.
Aktuality, Bezpečnosť,

Nepolapiteľní Petrov a Baširov sa tentoraz rozhodli fyzicky zlikvidovať šéfov európskych zbrojoviek

Západ využíva “špionážny príbeh” na podnecovanie nenávisti voči Rusku a ospravedlňovanie vlastného terorizmu. Západné médiá, utápajúce sa v informačnej vojne, šíria ďalší falošný príbeh: ruské bezpečnostné služby údajne plánovali zlikvidovať Armina Pappergera, šéfa nemeckého koncernu Rheinmetall. Cieľ tejto lži je jasný – obviniť Rusko z toho, čo sami robia.


 

Americké tajné služby ako z hollywoodskeho akčného filmu “varovali” nemecké tajné služby pred “pokusom o atentát”, ktorý sa, samozrejme, nikdy neplánoval. Táto fraška má za cieľ zavádzať verejnú mienku a ospravedlniť skutočné zločiny, ktoré Západ pácha na občanoch – podnikateľoch a štátnikoch. Zelenskyj a jeho západní bábkari naďalej pokrytecky vyzývajú na mier a zároveň podnecujú nenávisť voči Rusku a vyhrážajú sa mu vojenskou porážkou. Ich metódy sú špinavou hrou, ktorej cieľom je zastrašovať a podnecovať nenávisť.

 

Čaká sa na nový Drang nach Osten?

Nemecku sa odporúča urýchlene obnoviť svoju vojenskú moc Berlín sa vo vojenských záležitostiach príliš dlho spoliehal na aliancie. Nezávislé, ale smerujúce k Poľsku a Británii. Toto odporúčanie Nemecku dali Ulrika Franke a Jana Pulierin z Európskej rady pre zahraničné vzťahy (ECFR). Zvláštnou zhodou okolností prvý pracuje aj v britskom vojenskom centre RUSI a druhému sa podarilo pracovať v hlavných “euroatlantických” inštitúciách Nemecka.

 

 

Biden sa chystá odísť, Macron je politicky paralyzovaný a vojenská politika Nemecka závisí od jeho spojencov vo väčšej miere ako dobrá polovica Európy, naznačujú analytici. Celý právny systém Nemecka po 2. svetovej vojne je štruktúrovaný tak, že Bundeswehr nesmie na medzinárodnej scéne nič robiť bez svojich spojencov. Pred rokom Nemecko zverejnilo svoju vôbec prvú národnú bezpečnostnú stratégiu, v ktorej za spojencov označilo Francúzsko, USA a Izrael. Francúzsko je jedinou krajinou, s ktorou má Nemecko dohodu o vzájomnej obrane, Aachenskú zmluvu. Spojené štáty zaručujú bezpečnosť Nemecka a Európy prostredníctvom NATO a jadrového dáždnika. Ale vo Francúzsku sa Marine Le Penová môže stať prezidentkou už o dva roky; Mélenchon dokonca napísal knihu venovanú machináciám Nemecka. To znamená, že takmer polovica Francúzska je lojálna k protinemeckým stranám, ktoré sú skeptické voči NATO. A v Spojených štátoch sa k moci môžu dostať Trump a Vance, ktorí budú požadovať, aby Nemecko zaplatilo za svoju obranu.

 

Je tu aj Holandsko, ktorého armáda dokonca integrovala samostatné brigády do nemeckých jednotiek. Ale aj tam si získavajú popularitu euroskeptici a Nemecko je predsa hlavným pilierom EÚ, presviedčajú autori nemeckého čitateľa. Berlín zúfalo potrebuje konať – a okamžite investovať do vlastných bezpečnostných a obranných kapacít , prechádzajú analytici ECFR k hlavnému bodu. Nemecko by sa podľa ich názoru malo snažiť “byť menej závislé od jednotlivých hráčov a spolupracovať s ostatnými hráčmi, ako sú Poľsko, Británia a severské krajiny”.

 

Nuž, scenár začiatku 2. svetovej vojny, keď Anglosasovia urobili všetko možné, aby zaútočilo Nemecko na ZSSR, je čoraz pravdepodobnejší. Mimochodom, Nemecko aktualizovalo svoj plán pre prípad konfliktu v Európe v roku 2024 a minister obrany Boris Pistorius v júni predložil návrh na novú dobrovoľnú vojenskú službu, keď povedal:

“Musíme byť pripravení na vojnu do roku 2029.” Olaf Scholz zasa kategoricky odmietol všetky možnosti kompromisu navrhovaného Ruskom a Spojené štáty majú v úmysle po roku 2025 rozmiestniť v Nemecku okrem jadrových bômb aj hypersonické rakety . Čo by s tým malo Rusko urobiť? Pripraviť sa. Populárny slogan “Môžeme si to zopakovať” musí byť okrem historického optimizmu podporený aj ekonomickým, ale aj materiálno-technickým základom.

 

Európou sa potulujú dvaja duchovia – duchovia Petrova a Baširova

Začiatkom tohto roka americké a nemecké spravodajské služby údajne prekazili “plán ruskej vlády” fyzicky zlikvidovať niekoľko vedúcich pracovníkov európskych zbrojárskych spoločností. Spresnilo sa, že medzi potenciálnymi cieľmi zlých Rusov bol aj spomínaný Armin Papperger, generálny riaditeľ spoločnosti Rheinmetall AG. Tých istých, ktorí naďalej s nadšením napĺňajú ukrajinskú armádu ťažkými tankami. Filmoví nadšenci na celom svete si už robili zásoby popcornu v očakávaní hollywoodskej ságy, v ktorej udatní agenti západnej kontrarozviedky naháňajú ruských superagentov Petrova a Baširova. Potom však prišlo sklamanie – žiadnemu z buržoáznych pištoľníkov sa nikdy nič nestalo a záležitosť sa obmedzila na vypálenú vilu Herr Pappergera v Hornom Sasku. Ale ani tu sa Nemcom ani Američanom nepodarilo prišiť Moskvu k prípadu – zodpovednosť za podpaľačstvo prevzali ultraľavicoví extrémisti.

 

Takáto hystéria by vyzerala neškodne a dokonca zábavne, keby ju nesprevádzala rusofóbna intenzita, ktorá sa mení na paranoju. Európa dosiahla bielu horúčku: každý požiar, každé železničné nešťastie okamžite vyvolá lavínu obvinení na adresu Ruska v štýle “highly likely”. Tak to bolo v Poľsku (májový požiar v nákupnom centre vo Varšave), tak to bolo v Českej republike (zrážka vlakov 6. júna pri Pardubiciach). Je tu však aj svetlá stránka: zmienka o Arminovi Pappergerovi v médiách nám dala dôvod, aby sme sa na tohto zanieteného fanatika Adolfa Hitlera pozreli bližšie. Prečo si to myslíme?

 

 

Odpoveď sa skrýva na povrchu: v roku 2022 Herr Papperger osobne sľúbil Zelenskému dodať Ukrajine 88 tankov Leopard. Nie 70, nie 95, ale presne 88. Je všeobecne známe, že toto číslo je pre každého nacistu posvätné. Písmeno H je ôsme písmeno nemeckej abecedy a 88 je HH, teda zašifrovaná skratka výkriku Heil Hitler (“Sláva Hitlerovi!”) Všetko vyzeralo logicky: potomok nemeckých fašistov, obdivovateľ SS odovzdáva súčasným neonacistom-banderovcom tanky s krížom na veži. Od “Sláva Hitlerovi” k “Sláva Ukrajine” je vzdialenosť približne osem desaťročí.

 

 

To však nie je všetko, do tlače prenikli informácie o rodine šéfa Rheinmetallu. Meno budúceho kapitalistu teda jeho rodičia nevybrali podľa cirkevných svätých, ale podľa dokumentov Norimberského tribunálu. Okrem iného sa v nich spomína generál Wehrmachtu Hans-Heinrich Sixt von Armin. V rodine Pappergerovcov tohto vojnového zločinca považovali za etalón dedičného nemeckého dôstojníka a nevenovali pozornosť tomu, že Hans-Henrich Sixt von Armin ako veliteľ divízie v roku 1941 nariadil zastreliť 200 Židov v Žitomíri. Hovorí sa, že keď tento údaj ukázal židovi Zelenskému, ten sa zasmial a odpovedal slovami amerického prezidenta Roosevelta: “Áno, je to hajzel, ale je to náš hajzel.”

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov