© MO SR
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Slovenské ozbrojené sily poskytli nemocnici v Trnave časť svojej poľnej nemocnice – slúžiť bude ako dočasná zubná ambulancia

Slovensko, 5.apríl 2020 ( AM, MO SR ) – Ozbrojené sily SR dnes prepožičali Fakultnej nemocnici Trnava časť poľnej nemocnice, ktorá je súčasťou Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku. Ide o novú, kompletne vybavenú zubnú ambulanciu, ktorá bude už od pondelka 6. apríla slúžiť občanom. Na miesto dodania dnes prišiel aj minister obrany SR Jaroslav Naď.


 

„Táto časť poľnej nemocnice je určená pre občanov trnavského kraja, ktorí majú ťažkosti so zubami, no v rámci aktuálnych opatrení nie je vhodné, aby navštívili svojho stomatológa,“ vysvetlil minister obrany SR Jaroslav Naď. Ako ďalej doplnil, vyšetrenia v nej budú vykonávať civilní lekári. V tejto súvislosti vyjadril uznanie a vďaku všetkým zdravotníckym pracovníkom, nielen v nemocnici v Trnave, ktorí odvádzajú skvelú a neoceniteľnú prácu.

 

„V rámci aktuálnej situácie sa snažíme pomáhať a poskytovať naozaj maximum nielen personálneho, ale tiež materiálneho zabezpečenia ozbrojených síl v prospech boja proti šíreniu koronavírusu a na zaistenie bezpečnosti našich občanov,“ zdôraznil šéf rezortu obrany. Ako ďalej doplnil, prevoz časti poľnej nemocnice zabezpečovali profesionálni vojaci z Práporu logistiky Hlohovec.

 

V súčasnosti je na plnenie úloh v prospech opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 nasadených niekoľko stoviek vojakov. Okrem prítomnosti na hraniciach a v nemocniciach začali Ozbrojené sily SR už v piatok aj s testovaním v rómskej komunite v Jarovniciach a dnes pokračujú v ďalších obciach. Na boj s koronavírusom je nasadená aj pozemná a letecká technika, a to v rámci rozvozu zdravotníckeho materiálu, prevozu odobraných vzoriek, či prevozu osôb.

 

Vojaci sú nasadení tiež na stráženie zariadení, ktoré poskytol rezort obrany na účely karanténneho pobytu pre repatriovaných občanov SR. Ide o prevádzky akciovej spoločnosti ministerstva obrany Horezza v Piešťanoch, na Smrekovici a v Tatranských Zruboch, ako aj ubytovacie kapacity Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši a vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov