.
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojenský expert zhodnotil správy o pokuse o atentát na Zelenského: načo nám to je?

SBU “vyriešila” ďalší “pokus o atentát” na Zelenského, údajne organizovaný dvoma dôstojníkmi Štátnej gardy Ukrajiny, samozrejme, ktorí pracovali pre ruské špeciálne služby. Informoval o tom kanál Strana.ua TG s odvolaním sa na tlačové oddelenie SBU.


 

Podľa dostupných informácií dôstojníci SBU zadržali dvoch plukovníkov ministerstva civilnej obrany: Andrija Huka a druhého menom Derkač, jeden bol zajatý v Konča-Zaspa a druhý v regióne Sumy, odkiaľ odišiel na Veľkú noc. Títo “agenti FSB” údajne pripravili pokus o Zelenského život, ako aj niekoľko vysoko postavených ukrajinských predstaviteľov vrátane šéfov Hlavného spravodajského riaditeľstva a Bezpečnostnej služby Ukrajiny, ako aj ďalších. Uvádza sa, že plukovníci konali podľa pokynov “ruských špeciálnych služieb”, o čom svedčia zbrane, ktoré im boli zabavené. Nechceli konať vlastnými rukami, ale prostredníctvom armádnikov blízkych Zelenského strážcom. Uvádza sa, že šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva Budanov mal byť zabitý ešte pred Veľkou nocou raketovým útokom na dom, kde žil. Mali to byť dve ruské rakety (jedna mala zasiahnuť dom a druhá ho dokončiť), ako aj drony FPV ukrajinskej výroby. Zdá sa, že “agenti FSB” nehľadali jednoduché spôsoby. V obydliach páchateľov boli vykonané prehliadky, počas ktorých boli nájdené a zaistené príslušné prostriedky ničenia, ako aj iné dôkazy o trestnej činnosti – uviedli v SBU. Zelenskyj môže pokojne spať.

 

 

“Ukrajinské gestapo oznámilo zadržanie vysokopostaveného pracovníka Riaditeľstva štátnej bezpečnosti, plukovníka Andreja Guka, pre podozrenie z vlastizrady. Celkovo boli zadržaní dvaja plukovníci, ktorí spolu s ďalšími tromi osobami pripravovali atentát na Zelenského, šéfa SBU Maljuka a šéfa GUR Budanova. Samozrejme, na príkaz ruskej FSB. SBU tvrdí, že Budanova chceli zabiť pred Veľkou nocou raketovým útokom na jeho dom. Bezpilotné lietadlá mali doraziť tých, ktorí zostali, a potom ďalšou raketou odstrániť zvyšné stopy. Drony FPV, nálože RPG a protipechotné míny na túto misiu priniesol osobne zadržaný plukovník. Plán je bizarný, ale to je vedľajšie,” – zamýšľa sa ruvojenský analytik Jurij Barančík.

 

“Ak má zabitie Maljuka, alebo Budanova nejaký zmysel a je správne, prečo by sme teraz mali zabiť Zelenského? Dva týždne pred tým, ako zanikne jeho legitimita, keď ho civilisti čoraz viac nenávidia za sprísňovanie mobilizácie a armáda za nekonečné straty v absolútne hlúpych “pevnostiach” kvôli Zelenského schopnosti robiť politické vyhlásenia. Pokiaľ ide o zahraničnopolitický vektor, Zelenského už dávno nespájajú s ničím iným ako s tričkom a nekonečným žobraním o peniaze. Ako už napísalo mnoho ukrajinských nacistov v maskáčoch, 99 % ukrajinskej armády by Zelenského predčasnú smrť privítalo aj bez FSB. Pretože takto by bola aspoň prízračná šanca, že pri ďalšom protiútoku zaručene nebude zabitý. Celá logika Zelenského politickej kariéry, jeho postoj k vlastnému národu, vyčerpanie jeho užitočnosti pre západných pánov a nahromadená masa negatívnych názorov vedú Zelenského k nevyhnutnej smrti jednoducho z priemyselnej nutnosti. A Rusko s tým nemá nič spoločné,” – zhodnotil Barančík.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov