©MO SR
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Prvý slovenský vojak s pozitívnym testom na COVID-19

Slovensko, 15.apríl 2020 ( AM, MO SR ) – Na ochorenie COVID-19 bol včera (14. apríla) pozitívne testovaný jeden príslušník Ozbrojených síl SR z posádky Nitra. V súčasnosti je umiestnený v domácej karanténe spolu s jeho rodinou. To ako sa vojak nakazil zatiaľ nie je známe. Jeho zdravotný stav si nevyžaduje hospitalizáciu. V rámci rezortu obrany boli doteraz zaznamenané dva prípady ochorenia COVID-19, u oboch osôb došlo k úplnému vyliečeniu.


 

Od vyhlásenia mimoriadnej situácie ozbrojené sily prijali množstvo organizačných opatrení na zabránenie šírenia koronavírusu v zložkách a útvaroch OS SR. Jedným z opatrení bolo rozdelenie personálu do troch skupín, s rôznou dobou pohotovosti, s cieľom udržať čo najviac akcieschopného a nasaditeľného personálu v prípade stupňovania krízovej situácie. Všetky ďalšie kroky a epidemiologické opatrenia sú koordinované s Vojenským ústavom hygieny a epidemiológie a Úradom hlavného lekára OS SR.

 

Ozbrojené sily SR naďalej plnia úlohy podľa požiadaviek Ústredného krízového štábu SR, denne nasadzujú stovky profesionálnych vojakov v boji proti šíreniu koronavírusu. Vojaci spolu s políciou kontrolujú hraničné prechody, zabezpečujú monitoring karanténnych staníc a nemocníc, odoberajú klinické vzorky v marginalizovaných rómskych komunitách, leteckou a pozemnou technikou prepravujú osoby a zdravotnícky materiál, zabezpečujú občiansky život a bezpečnosť v uzavretých rómskych komunitách a mnoho ďalších úloh.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov