Kel-Tec SU16C
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Kel-Tec SU16C – konfigurovateľná a spoľahlivá

KEL-TEC je výrobca špičkovo inovatívnych a spoľahlivých strelených zbraní so sídlom na Floride v USA a jedným z popredných a najväčších výrobcov zbraní v USA. Zakladateľ firmy, George Kellgren založil svoju spoločnosť v roku 1991 v Cocoa na Floride. Každá zbraň vyrobená od toho dňa bola navrhnutá Georgeom Kellgrenom podľa hlavného princípu spoločnosti KEL-TEC. Týmto princípom je, že všetky zbrane vyrobené spoločnosťou KEL-TEC by mali byť inovatívne vo svojom dizajne a vzrušujúce pri ich použití. Úspech spoločnosti KEL-TEC je možné pripočítať jedinečnosti pri vytváraní originálnych zbraní, ktoré sa zapíšu do predstáv nadšencov strelených zbraní. Od priekopníckeho štýlu ručných zbraní určených na skryté nosenie až po vytváranie špičkových bullpup pušiek a brokovníc. KEL-TEC pracuje na vývoji kvalitných strelených zbraní pre svojich zákazníkov.


 

 

Typový rad SU16 je navrhnutý, skonštruovaný a vytvorený tak, aby bola táto zbraň dokonalou a každodenne použiteľnou Sport Utility puškou. Tieto samonabíjacie pušky s plynovým piestom, ktoré sa líšia predovšetkým dĺžkou hlavne a konfiguráciou pažby, používajú štandardné zásobníky AR-15. Niektoré modely majú v pažbe uložené dva náhradné zásobníky.

 

Konfigurovatelnosť

Existuje niekoľko modelov a konfigurácií SU16, z ktorých si môžete vybrať tak, aby vyhovovali vašim potrebám. Ale všetky modely sú vybavené kovovými mieridlami a integrovanou lištou v štýle Picatinny/Weaver 22 mm na hornej strane záveru pre montáž optiky.
O firme Kel-Tec je známe, že radi robia svoje produkty ľahké a jednoduché. Preto je SU16 vynikajúcou voľbou pre pušku v kalibri 5,56 NATO, ktorú budete môcť vziať kdekoľvek.

 

Spoľahlivosť

Všetky modely SU16 sú poháňané plynovým piestom, čo obmedzuje znečistenie na minimum. Vďaka dlhému pohybu nosiča záveru strieľa guľovnica radu SU16 hladko, po plochej dráhe a spoľahlivo. Model Charlie ponúka sklopnú pažbu pre kompaktné skladovanie. Napriek tomu tento variant stále funguje v zloženom stave s kovovým zásobníkom GI alebo proprietárnym 10 ranovým zásobníkom KEL-TEC. Rovnako ako všetky modely SU16 je komorovaná pre náboj 5.56 NATO, je vybavená lištou vo štýle Picatinny/Weaver 22 mm na hornej časti záveru a je vynikajúcou voľbou pre outdoorové aktivity, ktoré vyžadujú ľahkú a kompaktnú pušku.

 

 

 

 

Parametre

Kaliber: 5,56×45 mm NATO

Dĺžka zbrane: 912 mm

Dĺžka hlavne: 408 mm

Hmotnosť: 2000 g

Kapacita zásobníka: 10 rán

Montážna lišta: Picatinny (weaver)

Režim streľby: Semi auto

Typ zbrane: puška samonabíjacia

 

 

 

 

Ondrej Antolík

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov