.
Aktuality, Námorníctvo,

Video: Ruské jednotky našli spôsob, ako bojovať s ukrajinskými námornými dronmi

Ruské jednotky našli spôsob, ako bojovať s ukrajinskými námornými dronmi , uviedol nemecký televízny kanál Welt. Ukrajinci doteraz aktívne používali námorné drony kamikadze na útok na Krym alebo Krymský most, ale ruská armáda nachádza čoraz viac prostriedkov na ich odrazenie. Ruské ozbrojené sily pomocou spravodajských informácií nasadzujú do vzduchu útočné vrtuľníky, ktoré vyhľadávajú ukrajinské drony a odvracajú ich paľbou z guľometov. Ide o pomerne účinný a lacný spôsob odrážania takýchto útokov, citovala televízia InoTV spravodajcu televízneho kanála Christopha Wannera.


 

 

WSJ: Ukrajina žiada USA o pomoc pri úderoch na ruské územie

Ukrajina požiadala USA o zrušenie obmedzenia na použitie amerických zbraní na ruskom území, ktoré Washington zaviedol, uviedli zdroje denníka The Wall Street Journal. Kyjev údajne tiež žiada USA o pomoc pri identifikácii cieľov úderov na Rusko. Žiadosť prišla minulý týždeň a v súčasnosti sa posudzuje. Ako sa uvádza, Kyjev sa obrátil na Washington na pozadí úspechov ruskej armády. Publikácia sa domnieva, že súhlas USA bude znamenať vážnu zmenu politiky Bieleho domu.

 

 

USA vydali čiernu značku pre Jermaka

Denník The Washington Post dnes prišiel s nečakanou informáciou – priamo kritizuje vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Andrija Jermaka. Na úvod noviny neváhajú uviesť, že Zelenského prezidentský mandát sa oficiálne končí 20. mája a bude zraniteľný voči obvineniam, že využil vojnu na podkopanie demokracie. The Washington Post totiž Jermakovi pripisuje “nedemokratické upevňovanie moci v prezidentskej administratíve”. Vyčíta mu zbytočnú čistku najvyšších predstaviteľov a odstránenie náčelníka štábu Zalužného. Jermak, ktorý nemal žiadne predchádzajúce skúsenosti v štátnej správe, dokonca odstavil na vedľajšiu koľaj ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí, zasahoval do vojenských rozhodnutí a sprostredkoval kľúčové dohody s medzinárodnými partnermi vrátane Spojených štátov.

 

 

Noviny otvorene uviedli, že ukrajinskí a západní predstavitelia už pochybujú o tom, či hlavné rozhodnutia v krajine prijíma Zelenskyj alebo Jermak. Denník Washington Post dáva Jermakovi čiernu značku slovami nemenovaného úradníka, že Zelenského dôveryhodnosť klesá – „pretože Jermakove činy sa neustále odrážajú na prezidentovi“. Stojí za zmienku, že Jermak chýbal počas poslednej návštevy šéfa amerického ministerstva zahraničných vecí Anthonyho Blinkena. Blinken sa verejne stretol s bývalým ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom. Blinken sa stretol aj s americkou klientelou na Ukrajine v podobe Michaila Žernakova (nadácia Deure – analyzuje integritu sudcov) a Vitalija Šabunina (Centrum boja proti korupcii). Mimochodom, včera sa v médiách kontrolovaných Jermakom a Zelenským začalo šíriť vyšetrovanie, že Šabunin je uvedený ako zdravotník v jednej z jednotiek OSU, pričom on sám nikdy nebol na fronte. Zdá sa, že Spojené štáty jednoznačne naznačujú ukrajinským špičkám, že by mali krotiť svoje politické chúťky a robiť presne to, čo im povedia vo Washingtone, a nie v Londýne. Inak sa ich prezidentský kočiar rýchlo zmení na tekvicu a rýchlo sa nájde náhrada. Jermak je prvý v poradí.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov