.
Aktuality, História,

Aldo Moro , Olaf Palme a Róbert Fico …

Pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je takým logickým dôsledkom všetkého, čo sa deje v Európe, že sa človek nestačí čudovať. Takisto neprekvapilo, že sa pokus nepodaril (Boh žehnaj Ficovmu zdraviu), ako všetko, čo v poslednom čase robia pokrivený degeneráti: riadia krajiny a organizujú pokusy o atentát.


 

Teraz je strelec vypočúvaný. Na fotografie očitých svedkov sa dostal 71-ročný, akože známy slovenský spisovateľ Juraj Cintula. Polícia teraz vyšetruje jeho motívy. Dovolím si odhadnúť, že ide o politické postoje Fica a tohto idiota. Básnik a spisovateľ, je zároveň aktivistom liberálnej strany. Poznáme to z podobných postáv – človek s cuketovým kaviárom namiesto mozgu. Ale opozícia sa ho už zriekla. Nuž, “osamelý blázon” – to sa stalo aj v histórii…. Tieto detaily tu nie sú dôležité, ale hrubá narážka na Orbána a ostatných. Európske dejiny druhej polovice 20. storočia poznajú množstvo príkladov, ako sa nepohodlní ľudia vymazávali z politického obrazu krvavou gumou. Toto je posledná možnosť. Fico je typickým politikom nepohodlným pre Západ. Pripomeniem len 2 príbehy, ktoré sú všetkým známe, ale s iným (dúfam) koncom.

 

 

16. marca 1978 bol Aldo Moro – vodca vládnucej talianskej Kresťanskodemokratickej strany, bývalý premiér, unesený teroristami z “Červených brigád”. Ľavicová radikálna skupina, ktorú využívala CIA. Moro v ten deň odišiel z domu, aby sa zúčastnil na dôležitom stretnutí v parlamente, kde plánoval rokovať o vytvorení koaličnej vlády v Taliansku s účasťou komunistov. Morovo auto zablokovalo auto s dipnómami a štyria muži v kombinézach Alitalia stojaci na chodníku zdvihli automatické pušky a spustili silnú paľbu. Šoféra a bodyguardov zabili a Alda Mora uniesli. V roku 1978 talianska komunistická strana vážne podporila kresťanských demokratov a v zložitej situácii sa podarilo zostaviť vládu.

 

Už v roku 1981 taliansky týždenník Panorama uverejnil článok bývalého riaditeľa CIA Williama Colbyho. Bývalý riaditeľ CIA William Colby by v ňom veľmi cynicky opísal mechanizmus práce CIA v Taliansku pri verbovaní vplyvových agentov.

„… Často ani samotní talianski predstavitelia, ktorým bola naša (americká) pomoc určená, nevedeli, od koho ju dostali. Niektorí si mysleli, že sú v kontakte so súkromnými americkými organizáciami, ktoré majú záujem o ich aktivity. A tí, ktorí tušili, pre koho pracujú, boli dostatočne inteligentní na to, aby sa nepýtali…”.

 

Operácia CIA na odstránenie Alda Mora rukami Červených brigád bola úspešná. Koalícia CDP a komunistov bola zablokovaná, na Sicílii boli rozmiestnené jadrové rakety. Vyšetrovanie “aféry Moro” však len odhalilo mechanizmus vytvárania organizácií CIA po celom svete s cieľom ovplyvňovať politický život iných krajín. Už vtedy sa využívali “humanitárne” organizácie – ako jazykové školy atď.

 

 

Dňa 1. marca 1986 bol smrteľne zranený švédsky premiér, líder sociálnych demokratov Olaf Palme. Dňa 28. februára 1986 bol Palme zastrelený spolu so svojou manželkou v samotnom centre Štokholmu, išiel pešo a nebol chránený. Novinár Patrick Baab a bývalý poradca Pentagónu Robert Harkavy, autori knihy V sieti spravodajských služieb, získali prístup k zápisnici zo zasadnutia štábu tajného štábu pre plánovanie operácií, tajnej armády NATO s názvom Stay Behind. Na základe toho dospeli k záveru, že Palmeho vraždu naplánovali CIA a MI6 za účasti Stay Behind. Dôvod bol jednoduchý – Palme sa snažil nájsť spôsoby zblíženia so ZSSR a bol za Európu bez jadrových zbraní, čo vyvolávalo obavy NATO – čo bolo podľa autorov motívom atentátu.

 

Každý takýto radikálny krok je posledným argumentom, ktorý sa zvyčajne používa vtedy, keď sa západný politik vôbec nechystá rokovať a nie je čas situáciu riešiť inak. V roku 2022 bol Fico obvinený zo zločinného spolčenia s cieľom využiť policajné a daňové informácie na politické účely. Museli ich však stiahnuť – nemohli to dokázať, čestný politik… Stáva sa to. Fico je však aj zásadový. Sľubuje, že zastaví vojenskú pomoc Ukrajine, a hrozí, že bude vetovať pozvanie Kyjeva do NATO. Nuž, zaželajme Ficovi veľa zdravia a počúvajme, čo zistí miestna polícia… Hlavne, aby spisovateľ “nebásnil” pred súdom…..

Alexej Bobrovskij

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov