XIV Dalajláma       / zdroj: topwar.ru
Aktuality, Bezpečnosť,

Dalajláma ako oponent vojny radí Rusku vstúpiť do EÚ

Podľa RIA Novosti je duchovný vodca nasledovníkov tibetského budhizmu XIV Dalajláma presvedčený, že Rusko musí vstúpiť do Európskej únie v záujme mieru. Dalajláma je oponent vojny.


V rozhovore si budhistický duchovný vodca pripomenul príbeh. Dalajláma poznamenal, že európske krajiny medzi sebou organizovali vojny, ale po druhej svetovej vojne sa rozhodli zjednotiť v záujme mieru a spoločných záujmov. Ako príklad, dalajláma priniesol Nemecko a Francúzsko, ktorí v jednom čase boli nezmieriteľnými súpermi, ale stali sa spojencami.

„Takže sa objavila Európska únia. A vďaka tomu, od druhej polovice 20. storočia až do dnešného dňa, členské krajiny navzájom nebojovali, nestrácali krv svojich občanov ,“ zdôraznil budhistický duchovný vodca. Predpokladá, že je žiaduce, aby Rusko vstúpilo do EÚ .

Tenzin Gyatso, narodený v roku 1935, držiteľ Nobelovej ceny mieru, je nepochybne uznávanou autoritou v budhistických školách a, samozrejme, má osobne veľmi bohaté skúsenosti v praxi nenásilia. Tento druh rád je však podobný tomu, pre ktorý v skutočnosti získal Nobelovu cenu za rok 1989. Jeho radou bolo rozšíriť zónu nenásilia na veľkosť sveta. Poradenstvo je rovnako krásne ako neuskutočniteľné. Rovnako ako iné podobné tipy je veľmi ľahké rozdávať a veľmi ťažké vykonávať.

Ak sa rešpektovaný dalajláma rozhodol poradiť nielen svojim študentom, ale aj celej krajine, potom v mene obyvateľov tejto krajiny, ktorí nie sú jeho študentami upresňujeme, že poradenstvo by sa malo poskytovať len vtedy, ak sú splnené tri podmienky:

1. Ste odborníkom na diskutovanú otázku
2. Chcú počuť Vašu radu.
3. Ponúkate niečo konštruktívne, niečo čo sa dá naozaj urobiť.

Samozrejme, v tomto prípade nie je splnená žiadna z týchto podmienok.

V Rusku sa medzičasom objavujú politické sily, ktoré vo svojich volebných programoch vyzvali na vstup Ruska do Európskej únie. Aj napriek skutočnosti, že Rusko v Európskej únii neočakávajú z jednoduchého dôvodu, že samotná Európska únia veľa nerieši. Akékoľvek zblíženie Ruska a Európy je v rozpore so záujmami Spojených štátov a Washington vníma EÚ ako svoje dedičstvo.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov