©MO SR
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Armáda pomáha v rámci operácie Kuriér štátnym hmotným rezervám s vykladaním a prepravou zdravotníckeho materiálu

Slovensko, 13.apríl 2020 ( Zdroj: AM, MO SR ) – Viac ako 40 profesionálnych vojakov dnes na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave vyložilo z lietadla viac ako 20 ton zdravotníckych ochranných pomôcok z Číny. V rámci operácie Kuriér zabezpečia tiež prevoz tohto materiálu do centrálnych skladov štátnych hmotných rezerv. Ozbrojené sily SR sú v prípade požiadavky zo strany Ústredného krízového štábu SR pripravené pomôcť aj s ďalšou distribúciou materiálu koncovým užívateľom. Na letisko v Bratislave dnes prišiel aj minister obrany SR Jaroslav Naď.


 

„Dodnes sme v rámci operácie Kuriér najazdili viac ako 300 000 km, pričom sme rozviezli viac ako 1 500 ton materiálu, vrátane viac ako 100 ton zdravotníckeho materiálu. Spolupráca so štátnymi hmotnými rezervami aj s ďalšími organizáciami je veľmi dobrá, čo je opäť dôkazom toho, aké nápomocné sú Ozbrojené sily SR v rámci domáceho krízového manažmentu. Plnia naozaj mnohé rôznorodé úlohy, a to neustále, za čo im patrí naša vďaka,“ uviedol šéf rezortu obrany. Zároveň doplnil, že na vojakov počúva slová chvály a je na nich úprimne hrdý.

 

Obsahom dnešnej dodávky z Číny je celkovo 20,3 ton ochranných pomôcok, konkrétne to sú ochranné rúška, respirátory FFP2, rukavice a ochranné obleky. Prepravu do centrálnych skladov štátnych hmotných rezerv zabezpečia príslušníci Pozemných síl Ozbrojených síl SR s technikou.

 

Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď dnes spolu s predsedom Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Jurajom Krúpom a náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR gen. Danielom Zmekom navštívil profesionálnych vojakov aj na hraničných priechodoch Jarovce, kde plnia v zmiešaných hliadkach asistenčné úlohy v prospech Policajného zboru SR.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov