©Sig Sauer
Aktuality, Bezpečnosť, Ručné zbrane a výstroj,

Americká armáda začala dostávať pušky a guľomety novej generácie – najväčšie prezbrojovanie za posledných 50 rokov zabezpečil nemecký SIG Sauer

USA, 3.jún 2020 ( AM ) – Nová útočná puška amerických ozbrojených síl má kaliber 6,8 milimetrov, používa bimetalické náboje so zvýšenou úsťovou rýchlosťou, z vyšším dostrelom a nižšou hmotnosťou.


 

Americké ozbrojené sily dostávajú pušky od nemeckej spoločnosti Sig Sauer, ktoré boli vyvinuté v rámci programu NGSW (Next Generation Squad Weapons). Nové druhy zbraní majú nahradiť existujúce guľomety a útočné pušky.

 

©Sig Sauer

 

“Nedávno spoločnosť Sig Sauer odovzdala americkým pozemným silám prvú dodávku ručných strelných zbraní programu NGSW, a to vrátane nových nábojov kalibru 6.8 milimetrov –  ľahký guľomet SIG-LMG-6.8, útočnú pušku LCX-SPEAR a tlmiče SLX,” vyhlásil nemecký výrobca zbraní a dodal, že zbrane boli odovzdané na testovanie a skúšobnú prevádzku.

 

“Program NGSW je najväčšou modernizáciou arzenálu strelných zbraní americkej armády za posledných 50 rokov,” zdôraznil výrobca Sig Sauer.

 

Nová útočná puška ©Sig Sauer

 

Nové zbrane sú koncipované na bimetalický náboj kalibru 6.8 milimetrov so zvýšenou úsťovou rýchlosťou a väčším dostrelom, celkovo sa má jednať o efektívnejšiu muníciu, ktorá má byť o 20% ľahšia v porovnaní s doterajšími nábojmi kalibru 5.56 milimetrov. Ergonómia a spätný rázu guľometu SIG-LMG-6.8 sú porovnateľné s útočnou puškou M-4, váži pritom menej ako 6.8 kilogramov. Útočná puška MCX-SPEAR má vyššiu efektivitu v porovnaní so zavedenými zbraňami, dodal výrobca. Zvláštnosťou tlmičov SLX je nový spôsob odvodu plynov, ktorý v infračervenom spektre znižuje viditeľnosť strelca a znižuje jeho negatívne vlastnosti. Zbrane sú vyrábané vo filiálke spoločnosti Sig Sauer v USA, kde spomenuli, že nehľadiac na pandémiu koronavírusu boli zbrane vyrobené a dodané včas.

 

 

SIG SAUER minulý rok oznámil získanie zákazky pre americkú armádu v rámci výberového konania na zbrane novej generácie (NGSW). Dodávka zahŕňa kompletný systém SIG SAUER pozostávajúci zo 6,8 mm hybridnej munície, ľahkého guľometu, pušky a tlmičov. Jadrom zákazky je novo vyvinutá , vysokotlaková hybridná munícia v  kalibri 6,8 mm, ktorá sa používa v oboch zbraniach a predstavuje významný krok vpred v inovácii, dizajne a výroby streliva.

 

 

Hybridná 6,8mm munícia SIG SAUER bola vyvinutá pre zvýšenie prieraznosti pri väčších vzdialenostiach. SIG SAUER vyvinul pomocou technológie čakajúcej na patentovanie úplne novú nábojnicu, ktorá má za následok kompaktnejší náboj so zvýšenou rýchlosťou a presnosťou a zároveň podstatne zníženou hmotnosťou.

 

Primárnymi cieľmi stanovenými americkou armádou pre NGSW bola zbraň s palebnou silou a dosahom guľometu, spojená s presnosťou a ergonómiou pušky. SIG SAUER NGSW-AR je ultraľahký guľomet stredného kalibru s ergonómiou pušky AR.

 

Novinka od Daniel Defence – krátka puška DDM4 PDW

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov