© Alex Wong/Getty Images/AFP
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Americká spravodajská služba zaslala Tel Avivu a NATO včasné varovanie o koronavíruse už v novembri, tvrdí izraelský Kanál 12

Izrael, 18.apríl 2020 ( AM, TimesofIsrael ) – Izraelská televízia Channel 12 tvrdí, že americké spravodajské služby varovali Izraelské vojenské sily a NATO pred hrozbou koronavírusu už v novembri 2019. Podľa správ na kanáli sa americká spravodajská komunita dozvedela o objavujúcej sa chorobe vo Wu-chane v druhom novembrovom týždni a zostavila utajovaný dokument a zaslala Tel Avivu a NATO včasné varovanie o koronavíruse už v novembri, tvrdí izraelský Channel 12, a to aj potom, čo vedecký lekársky dôstojník USA podobnú správu minulý týždeň zamietol. Informácie o vypuknutí choroby neboli v tomto čase verejne známe a nie je známe do akej miery o nich vedela čínska vláda.


 

Televízia odvysielala vo štvrtok príbeh, v ktorom tvrdí, že spravodajská komunita USA si vymieňala tajné informácie o novom vírusovom ohnisku v Číne s izraelskou armádou a vyššími predstaviteľmi NATO.

„Už v novembri Izraelskí vojenskí zástupcovia usporiadali prvú diskusiu o tom, aký vplyv by malo toto neznáme ochorenie na Stredný východ. Ako by nás to ovplyvnilo? Ako by to ovplyvnilo našich susedov? “ – uviedlo vysielanie Channel 12

 

Podobná správa spoločnosti ABC minulý týždeň uviedla, že Národné stredisko lekárskej spravodajskej služby (NCMI) v Pentagone varovalo, že prepuknutie choroby v čínskom meste Wu-chan by sa mohlo stať „kataklyzmatickou udalosťou“ v dokumente zostavenom v novembri. Príbeh však rýchlo skritizoval riaditeľ NCMI plukovník R. Shane Day, ktorý trval na tom, že „takýto produkt NCMI neexistuje“ a že správa bola jednoducho „nesprávna“.

 

Prezident Donald Trump, ktorý bol údajne upozornený na údajný dokument NCMI, ale rozhodol sa nekonať podľa spravodajských informácií, v tweete skritizoval spravodajstvo ABC, že „prišlo s touto správou aj keď vedelo, že uvedená správa je Hoax! “

 

Podobne ako v správe ABC, aj v príbehu na izraelskom Channel 12 sa uvádza, že informácie boli poskytnuté americkej vláde, ale „nepovažovala ich za zaujímavé“, informovaní boli aj izraelskí úradníci v zdravotníctve, stále sa však „nič neurobilo“ na prípravu pred hroziacou pandémiou. Americká spravodajská služba informovala Trumpovu administratívu, „ktorá ju nepovažovala za zaujímavú“, ale v správe sa uvádza, že Američania sa tiež rozhodli informovať svojich dvoch spojencov tajným dokumentom: NATO a Izrael, konkrétne Izraelské vojenské sily.

 

Vďaka sérii väčšinou anonymných tvrdení a zamietaní údajných utajovaných dokumentov, zostáva stále nejasné, kedy americká spravodajská komunita zachytila ​​informácie o čínskej epidémii. Najnovšie nepodložené správy ešte viac podnietili zlosť kritikov amerického prezidenta, ktorí tvrdia, že Trumpova vláda vedela o hrozbe už niekoľko mesiacov vopred, ale neurobila nič pre to, aby Američanov včas ochránila. Namiesto toho Biely dom začal ponúkať svoje vlastné nové teórie o pôvode vírusu a začal obviňovať Peking z utajovania ohniska vo Wu-chane za pomoci svetovej zdravotníckej organizácie WHO a z údajného čínskeho sprisahania.

 

Peking a WHO odmietli tvrdenia Washingtonu ako neopodstatnené a trvajú na tom, že poskytli včasné a transparentné informácie o víruse, hneď ako boli k dispozícii – dokonca aj vytvorili časové harmonogramy podrobne opisujúce ich reakcie krok za krokom – zatiaľ čo OSN a veľká časť sveta varovali všetky strany, aby pandémiu nespolitizovali.

 

Aké spojenie je medzi americkými F-16 a Covid-19? Čarnogurský navrhol plán, ako ušetriť počas pandémie

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov