Šerif Grady Judd
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Šerif odporúča demonštrantom nevstupovať do jeho okresu pretože jeho obyvatelia majú radi zbrane. Video

USA, 2.jún 2020 ( AM ) – „Hovorím demonštrantom, ak si vážite život, pravdepodobne by ste nemali demonštrovať v Polk County. Pretože ľudia v okrese Polk majú radi zbrane, majú zbrane, povzbudzujem ich, aby vlastnili zbrane, a dnes večer budú vo svojich domovoch s nabitými zbraňami. A ak sa pokúsite preniknúť do ich domovov, aby ste kradli, zapálili oheň, dôrazne im odporúčam, aby vás vyhodili svojimi zbraňami z domu. “ odporučil na tlačovej besede šerif okresu Polk v štáte Florida – Grady Judd


 

“Osoba, ktorá je v obydlí …, v ktorom má osoba právo byť, nemá povinnosť ustúpiť a má právo zostať na svojom pozemku a použiť hocijakú silu, ak sa odôvodnene domnieva, že použitie sily je potrebné na to, aby sa zabránilo bezprostrednej smrti, alebo ublíženiu na zdraví, alebo aby sa zabránilo bezprostrednému spáchaniu násilného zločinu. Predpokladá sa, že osoba, ktorá nezákonne a násilne vstúpi, alebo sa pokúša vstúpiť do obydlia osoby, koná s úmyslom spáchať protiprávny akt, ktorý zahŕňa aj vlámanie a podpaľačstvo”

 

 

 

Národnosti v okrese Polk tvoria z asi 60% belosi, z 25% hispánci a 15% je tam černochov. Šerifovo vyhlásenie je pravdepodobne viac zamerané na hrozbu pre zločincov, ako na radu pre obyvateľov, ktorí dodržiavajú zákon. Ale z právneho hľadiska sa zdá, že je to v súlade s floridským zákonom, ktorý v takýchto situáciách umožňuje použitie smrtiacej sily.

 

Protesty v USA vyvolalo úmrtie neozbrojeného Afroameričana Georgea Floyda, ktorý pred týždňom zomrel v Minneapolise v dôsledku policajného zásahu. Demonštrácie vo Washingtone boli násilné a podľa AP políciu prekvapili. Agenti Tajnej služby Spojených štátov, ktorá chráni amerického prezidenta a jeho rodinu, dokonca v piatok v noci preventívne presunuli šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa do bunkra. Urobili tak po tom, ako sa pred jeho washingtonským sídlom zhromaždili stovky demonštrantov, ktorí hádzali kamene a snažili sa preraziť policajné zátarasy. V bunkri, ktorý bol navrhnutý na použitie v núdzových situáciách, ako sú teroristické útoky, strávil Trump takmer hodinu, uviedla v pondelok agentúra AP s odvolaním sa na člena Republikánskej strany blízkeho Bielemu domu, ktorý nechcel byť menovaný, keďže nemá oprávnenie verejne sa vyjadrovať o súkromných záležitostiach hlavy štátu.

 

Zlého muža so zbraňou zastaví iba dobrý človek so zbraňou – ochrankár zaistil pušku ukradnutú demonštrantom. Video

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov