© blacknews
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Dráma na ostrove Samos: Migranti sa pobili a potom podpálili tábor

Grécko, 27.apríl 2020 ( AM ) – V tábore pre migrantov na gréckom ostrove Samos vypukol v nedeľu večer požiar, kvôli ktorému prišlo o prístrešie 200 utečencov. Oznámil to dnes generálny tajomník ministerstva pre migráciu Manos Logothetis. Podľa agentúry AFP zatiaľ nie sú informácie o obetiach.


 

Nelegální přistěhovalci dnes zapálili uprchlický tábor v Samosu, protože nebyli převezeni z ostrovů do Řecka

Uverejnil používateľ Vítězslav Novák Nedeľa 26. apríla 2020

 

Mimovládna organizácia Samos Volunteers oznámila, že v tábore horelo na dvoch miestach – najprv vzbĺkol priestor “za zdravotníckym zariadeniam” a potom sa rozhorel ďalší oheň, ktorý zachvátil “mnoho obytných buniek a stanov”.

Agentúra AP s odvolaním na hovorcu miestnych hasičov uviedla, že v tábore vypukli najmenej dva požiare, obaja mimo hlavnej priestory strediska. Horeli provizórne prístrešky postavené v okolí preplneného tábora.

 

 

Na ostrove Samos žije podľa miestnych úradov na 7200 utečencov, z toho asi 6870 v tábore Vathy (s kapacitou asi 650 osôb), kde požiar vypukol. Podľa nepotvrdených správ založili utečenci požiar v snahe dostať sa z preplneného tábora, kde rastie napätie aj z obáv kvôli chorobe covid-19.

 

V táboroch na gréckych ostrovoch sú zlé hygienické podmienky a humanitárne organizácie opakovane vyzývali grécku vládu, aby kvôli koronavírusu migrantov previezla inam.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov