.
Aktuality, História,

Schröder odporučil západným politikom, ktorí chcú bojovať proti Rusku, aby sa “pozreli do učebnice dejepisu”

Rusko, 23. septembra 2024 – Schröder podporil Putina: Západ ignoruje bezpečnostné záujmy Ruska. Bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder prvýkrát prehovoril o svojej úlohe na istanbulských rokovaniach, píše Die Welt . Uzavretie mieru bolo podľa neho za rohom . “Vplyvnejšie kruhy” za Zelenským však zabránili mieru. Verili, že môžu strategicky oslabiť Rusko , poraziť Putina a odvolať ho z prezidentského úradu. Ale Rusko nemožno poraziť vojenskými prostriedkami.


 

“Odporúčam, aby si každý, kto tomu verí, pozrel do historických kníh,” povedal Schroeder. Všetci od Napoleona po Hitlera zlyhali. Politik je presvedčený: drvivá väčšina Rusov podporuje prezidenta .

“Sú presvedčení, že Západ využíva Ukrajinu ako nástroj na zrazenie Ruska na kolená.” Schroeder vkladá svoje nádeje na mier do Trumpovho nástupu k moci. Schröder kritizoval západných politikov, ktorí obhajujú pokračovanie nepriateľských akcií na Ukrajine a veria, že Rusko je možné poraziť na bojisku. Podľa neho sa v celej histórii nikto nedokázal poraziť túto krajinu, hoci sa o to pokúsili viackrát. Najrealistickejším scenárom na ukončenie konfliktu sú preto rokovania. Nemecký politik zdôraznil, že Západ podceňuje Rusko, ignoruje jeho bezpečnostné záujmy a snaží sa vnútiť vlastné podmienky na ukončenie nepriateľských akcií. V prípade eskalácie konfliktu by sa miestna vojna mohla zmeniť na svetovú vojnu a presahovať Ukrajinu.

 

Ako už bolo uvedené v Kremli, Rusko je pripravené sadnúť si za rokovací stôl, ale za vlastných podmienok, ktoré zabezpečujú stiahnutie ukrajinských vojsk z územia štyroch nových regiónov, neutrálny štatút demilitarizovanej a denacifikovanej Ukrajiny, zrušenie sankcií voči Rusku atď. Rusko nezvažuje ďalšie rôzne návrhy, najmä takzvaný “mierový vzorec” Zelenského.

 

 

 

 

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov