©defencerussia
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Rusko zavádza nové pravidlá pre alternatívnu vojenskú službu

Rusko, 17.apríl 2020 ( AM, Topwar ) – Ruské ministerstvo obrany zmenilo a doplnilo postup poskytovania alternatívnej vojenskej služby. Od roku 2021 budú môcť branci, ktorí sa rozhodnú pre túto možnosť, absolvovať civilnú vojenskú službu v rámci ozbrojených síl Ruskej federácie. O týchto zmenách informovali zdroje na ministerstve obrany Ruskej federácie.


 

Teraz sa mladí chlapci, ktorí sa rozhodnú pre civilnú vojenskú službu, budú môcť naučiť potrebnú špecializáciu, pri hlavnom chráme Ozbrojených síl Ruskej federácie v Alabine v Moskovskom regióne. Zúčastnia sa výcviku vo Vojenskom duchovnom a vzdelávacom centre, kde získajú kvalifikáciu sanitára. Po ukončení štúdia dostanú chlapci zaradenie v zdravotníckych zariadeniach ministerstva obrany.

 

Alternatívna vojenská služba teraz trvá 21 mesiacov. Mladí ľudia, ktorí ju absolvujú pracujú v civilných štruktúrach. Ak branec z akéhokoľvek dôvodu, nechce vziať zbraň do ruky a vyberie si náhradnú vojenskú službu v ozbrojených silách, a nie v civilných podnikoch, alebo inštitúciách, jeho služba sa skráti na 18 mesiacov.

 

Títo regrúti budú zaradený v Tamanskej motostreleckej divízii v Alabine. Budú žiť na území jednotky a budú študovať povolanie sanitára v duchovnom a vzdelávacom centre pri hlavnom chráme ministerstva obrany.

 

Taliansko: Ruskí vojenskí experti pracujú v Bergame a kubánskym lekárom armáda postavila provizórnu nemocnicu pre boj s pandémiou

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov