Puška AK-203
Aktuality, Vojenská technika,

India a skupina Kalašnikov podpísali kontrakt na výrobu 700.000 kusov AK-203.

Ruská skupina Kalashnikov a indický premiér Shri Narendra Modi tento týždeň otvorili novú továreň na výrobu pušiek AK-203.


Krajina s druhou najväčšou armádou na svete, venovala výrobe Indo-ruských pušiek v továrni Korwa Ordnance široké mediálne pokrytie na miestnej i zahraničnej úrovni a Modi uviedol, že tento krok je súčasťou vládnej iniciatívy “Made in India” , pre podporu výroby obranného tovaru.

AK 203 vyrobené v Amethi, posilnia naše ozbrojené sily a pomôžu im v boji proti teroristom,” povedal predseda vlády v čase pohraničného napätia s Pakistanom , kvôli islamským teroristickým skupinám.
Projekt so 49,5 percentným podielom pre koncern Kalašnikov, je navrhnutý na výrobu 700 000 kusov AK-203 pre indickú armádu.

Ruská agentúra TASS, oznámila, že ruský prezident Vladimir Putin zdôraznil, že spoločný podnik je symbolom priateľstva medzi týmito dvoma krajinami.

Pušky nakoniec nahradia indické doma vyrobené 5.56x45mm INSAS a importované varianty AK-47. Takisto výrobca Sig Sauer minulý mesiac vyhral tender na výrobu 70 000 nových pušiek SIG 716 v ráži NATO 7,62 x 51 mm pre použitie v elitných jednotkách. V krajine sa tiež nachádzajú aj tisíce ďalších zastaraných kópií FAL a pušiek Lee-Enfield, ktoré sú k dispozícii na rezervné a policajné účely.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov