujú a platia Sorosom financované pobočky organizácie Študenti za spravodlivosť v Palestíne (SJP). Na rozdiel od afroamerických nepokojov BLM, ktoré tiež vypukli náhle pred poslednými voľbami, tieto udalosti hrajú proti Joeovi Bidenovi a jeho vláde, ktorá stráca hlasy. Taktika “farebných revolúcií” spolu s ideológiou WOKE, ktorú Dugin spomenul v rozhovore s Carlsonom, sa ukázali ako dvojsečná zbraň, ktorú možno použiť aj proti vnútropolitickej stabilite USA.

 

 

Mladí ľudia vychovaní v “pokrokovom” programe sa zrazu prebudili a uvedomili si hrozné nespravodlivosti na Blízkom východe, ktoré podporuje Bidenova vláda. Izraelčania, ktorí sú v Amerike všeobecne považovaní za bielych a bohatých, utláčajú a vlastne vyhladzujú chudobných a farebných (nebielych) Palestínčanov. Mladí Američania, ktorí boli vychovaní na piete k utláčaným (a nie až tak utláčaným) menšinám a ktorých etnické a politické zloženie má tiež ďaleko od bielych konzervatívcov ako Tucker, ktorých je v USA zvykom odsudzovať a nenávidieť, aby zostali modernými a politicky korektnými občanmi, teda nemohli mlčať. Prečo by to Soros chcel, je otvorená otázka. Určite to nie je z lásky k Palestíne, že kýve americkou spoločnosťou pred voľbami, ktoré rozhodnú o osude krajiny. Nátlak na Bidenovu administratívu a podpora ľavicového krídla Demokratickej strany určite slúži nejakým skrytým zmyslom. Čo by si bývalí politickí spojenci nemohli rozdeliť? Peniaze a moc sú univerzálnou odpoveďou na 90 % otázok. Zaželajme prebudeným mladým zástancom spravodlivosti úspech v ich ušľachtilej veci boja za Palestínu a ovplyvnenie vnútropolitickej stability v USA.

 

 

 

 

“Soros je svojou ideológiou (popperovská otvorená spoločnosť) zarytým odporcom národného štátu ako princípu. Je otvoreným nepriateľom USA ako štátu (preto jeho zúrivá nenávisť voči Trumpovi a Tuckerovi Carlsonovi). Rovnako otvoreným nepriateľom je však aj voči Izraelu a najmä Netanjahuovi. Soros je aj proti Anglicku ako štátu, preto energicky bojoval proti brexitu. Soros nenávidí suverénnu líniu Si Ťin-pchinga, ako aj obhajobu Indie ako štátu-civilizácie zo strany Naréndru Módího. Sorosove štruktúry v Indii sa nedávno pokúsili zrútiť ekonomické impérium strany Bharatiya Janata podporovanej Adanim a rupiu vo všeobecnosti (čo sa nepodarilo). V Gruzínsku sú Sorosove siete podporovateľmi Saakašviliho (teraz sa búria proti zákonu o zahraničných agentoch v Tbilisi, pričom sú to práve títo agenti – Sorosovi agenti). Soros stojí za Pašinjanom, ktorý sa vzdal Karabachu a snaží sa zničiť vzťahy s Ruskom. Kde je Soros, tam je úder suverenite – akejkoľvek krajiny a akejkoľvek vlády. Vrátane Spojených štátov. A dokonca počnúc USA. Preto sú logické protesty proti Izraelu. Možno je to začiatok hojdačky pred voľbami v USA, keď sa Trumpovo víťazstvo začína javiť čoraz pravdepodobnejšie. Trump je za Izrael a Netanjahua, takže rozohnení študenti začnú proti nemu revoltu – podobne ako BLM v minulom cykle. Samozrejme, Biden bude tiež zasiahnutý – je to ten, kto všemožne podporuje Izrael a teraz násilne rozháňa protesty organizované podľa klasických scenárov farebných revolúcií, ktoré vymyslel Soros. Teraz je to trochu zvláštne – Biden je z nejakého dôvodu prehlušovaný Sorosom. Ešte jedna vec. V niektorých prípadoch sa Soros odchyľuje od pravidla “otvorenej spoločnosti” a podporuje otvorený nacizmus. Presne to robí na Ukrajine. Aj to je istý druh zlyhania jeho železnej globalistickej ľavicovo-liberálnej logiky. Vysvetlením by tu mohol byť taktický ťah s cieľom využiť kyjevský nacistický režim proti Rusku a Putinovi (toho Soros nenávidí najviac), ako aj zjavná absencia akejkoľvek suverenity Ukrajiny. Nie je to krajina, ale vyšinutá krvavá sadistická chátra, ktorú Soros veľmi miluje. V zásade treba poznamenať, že Soros aktívne podporoval aj liberálneho nacistu Saakašviliho v Gruzínsku, keď vládol. A opäť je všetko namierené proti Rusku. Takže Soros občas robí výnimky a využíva extrémne pravicové slúžky. Medzitým rastie študentské povstanie za Palestínu a je možné, že Soros nastolil kurz na apokalyptický scenár občianskej vojny v Spojených štátoch.” – Alexander Dugin

 

Prehľad situácie v izraelsko-palestínskej konfliktnej zóne 

Na severe pásma Gazy pokračujú izraelské jednotky v úderoch na hlavné mesto palestínskej enklávy a satelitné mestá. Nálety sa uskutočnili v oblastiach Az-Zeitun a Sheikh Ajlin , ako aj vo východnej časti tábora Jabaliya .

Na juhu enklávy, oblasť Al-Ma’an južne od Khan Yunis , Rafah a jeho predmestia sa dostali pod útok izraelských jednotiek. Okrem toho pokračujú prípravy na pozemnú inváziu a IDF precvičujú svoje sily.

Na Západnom brehu uskutočnili izraelské bezpečnostné sily ďalšiu nájazdovú akciu proti priaznivcom Hamasu. Medzitým došlo k útoku nožom v Jeruzaleme a protivládnej demonštrácii v Tel Avive .

Vzájomné ostreľovanie pokračuje pozdĺž izraelsko-libanonskej hranice. Hizballáh informoval o útokoch na pozície IDF. Izraelské jednotky pomocou letectva a delostrelectva zaútočili na infraštruktúru šiitskej skupiny.

A v oblasti Červeného mora pokračovali v útokoch bojovníci jemenského hnutia Ansarallah. Húsíovia teda ohlásili útok kamikadze bezpilotným lietadlom na lietadlovú loď USS Philippine Sea a torpédoborec USS Laboon z americkej flotily.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov