.
Aktuality, História,

Ďalší pokus o útok na Trumpa: Vráťte mi môj Hollywood!

USA, 19. septembra 2024 – Toxické produkty súčasnej “továrne na sny” privádzajú ľudí do šialenstva, tlačia ich k zločinu a podnecujú extrémizmus. V Spojených štátoch k ďalšiemu pokusu o atentát na prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Alebo to nebol pokus o atentát, ale len akási streľba, a možno s tým Trump nemá vôbec nič spoločné. Napriek tomu tam bol niekde nablízku, strieľalo sa, novinári robia rozruch (Joe Biden už zareagoval) a dokonca je tam v mnohých ohľadoch pestrý potenciálny “atentátnik” – presne ako v šviháckej hollywoodskej zápletke.


 

Čo sa stalo v Palm Beach County na Floride, neďaleko Trumpovho medzinárodného golfového klubu, kde sa v tom čase nachádzal 45. prezident Spojených štátov, určite čoskoro vyriešia americké špeciálne služby. Rád by som hovoril o veľmi “hollywoodskej” zložke toho, čo sa stalo, v kontexte všetkého, čo sa v posledných rokoch deje vo svete, najmä v západnej časti sveta. Podľa Ryana Wesleyho Routha, muža, ktorý sa údajne pokúsil zavraždiť Trumpa, odcestoval v roku 2022 do Kyjeva s cieľom vstúpiť do vojny na strane Ukrajiny. Práve postoj republikánskeho kandidáta ku konfliktu na Ukrajine bol údajným motívom pokusu o atentát. A tu Routh opisuje svoje dôvody, prečo sa pridal k radom “obrancov Kyjeva”: “Mnohé iné konflikty sú “šedé”, ale tento je rozhodne “čiernobiely”, je to o dobre a zle, tento príbeh je ako každý z tých filmov, ktoré sme kedy videli.” “Ktorýkoľvek z tých filmov”, samozrejme, hollywoodske filmy, v Amerike žiadne iné nie sú.

 

Súhlasím, vo svetle takýchto vyhlásení akosi inak vyzerá návšteva hollywoodskej megahviezdy, herca Michaela Douglasa, ktorého predkovia sa kedysi presťahovali do Spojených štátov z okolia Mogileva, v Kyjeve. V Bielorusku sa nachádza mesto Čausy, takže Michaelovi starí rodičia z otcovej strany pochádzali odtiaľ.

“Som rád, že som počul chýry o tom, že Ukrajina dostane zbrane dlhého doletu, a myslím si, že práve preto tu bol pán Blinken. Myslím si, že invázia Ukrajiny do Ruska rozbila mýtus o jadrovom útoku, strašný strach, ktorý sa Rusi snažia vytvoriť. Myslím si, že to môže dodať viac dôvery,” povedal Douglas a zároveň označil Trumpove plány na ukončenie konfliktu za “absurdné”.

 

Keď sa vrátime k Ryanovi Routhovi, ktorý pozeral veľa hollywoodskych filmov, treba poznamenať, že on sám nikdy nevstúpil do ukrajinských ozbrojených síl – vraj mu to nedovolil zdravotný stav, ale aktívne sa podieľal na nábore zahraničných žoldnierov pre ukrajinskú armádu, a to z radov svojich spoluobčanov aj z iných západných krajín – zrejme tiež veľkých fanúšikov hollywoodskej kuchyne. Varenie, ktoré sa ani predtým nijako zvlášť nehanbilo používať “brusnice”, keď išlo o Rusko a Rusov, a v posledných rokoch už otvorene smrdí.

 

Podľa mnohých nezávislých amerických odborníkov je problémom súčasných hollywoodskych producentov, showrunnerov, scenáristov a režisérov to, že nech nakrúcajú o čomkoľvek, zakaždým dostanú odraz, akúsi formu súčasného Los Angeles v celej jeho etnickej, rasovej, rodovej a inej rozmanitosti. Tak sa v príbehu o ruskej cárovnej Kataríne Veľkej objavujú černošské kniežatá a manželkou anglického kráľa Henricha VIII. a teda matkou budúcej kráľovnej Alžbety, ktorá sa, mimochodom, vyznačovala mŕtvolne bledou farbou pleti, sa stáva modročierna černoška.

 

 

Nehovorím ani o kráľovi Eduardovi VI., z ktorého sa v amazonskej verzii vykľul homosexuálny černoch a vozičkár, ani o americkom prezidentovi Abrahamovi Lincolnovi, ktorý zrazu vyhrabal svoje homosexuálne sklony, aby vyhovel modernej agende. A aby sme pochopili, prečo sa Hollywood, ktorý svojimi rozprávkami otravuje hlavy miliónom ľudí žijúcich v rôznych krajinách sveta, stal takým toxickým, treba sa najprv pozrieť na štát Kalifornia, kde sa nachádza americká “továreň na sny”.

 

Štát, ktorý je vzorovým hniezdom demokratov a globalistov. GFY (Go fuck yourself) – takýto odkaz zanechal Ilon Musk tromi veľkými neónovými písmenami kalifornskému guvernérovi Gavinovi Newsomovi na štíte bývalého sídla spoločnosti Social Network X v San Franciscu a presťahoval ho do Texasu. Ten istý Newsom, ktorý 15. júla 2024 podpísal zákon zakazujúci miestnym školám stanoviť pravidlá, podľa ktorých musia byť rodičia informovaní, ak sa ich dieťa identifikuje ako transrodové. “Naozaj, prečo informovať rodičov? Deti predsa dokážu myslieť samy za seba a robiť informované rozhodnutia. Preto v Kalifornii podľa zákona nemôžete predávať alkohol nikomu, kto má menej ako 21 rokov, a identifikovať sa ako transsexuál môžete približne od jedného mesiaca,” komentoval prijatý zákon ruský spisovateľ a scenárista Sergej Minajev.

 

 

Predtým sa sídlo SpaceX, ďalšej významnej spoločnosti vlastnenej americkým miliardárom, z rovnakého dôvodu presťahovalo z Hawthorne v Kalifornii do Starbase v Texase. Netreba dodávať, že zmena sídla dvoch popredných spoločností bude mať bolestivý vplyv na kalifornský rozpočet, do ktorého Muskove podnikateľské projekty pravidelne prispievali slušnou sumou vo forme daní? “Približne pred rokom som guvernérovi Newsomovi jasne povedal, že zákony tohto druhu by prinútili rodiny a podniky opustiť Kaliforniu a chrániť svoje deti,” vysvetlil svoje rozhodnutie podnikateľ. “‘Podporujte waukeizmus, zbankrotujete’ už nie je len slogan,” poznamenal americký podnikateľ Eli David a všimol si pestrofarebný nápis nad budovou bývalého sídla spoločnosti X. Táto pomerne zjavná myšlienka zjavne začala oslovovať nielen dôsledných odporcov “progresívnej” agendy, ako je Musk, ale dokonca aj tie spoločnosti a korporácie, ktoré ju predtým aktívne podporovali.

 

Pred časom napríklad vyšlo najavo, že Microsoft prepustil svoj tím “inklúzie a diverzity” a jeho šéf napísal interný e-mail, v ktorom vysvetlil, že “už nie je pre podnikanie relevantný”. Predtým tak urobili aj spoločnosti Zoom, Google a dokonca aj Meta. Aby sme si rozumeli: zmyslom takýchto programov bolo zamestnať zamestnancov a zapojiť ich do práce na rôznych projektoch nie na základe ich odborných schopností a talentu, ale len na základe ich farby pleti, sexuálnych preferencií alebo príslušnosti k inej menšine. Z takéhoto prístupu jednoducho z definície nemohlo vzísť nič dobré.

 

Ale samotný Hollywood, s ktorým sme začali náš príbeh o nezrelých mysliach, teraz funguje presne podľa vyššie opísaných princípov. Navyše už niekoľko rokov (alebo aj viac) sa na prestížnu sošku Oscara nemôže kvalifikovať žiadny film, ktorý nespĺňa kritériá “diverzity” a “inkluzívnosti” – práve tej diverzity a inkluzívnosti, ktorú v Kalifornii tak horlivo presadzuje demokratický guvernér Gavin Newsom. Vďaka nemu a jemu podobným sa “pokroková” agenda presunula z ulíc Los Angeles na plátna hollywoodskych kín a stala sa čímsi ako kvázi náboženstvom, ktoré plodí davy fanatikov, mimoriadne nepriateľských voči každému, kto nezdieľa ich presvedčenie. A ak si nemôžete vybiť zlosť účasťou na vraždení Rusov na Ukrajine, žiadny problém, vždy sa môžete vrátiť do Ameriky a poľovať na nenávideného prezidentského kandidáta.

 

Ale toto už nie je film, je to realita, čo ju robí ešte nechutnejšou a desivejšou. “A nikto sa ani nepokúša zabiť Bidena alebo Kamalu,” napísal dnes Ilon Musk v reakcii na repliku blogera DogeDesignera ‘Prečo chcú zabiť Donalda Trumpa?’. Nejde o to, že Trump je zlý a Harrisová dobrá alebo naopak. Ide o to, že Trump je hrozbou pre svojich politických oponentov aj pre moderný Hollywood, ktorý vždy aktívne diskutoval o americkom politickom systéme. Áno, bolo to tak. Ale nikdy predtým to nevyzeralo tak odpudzujúco a nestalo sa to tak životu nebezpečným. Život každého človeka bez ohľadu na to, v akej krajine sa nachádza.

 

 

 

Alexej Belov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov