FOTO: Free-news.su
Aktuality,

Rusko sa aktívne dostáva do Afriky

Rusko dodalo Stredoafrickej republike ( SAR ) druhú dodávku zbraní. Vybavenie zahŕňalo guľomety a pušky Kalašnikov, ako aj karabíny Mosin z roku 1944 umiestnené v mobilizačných skladoch. Podľa vyjadrenia ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Sergeja Lavrova bola táto skupina zbraní bezplatne prevedená do Stredoafrickej republiky.


“Dostali sme 14 lietadiel. Toto je druhá dodávka zbraní. Ďakujeme za spoluprácu. Viete, to, aby sa krajina v kríze postavila na nohy, vyžaduje účasť mnohých priateľov, “povedal predstaviteľ stredoafrických orgánov ruským novinárom.”

[

Video: Úrady SAR sa stretávajú s druhou dávkou zbraní z Ruska

Prvá šarža bola do SAR zaslaná začiatkom minulého roka. To bolo možné po tom, čo Moskva získala povolenie Bezpečnostnej rady OSN na poskytnutie pomoci. V auguste 2018 Rusko a SAR podpísali dohodu o vojenskej spolupráci. V súlade s tým bolo vybudované školiace stredisko v africkej krajine v Berengu, kde sa miestni vojaci zúčastňujú výcviku pod vedením ruských inštruktorov.

Video: Ruskí vojenskí inštruktori v Stredoafrickej republike

Začiatkom tohto roka sa dosiahla dohoda o výstavbe plnohodnotnej ruskej vojenskej základne na území Stredoafrickej republiky. V súčasnosti je v Stredoafrickej republike 175 poradcov Ministerstva obrany Ruskej federácie . V blízkej budúcnosti sa ich počet zvýši o 30 osôb. Rozkaz o tom vydal prezident Ruskej federácie Vladimír Putin .

Počas 1,5 roka stráveného v krajine bolo vycvičených viac ako 3 000 bojovníkov silových štruktúr. Ruská armáda sa okrem inštruktorov zapája aj do práce vojenského personálu a pripravuje najvyššiu úroveň miestnej armády.

„Počas krízy boli prakticky zničené všetky vojenské a bezpečnostné štruktúry. V procese obnovy zohrávalo Rusko pravdepodobne najdôležitejšiu úlohu s prvoradou prioritou, “uviedol Viktor Tokmakov, prvý tajomník ruského veľvyslanectva v Stredoafrickej republike.

Stredoafrická republika nemá prístup k oceánu, má však bohaté prírodné zdroje – zlato, diamanty, urán, ropu. Napriek tomu je to jedna z najchudobnejších krajín na svete.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov